Php script werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M t

m t

10/07/2011 15:26:39
Quote Anchor link
Oke, nou nu heb ik hem ongeveer goed (nog niet helemaal aan jullie eisen, maar iig de procenten zijn goed)

Het enige wat ik nog graag zou willen weten is hoe ik kan zorgen dat de "radio" ook daadwerkelijk gaat werken?


<head>
<title> Cijfer berekenen </title>
</head>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

if (!empty($_POST)){
        $meerkeuzegoed = $_POST["meerkeuzegoed"];
        $meerkeuzetotaal = $_POST["meerkeuzetotaal"];
        $openvragengoed = $_POST["openvragengoed"];
        $openvragentotaal = $_POST["openvragentotaal"];
        $cijfermeerkeuzegoed = $meerkeuzegoed * 0.25;
        $cijfermeerkeuzetotaal = $meerkeuzetotaal * 0.25;
        $cijfermeerkeuze = $cijfermeerkeuzegoed / $cijfermeerkeuzetotaal;
        $cijfermeerkeuze1 = $cijfermeerkeuze * 9;
        $cijfermeerkeuze2 = $cijfermeerkeuze2 + 1;
        $cijferopenvragengoed = $openvragengoed / $openvragentotaal;
        $cijferopenvragen2 = $cijferopenvragengoed * 9;
        $cijferopenvragen3 = $cijferopenvragen2 + 1;
        $eindcijfer = 2 * $cijferopenvragen3;
        $eindcijfer1 = $eindcijfer + $cijfermeerkeuze2;
        $eindcijfer2 = $eindcijfer1 / 3;
        echo "Antwoord: <hl>$eindcijfer2</hl><br>";
        echo "<br>";
        echo "<a href=\"" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "\" >Nog eens?</a>";

        }

        else {
        ?>

<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>
">
Aantal behaalde punten meerkeuze: <br>
<input name="meerkeuze1" type="text"> <br>
Totaal aantal punten meerkeuze: <br>
<input name="meerkeuze2" type="text"> <br>
Aantal behaalde punten openvragen: <br>
<input name="openvragen1" type="text"> <br>
Totaal aantal punten openvragen: <br>
<input name="openvragen2" type="text"> <br>
<br>
<input type="radio" name="cijfermeerkeuze2" value="meerkeuze">Het cijfer voor meerkeuze<br>
<input type="radio" name="cijferopenvragen3" value="open">Het cijfer voor open vragen<br>
<input type="radio" name="eindcijfer2" value="totaal">Het cijfer voor de gehele toets<br>

<input type="submit" name="Submit" value="Bereken"> <br>
</form>





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        }
        ?>

</div>
</form>
</div>
</div>
?>="meerkeuze1" type="text"> <br>
Totaal punten meerkeuze vragen: <input name="meerkeuze2" type="text"> <br>
Totaal open vragen: <input name="Totaal open vragen" type="text"> <br>
Totaal punten open vragen: <input name="Totaal punten open vragen" type="text"> <br>

<input type="radio" name="cijfermeerkeuze" value="meerkeuze">Het cijfer voor meerkeuze<br>
<input type="radio" name="cijferopen" value="open">Het cijfer voor open vragen<br>
<input type="radio" name="cijfer" value="totaal">Het cijfer voor de gehele toets<br>
<input type="submit" name="submit" value="Uitrekenen">
<input type="reset" name="reset" value="wissen">



</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Als Meerkeuze maar werkt is het al goed!

Groeten Milou T.
Gewijzigd op 10/07/2011 16:33:35 door M t
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:51:57
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/07/2011 15:42:29
Quote Anchor link
Nog maar weer eens:
1. een post controleer je met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
2. empty is een zinlose functie, zoek zelf maar op waarom dat zo is
3. je dient elk veld wat in je form zit controleren en valideren
4. wat denk jij dat % betekent binnen het php taaltje
5. $_SERVER['PHP_SELF'] zal je ook niet moeten gebruiken
6. maak geen overbodige variabelen aan
7. escapen is een overbodige actie
8. php variabelen buiten quotes

En debug je code ook eens door bijvoorbeeld een var_dump te doen van variabelen

Rekenkundig ligt jouw probleem bij puntje 4.
http://php.net/manual/en/language.operators.php
Gewijzigd op 10/07/2011 15:43:23 door Noppes Homeland
 
M t

m t

10/07/2011 15:59:13
Quote Anchor link
Ik zoek even iemand die het goed kan verbeteren,
Noppes Homeland noemt wel allemaal punten maar die punten heb ik zo uit het boek gehaald.. dus daar mag het niet aan liggen.
 
Bram Boos

Bram Boos

10/07/2011 16:03:37
Quote Anchor link
Koop een nieuw boek uit het jaar 2011 en niet uit de middeleeuwen. Ga verder eens kijken naar de punten die Noppes opnoemt en vertel dan wat er niet goed gaat (FOUTMELDINGEN?)
 
M t

m t

10/07/2011 16:07:59
Quote Anchor link
Sorry, dat zal niet gaan het is een opdracht voor school.
Het werk allemaal wel, alleen ik heb aanvinkhokjes.. en die werken niet..
Zonder deze hokjes werkt alles prima.
 
Bram Boos

Bram Boos

10/07/2011 16:11:57
Quote Anchor link
M t op 10/07/2011 16:07:59:
Sorry, dat zal niet gaan het is een opdracht voor school.
Het werk allemaal wel, alleen ik heb aanvinkhokjes.. en die werken niet..
Zonder deze hokjes werkt alles prima.


Dan heb je een slechte school met slechte boeken. Maar wij gaan niet jouw opdracht oplossen, je zult zelf wat meer iniatief moeten tonen...
 
M t

m t

10/07/2011 16:13:51
Quote Anchor link
Ik ga wel naar een ander toppic hier voelen mensen zich nogal goed..!
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/07/2011 16:14:42
Quote Anchor link
School opdrachten moet je zelf maken. Daarnaast is het toch echt jouw probleem, dat je de genoemde punten niet ter hand wilt nemen, want dat zal wel jouw probleem oplossen.

M t op 10/07/2011 16:13:51:
Ik ga wel naar een ander toppic hier voelen mensen zich nogal goed..!

Hoogmoed komt voor de val, maar dat slaat eerder op de manier waarop jij reageert dan de manier waarop wij jou proberen te helpen.
Gewijzigd op 10/07/2011 16:17:17 door Noppes Homeland
 
M t

m t

10/07/2011 16:35:35
Quote Anchor link
Ik snap jullie wel, voor jullie is het allemaal heel simpel. Alleen wij krijgen een boekje voor ons neus gedrukt en dan moet het maar lukken.
Daarom ben ik hier dus voor hulp, maar ik moet me wel zo veel mogelijk aan het boekje houden. de $_SERVER['PHP_SELF'] zal ik dus niet mogen veranderen.

Hij doet het nu ongeveer, ik heb het topic ook even bijgewerkt met daar nog 1 vraag in vermeld.. als jullie daar antwoord op zouden kunnen/willen geven zou dat fijn zijn en ben ik tevreden.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/07/2011 16:41:01
Quote Anchor link
dat is puntje 3. controle en validatie

http://www.php.net/isset
 
The Force

The Force

10/07/2011 16:50:14
Quote Anchor link
Schoolregels:
1. Het is niet toegestaan maatregelen te nemen tegen SQL injectie, XSS of andere vormen van veiligheidsproblemen.
2. Elke vorm van controle en validatie van user input wordt niet getolereerd.
3. Het niet gebruiken van $_SERVER['PHP_SELF'] levert minpunten op.

Serieus, we proberen je te helpen om goede code te schrijven. Dat je er echt wat van leert. Het zou overigens handig zijn geweest als je je oorspronkelijke vraag had laten staan. Anyway het antwoord op je vraag: geef elk radio input dezelfde name, dan kan je die gebruiken in je $_POST. De waarde ervan is wat in je value staat.
 
M t

m t

10/07/2011 17:04:36
Quote Anchor link
Ja ik vind het super fijn dat jullie me proberen te helpen!
En ik ga er ook zeker wat mee doen (omdat ik ook voor in mijn eigen websites over wat meer PHP kennis wil bezitten) .

Groeten, en bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.