PHP script van GitHub gedownload... hoe te gebruiken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjef dresen

sjef dresen

09/08/2020 07:57:19
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Graag zou ik mijn LG-TV (met WebOS) willen "bedienen" via TCP/IP.
Ik heb daarvoor het volgende project op GitHub gevonden: https://github.com/flexnst/laravel-lgtv

Alleen weet ik niet hoe ik dit moet gebruiken. Ik heb geen Composer en wil eigenlijk gewoon die PHP-scripts op de HTTP-webserver van mijn NAS zetten. Uiteraard ondersteund deze PHP :-)

Als ik in de directory "config" kijk zie ik daar een bestand lgtv.php. Hieronder de inhoud daarvan:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

return [
    'devices' => [
        'tv1' => [
            'ip' => env('LGTV_TV1_IP'),
            'mac' => env('LGTV_TV1_MAC'),
            'key_path' => storage_path('lgtv_tv1.key')
        ]
    ],

    'default' => 'tv1'
];
?>


Ik zal daar het IP-adres + het MAC-adres van de tv moeten invullen. Op die manier weet het script natuurlijk waar het request naar toe moet. Maar vervolgens weet ik niet in welke directory's op de NAS ik alle andere PHP-bestanden (die ook bij dat project op GitHub horen) moet zetten. In een ander beatand (de file LgTv.php in \src\Commands) staat ineens:

Quote:
use Illuminate\Console\Command;
use Symfony\Component\Console\Output\OutputInterface;



Die bestanden zitten niet eens in de gedownloade ZIP-file...

Wilt dat zeggen dat dit project niet compleet is?
En wat moet ik nog doen om dit werkend te krijgen?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Met vr gr,

Sjef
Gewijzigd op 09/08/2020 07:59:28 door Sjef dresen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:17:53
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/08/2020 08:49:24
Quote Anchor link
Ik heb als geheugesteuntje deze "composer handleiding" gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
== 1. Maak op de server een map aan of pak het zipbestand uit
==    waar de php en composer.json bestanden in zitten.

== 2. Open een terminal/telnet app.

== 3. cd naar de map die in punt 1 is aangemaakt.

== 4. Plak dit in een telnet app.
==    Doe het zonodig regel voor regel anders waarschuwing
==    dat je teveel tekens plakt.

php -r "copy('https://getcomposer.org/installer', 'composer-setup.php');"

php -r "if (hash_file('sha384', 'composer-setup.php') === 'e5325b19b381bfd88ce90a5ddb7823406b2a38cff6bb704b0acc289a09c8128d4a8ce2bbafcd1fcbdc38666422fe2806') { echo 'Installer verified'; } else { echo 'Installer corrupt'; unlink('composer-setup.php'); } echo PHP_EOL;"

php composer-setup.php

php -r "unlink('composer-setup.php');"

== 5. Doe dan

php composer.phar

== 6. Maak een json bestand aan of gebruik het json bestand wat meegeleverd wordt.

== 7. Doe dan

php composer.phar install

== 8. Volg de handleiding van de app.

== 9. Bron : https://getcomposer.org/download/
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/08/2020 08:51:05
Quote Anchor link
Via GitHub kan je het eigenlijk niet direct gebruiken, omdat scripts weer op andere scripts leunen, in dit geval op een raamwerk dat 'Laravel' heet.
Composer is de handigste optie, installeer het en het zorgt er voor dat alle scripts die nodig zijn er automatisch bij worden geïnstalleerd. Wil je dat liever niet, dan kan je zelf alle benodigde scripts downloaden en op de goede plaats zetten.
Of je installeert het via Composer en past het project aan zodat het niet meer via Composer hoeft, dat is het voordeel van open source software.
 
Sjef dresen

sjef dresen

09/08/2020 09:13:26
Quote Anchor link
Thanks voor beide reacties!

Het probleem dat ik met Telnet (ik gebruik Putty) heb is dat ik dan als "verkeerde" user inlog.
Ik kom dan namelijk niet in de "standaard" WWW-directory uit waar ik alle scripts en webpagina's heb staan, maar ik kom in de "gebruiker-specifieke" WWW-directory uit. (in dit geval die van Admin).

Hoe zorg ik ervoor dat ik in de "gewone" WWW-dir uit kom als ik met Putty inlog?


Edit:


Ah, ik zie het al...
Je kunt gewoon "terug" in directory's zodat je uiteindelijk wél in de juiste WWW-omgeving zit :-)
Gewijzigd op 09/08/2020 09:24:22 door sjef dresen
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/08/2020 23:18:13
Quote Anchor link
Als je via de CLI wilt werken is het wel handig om iets te weten van CLI-interpreters (bash, ash, ksh). Handige commando's om te kennen zijn man, pwd, cd, ls, mkdir, cp, rm, mv en exit (soms ook q of \q). Het voert te ver om dat allemaal uit te leggen op deze plek, maar tegenwoordig hebben ook openbare bibliotheken hier boeken over.
Gewijzigd op 10/08/2020 23:18:55 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.