Php script in image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

05/09/2012 23:27:50
Quote Anchor link
Even horen of iemand mij een tip kan geven.
Nu ik zou een script willen maken met als achtergrond een map van België.
Daar zou ik graag posities instellen via coordinaten in te geven.

Het is de bedoeling om een neerslagkaart op te maken.

Bevoorbeeld: 0.0mm ==> Dat dan op de positie van de plaats waar het weerstation zich bevind.

Maar dan zou het php bestand een images moeten zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:17:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/09/2012 23:37:10
Quote Anchor link
Is een GoogleMap niet handiger hiervoor?
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

05/09/2012 23:39:47
Quote Anchor link
Wel wij hebben een image van België. Maar ik zou daar mee willen werken..
ik weet niet echt hoe ik hier moet aan beginnen.

Kan al een beetje met php werken, maar ben geen expert om dit al te maken zonder hulp.
Dus als je mij beetje weg wijs kan maken :).
 
Erwin Augustijn

Erwin Augustijn

06/09/2012 09:44:45
Quote Anchor link
Kun je niet een div maken met als achtergrondafbeelding de kaart van België en dan vervolgens in je database de "coördinaten" van de weerstations op je afbeelding invoegen en vervolgens via nieuwe divs met een hogere z-index de weerstations weergeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<div id="mapbelgie" style="width:breedtepx;height:hoogtepx;background-image:url('mapvanbelgie.ext');">
<?
$i
=1;
$selectmarkers=mysql_query("SELECT * FROM tabel");
while($selectmarkers2=mysql_fetch_assoc($selectmarkers)){
?>

<div id="marker<? echo $i; ?>" style="position:relative;top:<? echo $selectmarkers2['coord1'] ?>;left:<? echo $selectmarkers2['coord2'] ?>;width:breedtepx;height:hoogtepx;background-image:url('achtergrondmarker.ext');z-index:<? echo $i+1; ?>">
<? echo $selectmarkers2['milimeters']; ?> mm
</div>
<?
}
?>

</div>


Ik heb het niet uitgetest, maar denk dat het wel moet werken.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 10:45:51
Quote Anchor link
Bedankt Erwin,
Nu de informatie komt uit tekstbestanden op verschillende servers.
Dus wij werken niet met mysql. Waar een stuk uitgelezen wordt.

Bevoorbeeld voor de neerslag is het: $arr[7]
En het tweede die we gebruiken zijn: $dailyRain

En als we nu via mysql zouden werken? Welke database tabellen moet ik dan aanmaken?
 
Eddy E

Eddy E

06/09/2012 10:50:48
Quote Anchor link
Of het nou uit een database komt of uit een array maakt geen bal uit.
Voor de caching zou ik het wel in een database stoppen, maar dat maakt voor de werking echt niets uit.

Jij moet gewoon eerst duidelijk hebben wat je wilt: welke gegevens waar.
En dat toon je mbv bovenstaande code.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 10:52:10
Quote Anchor link
dank u :). EN tabellen hoe creeer ik deze? Laatste vraag, dan ga ik het proberen in elkaar te steken.
 
John Berg

John Berg

06/09/2012 11:11:03
Quote Anchor link
Het vijfde "hoe maak ik een weerstation site" topic.

Of was dit het zesde? Ik ben de tel kwijt geraakt.
Gewijzigd op 06/09/2012 11:11:35 door John Berg
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 11:11:28
Quote Anchor link
Nee die heb ik al :). Ik vraag gewoon beetje hulp op phphulp.
Als je mij een richting uitstuurd kan ik beginnen zoeken é.
Gewijzigd op 06/09/2012 11:13:09 door Thomas Lombaert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/09/2012 11:27:52
Quote Anchor link
Thomas Lombaert op 06/09/2012 10:52:10:
dank u :). EN tabellen hoe creeer ik deze? Laatste vraag, dan ga ik het proberen in elkaar te steken.


PhpMyAdmin....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/09/2012 12:21:32
Quote Anchor link
Tabel wheater_stations
- ws_id
- ws_name
- coord_x
- coord_y

Tabel wheather_data
- wd_id
- ws_id
- m_date
(en dan kolommen voor elke meetgegeven je wilt opslaan)

coord_x en coord_y zijn dan de positie (in pixels) van het weerstation in de kaart.
Indien je met google maps wilt gaan werken, maar je daar de lat en long van.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 12:40:39
Quote Anchor link
Dank u wel voor de hulp. Ik zal het resultaat dan eens posten in het forum.
Alvast iedereen bedankt voor de hulp.



Toevoeging op 06/09/2012 13:40:57:

OK dan de volgende stap :)

Een temperatuurkaart met kleur overlay zoals voorbeeld hier onder.

http://www.kmi.be/meteo/view/nl/65239-Home.html/image.jpg?carrousel=3

Dit wil ik combineren met mijn neerslag kaart.
 

06/09/2012 13:47:38
Quote Anchor link
Hoi Thomas, is het niet een beetje voorbarig allemaal. jullie vragen voor weergegevens maar ik zie hier niets anders dan vragen hoe moet dit en hoe moet dat.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 13:52:15
Quote Anchor link
Daarom bestaat er toch een forum? Of heb ik dit verkeerd op ;).
Ik vraag enkel richtingen waar ik kan zoeken.
 

06/09/2012 13:53:56
Quote Anchor link
Ja dat klopt wel hoor daar is ook niks op tegen.Misschien een met Joeri praten die is ook met deze dingen bezig.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 14:15:33
Quote Anchor link
Als je zo een reacties krijgt, zou je wel bang worden om vragen te stellen.
We kunnen niet allemaal even slim zijn é ;).
 
Joeri Jacobs

Joeri Jacobs

06/09/2012 14:18:12
Quote Anchor link
Joeri weet het ook niet hoor. Maar ik vraag me ook wel af hoe je zoiets moet maken. Misschien als je ons helpt staat de hulp er dan ook voor nog andere mensen die misschien ook willen weten hoe ze zoiets te maken. We willen gewoon weten hoe je die variabelen naar een kaartje krijgt maar dan onder de vorm van kleuren.
 
Eddy E

Eddy E

06/09/2012 14:49:59
Quote Anchor link
Die vormen kan je tekenen met SVG.
En dan meerdere lagen (allemaal een opacity van 10% bijvoorbeeld).

Maar hoe je dit precies moet uitrekenen is nogal lastig: hoe weet jij waar het hoog is en waar laag?
Je zou eens kunnen zoeken op 'heatmap', wat meestal voor website gebruikt wordt, maar toch wel veel overeenkomsten heeft met hoge/lage-drukgebieden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2012 15:59:42
Quote Anchor link
Zeg, sorry hoor, maar zitten jij en Joeri Jacobs in de zelfde klas, of zo?
Jullie zijn provinciegenoten en jullie stellen de zelfde vragen.
 
Thomas Lombaert

Thomas Lombaert

06/09/2012 16:11:40
Quote Anchor link
De zelfde interesse blijkbaar :).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2012 16:47:42
Quote Anchor link
Het lijkt me niet evident om isothermen zelf te construeren adhv. temperaturen op verschillende plaatsen.
Sowieso zal je daar een hoop gegevens voor nodig hebben.

Maar dan nog, daar zitten wel wat algoritmes achter, lijkt me.

Mocht je de isothermen zelf hebben: bv. een lijst met punten die samen polygons vormen
dan wil ik wel mee helpen om dit in beeld te brengen.
Mijn eerste gedachte is dan via Google Maps, maar andere mogelijkheden moeten ook wel lukken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.