php script geeft een melding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Fleijsman

Dennis Fleijsman

28/12/2022 15:50:41
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb het volgende script bedacht:

<form action="" method="POST">
<h3>Total Amount is:</h3>
<hr>
<label for="fromdate">From Date:</label>
<input size="4" id="fromdate" name="fromdate" value="" maxlength="4" type="text">
- <input size="2" id="dmonth" name="dmonth" value="" maxlength="2" type="text">
- <input size="2" id="dday" name="dday" value="" maxlength="2" type="text">

<label for="todate">To Date:</label>
<input size="4" id="todate" name="todate" value="" maxlength="4" type="text">
- <input size="2" id="dmonth" name="tdmonth" value="" maxlength="2" type="text">
- <input size="2" id="dday" name="tdday" value="" maxlength="2" type="text">
<input type="submit" name="calculateFormSubmit" value="Get" />
<h3>Total Amount in Date Duration is: </h3>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST" && array_key_exists("calculateFormSubmit", $_POST)) {
    $connectionData = [
        "server" => "localhost",
        "user" => "root",
        "pass" => "",
        "database" => "administratie"
    ];



    $db = null;

    try {
        $db = new PDO("mysql:host=" . $connectionData["server"] . ";dbname=" . $connectionData["database"], $connectionData["user"], $connectionData["pass"]);
        $db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
    }
catch(PDOException $e) {
        echo $e->getMessage();
    }


    $dateFrom = (int)$_POST["fromdate"] . "-" . (int)$_POST["dmonth"] . "-" . (int)$_POST["dday"];
    $dateTo = (int)$_POST["todate"] . "-" . (int)$_POST["tdmonth"] . "-" . (int)$_POST["tdday"];

    $stmt = $db->prepare("SELECT adm_post, sum(adm_bedrag)
                          FROM adm_uitgave
                          WHERE adm_datum BETWEEN STR_TO_DATE(:date_from, '%Y-%c-%e') AND STR_TO_DATE(:date_to, '%Y-%c-%e')
                          group by adm_post;"
);
                          
$stmt->bindValue(":date_from", $dateFrom);
    $stmt->bindValue(":date_to", $dateTo);

    $stmt->execute();

    $userData = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

    if($userData != false) {
        foreach ($userData as $current) {
            echo "<b>" . $current["adm_post"] . "</b> - " . $current["adm_bedrag"] . "<br />";
        }
    }


    if($db !== null) {
        $db = null;
    }
}

?>


Het probleem is dat ik op tabel amd_bedrag "Undefined index: adm_bedrag" krijg.
Terwijl als ik de query op Mysql server draai "versie: 5.7.36" deze goed is en ik krijg te zien wat de query moet laten zien.
Mijn vraag is, wat doe ik verkeerd en hoe krijg ik het werkend?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:09:24
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2022 17:06:22
Quote Anchor link
Probeer eens aan te passen ...

SELECT adm_post, SUM(adm_bedrag) AS 'het_bedrag' FROM ...

$current["het_bedrag"]
 
Dennis Fleijsman

Dennis Fleijsman

28/12/2022 18:03:10
Quote Anchor link
Dan krijg ik de volgende melding: Parse error: syntax error, unexpected '$stmt' (T_VARIABLE)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2022 18:22:45
Quote Anchor link
Dat is een fout in je syntax. Laat eens zien wat je hebt aangepast.
 
Dennis Fleijsman

Dennis Fleijsman

28/12/2022 20:57:08
Quote Anchor link
Het werkt, super bedankt. Had de commando verkeerd geplaatst.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/12/2022 21:56:45
Quote Anchor link
Mooi zo :-) Graag gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.