php script volgorde aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 10:55:21
Quote Anchor link
Hallo. Ik ben bezig met een testproject en ik wil graag in een php bestand de volgorde van hoe deze is opgebouwd herschrijven. Onderstaande 2 php bestanden. In het eerste bestand vind je de originele opbouw. In voorbeeld 2 hoe de volgorde zou moeten worden.

Op dit moment heb ik dit probleem wel opgelost, maar op een andere manier dan zou moeten. Via de rename functie hernoem ik de directory rows/row2 in rows/row3 en rows/row3 in rows/row2. Deze rename functie staat in een apart php bestand dat wordt opgeroepen via een submit button. Zo heb ik een submit button voor wisselen van regel 3 met 4 of 4 met 5 etc.....

Ik heb ook de array functie bekeken. Kan ik met deze functie het bestand ook herschrijven? Of is er een totaal andere manier?

Voorbeeld1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

INCLUDE 'rows/row0/basic.html';

INCLUDE 'rows/row1/row1-import.php';

INCLUDE 'rows/row2/row2-import.php';

INCLUDE 'rows/row3/row3-import.php';

INCLUDE 'rows/rowclose/rowclose.html';

?>
/code]


Hieronder voorbeeld 2 hoe de volgorde zou moeten worden:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php


INCLUDE 'rows/row0/basic.html';

INCLUDE 'rows/row1/row1-import.php';

INCLUDE 'rows/row3/row3-import.php';

INCLUDE 'rows/row2/row2-import.php';

INCLUDE 'rows/row3/row3-import.php';

INCLUDE 'rows/rowclose/rowclose.html';

?>

/code]
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:41:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 11:55:50
Quote Anchor link
Mij ontgaat eigenlijk de context wat er hier achter zit? Misschien kan dit een stuk makkelijker?
Wat wil je bereiken?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 12:15:34
Quote Anchor link
Bedank voor je reactie. In rows/row2 , rows/row3 etc.. staat bepaalde content met daarin een combinatie van php, html en css) . Die kunnen ook steeds wisselen. het php bestand voorbeeld 1 uit dit topic is dus de uitvoer van deze bestanden. en bouwt de rijen in volgorde op. Is een soort van cms-achtig systeem, waarbij je dus de content kan kiezen die wordt vervolgens opgeslagen in een bestand in rows/row2 etc.. Kan dus voorkomen dat je graag de content van rij2 en rij3 wilt wisselen en daarvoor moeten dus de rijen zoals in voorbeeld 1 dus wisselen. Er zal zeer waarschijnlijk wel een heel andere werkwijze zijn, maar ik ben nog niet zolang bezig met php en cms etc.. Dit is voor mij een begin en een leerproces etc..
Gewijzigd op 20/01/2022 12:18:14 door Paul Weiss
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 12:33:24
Quote Anchor link
En onder welke voorwaarden wisselen ze van plek?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 12:49:45
Quote Anchor link
kun je zelf kiezen door op een button te klikken. deze button staat tussen 2 regels in. Dus een button tussen regel rows/row1 en regel rows/row2 en eentje tussen rows/row2 en rows/row3 etc.. Alleen de regels boven en onder de button kunnen dan wisselen. Ik heb de buttons ter demonstratie nu even weggelaten. Zodra je bijvoorbeeld op de button klikt tussen rows/row2 en rows/row3 opent dit een form met een button om dus regel 2 en regel 3 te wisselen. Op dit moment heb ik dus een workarround bedacht en worden dus de directory;s gewoon hernoemde via rename ,waarmee je uiteraard hetzelfde effect bereikt. maar is een beetje een omweg/workarround zeg maar. Zal best wel een andere manier zijn. Onderstaand het php met daartussen even in het inladen van de button (ter demonstratie).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php



INCLUDE 'rows/row0/basic.html';

INCLUDE 'rows/row1/row1-import.php';

INCLUDE 'rowinput/formwissel23/formwissel12.html';

INCLUDE 'rows/row2/row2-import.php';

INCLUDE 'rowinput/formwissel23/formwissel23.html';

INCLUDE 'rows/row3/row3-import.php';


INCLUDE 'rows/rowclose/rowclose.html';




?>
Gewijzigd op 20/01/2022 12:51:13 door Paul Weiss
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 12:53:20
Quote Anchor link
Heb je al bedacht hoe en waar je de volgorde op wilt slaan?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 12:56:10
Quote Anchor link
Op de wijze via rename hoeft dat dus niet. Omdat de directory's gewoon worden hernoemd.

Toevoeging op 20/01/2022 12:58:22:

het uitvoerbestand blijft in mijn werkwijze ook hetzelfde. eerst wordt rows/row1 ingeladen, dan 2, dan 3 etc. etc.. Aangezien de direcory's worden hernoemd is de volgorde van tonen van content dus gewijzigd.

Toevoeging op 20/01/2022 12:59:25:

Via een andere werkwijze zal ik de volgorde uiteraard wel moeten opslaan in een database. Maar ik ben dus erg benieuwd of er een andere werkwijze is.

Toevoeging op 20/01/2022 13:02:29:

Ik kan natuurlijk de volgorde in een database wijzigen. En dan in het uitvoerbestand via if statement bepalen welke rij als eerste moet worden ingeladen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 13:08:11
Quote Anchor link
Een database is een mooie oplossing, maar daar hoef je geen if voor te gebruiken, werd je al eerder verteld.
Gewijzigd op 20/01/2022 13:08:41 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 13:10:30
Quote Anchor link
database is wellicht de betere oplossing i.d.d. Zit ik ook niet met het probleem dat de content van een directory moet worden gewijzigd. In deze situatie moet ik toch wel een if statement gebruiken?


Toevoeging op 20/01/2022 13:11:39:

ben het even kwijt in welk topic dat was! moet ik even opzoeken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 13:12:01
Quote Anchor link
Met welke reden dan? Je kan de volgorde toch bepalen in de database?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2022 13:26:02
Quote Anchor link
Je kan je eigen topics terugvinden onder je eigen profiel: https://www.phphulp.nl/profiel/paul-weiss/38305/

Wederom, en echt sorry dat ik het zeg, loop je te hard van stapel en ben je weer heel omslachtig bezig. Koop nou eerst eens gewoon een basisboek PHP en ga je verdiepen! Met alle respect, je loopt nu een beetje aan te klooien en je werkt jezelf continu in de nesten. Ik zie en snap dat je enthousiast bent, maar je mist essentiële basiskennis. Je bent niet op de juiste wijze bezig en legt vervolgens hier je problemen neer. Als je nou eerst eens wat basiskennis gaat opdoen, dan loop je ook niet tegen dit soort problemen aan, en kunnen we je wanneer je wel tegen problemen aanloopt wél op de juiste manier vooruit helpen. Zorg eerst dat je een basis hebt, en maak dan pas de volgende stap.

Dat is mijn advies. Ik hoop dat je er iets mee gaat doen.
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 13:26:14
Quote Anchor link
jazeker. Kan ik dan bijvoorbeeld in het voorbeeld van INCLUDE 'rows/row2/row2-import.php';
i.p.v. rows/row2/row2-import.php een variabele gebruiken?. dat zou dan worden:
include $filePath; en in $filepath staat dan het pad vermeldt.



Toevoeging op 20/01/2022 13:27:40:

Hoi ozzie. nogmaals dank voor je input. geen sorry nodig. Ben daar ook al mee gestart hoor.

Toevoeging op 20/01/2022 13:29:26:

Maar het project hier in dit topic was ik al eerder mee bezig. Ik leer inmiddels wel steeds meer bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2022 13:32:31
Quote Anchor link
Ja, via een while een query met ORDER en een volgorde-veld in de database.
 
Paul Weiss

Paul Weiss

20/01/2022 13:33:41
Quote Anchor link
hoi arien. ja bedankt voor je input. wordt zeer gewaardeerd.

Toevoeging op 20/01/2022 22:17:16:

heb besloten geen topics meer te plaatsen ivm sommige reacties die ik hier krijg. Wens iedereen veel succes en nog bedankt voor alle informatie die ik heb gekregen. ga er verder mee aan de slag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2022 14:52:20
Quote Anchor link
Zonde! Iedereen is welkom op de site en het forum.
Ik heb je ook even een PM gestuurd.

We hopen dat je nog terugkeert.
Gewijzigd op 21/01/2022 14:52:42 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2022 18:38:48
Quote Anchor link
Paul Weiss op 20/01/2022 13:33:41:
heb besloten geen topics meer te plaatsen ivm sommige reacties die ik hier krijg. Wens iedereen veel succes en nog bedankt voor alle informatie die ik heb gekregen. ga er verder mee aan de slag.

Je mag hier altijd topics plaatsen hoor. Reacties zijn altijd goed bedoeld met de intentie je in de juiste richting te sturen. Ik weet niet of je doelt op mijn reacties, maar mocht dat zo zijn weet dan in ieder geval dat je gewoon van harte welkom bent om je vragen te stellen. Ik merk dat je erg enthousiast bent en dat kan een valkuil zijn. Ik spreek uit ervaring en ik durf te stellen dat dat ook voor vele andere forumleden geldt. Juist daarom is het handig als je advies krijgt waar je je voordeel mee kunt doen. Dus nogmaals, je bent van harte welkom als je een vraag wilt stellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.