PHP script werkt niet naar behoren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Pruijssen

Robin Pruijssen

12/11/2013 23:51:15
Quote Anchor link
beste,

ik heb een stukje tekst uit mijn php getrokken.
in de database heb ik meerdere dingen staan.

categorie_product 1, categorie_product 2, enz
ik moet alleen die laten zien zeg maar.
ik heb dus de COUNT functie gebruikt.
ik heb hem laten echo-en en dan geeft hij het goeie aantal aan (wat logisch is ;) )

maar als ik het dan in beeld breng wat hij naar voren moet halen uit de database gaat het fout.
hij laat er maar 1 zien van de 2 of 3.

wie heeft het verlossende antwoord voor mij?

Hier de tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query21
= "SELECT * FROM categorie WHERE categorie_id=".$_GET["categorie_id"];
$result21 = mysql_query($query21) or die (mysql_error());

while(list($cat_id, $categorie_id, $productnaam) = mysql_fetch_row($result21)){

$query20 = "SELECT * FROM webshop WHERE categorie_product=".$_GET["categorie_id"]." ORDER by id_product DESC";
        $result20 = mysql_query($query20) or die (mysql_error());
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variablen
}
while ($rij = mysql_fetch_array($result20)){
    $id_pro = $rij['id_product'];
}

$query13 = mysql_query("SELECT COUNT(categorie_product) FROM webshop WHERE categorie_product=".$_GET["categorie_id"]."");
$result13 = mysql_result($query13, 0);
//Config:
$aantalproducten=$result13; //Hoeveel producten heb je?
$id=$id_pro;//Het start getal

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:10:46
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/11/2013 00:42:27
Quote Anchor link
Count is een aggregate functie. Aggregate functies geven eigenlijk een soort totaal overzicht over 1 of meerdere records. Je krijgt dus eigenlijk maar één record terug. of bij een 'group by' enkele records.

een klein voorbeeldje:
Stel je hebt een een tabel met openstaande orders (je order portefeuille) en je hebt daarin een kolom order_total. dus je weet van iedere order het totaal bedrag maar nog niet het bedrag van alle orders bij elkaar maw voor welk bedrag er totaal in de order portefeuille zit.
dat kun je dan met de aggregate functie SUM() berekenen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT SUM(order_total) as total FROM open_orders;

je krijgt dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
=========
| total |
---------
| 12356 |
=========

Gewijzigd op 13/11/2013 00:50:15 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2013 00:43:15
Quote Anchor link
Verzoek:
Meerdere mensen op dit forum hebben problemen met hun PHP-script. Daarom wil ik je graag verzoeken om een betere titel te bedenken voor dit topic.
Hiervoor kan je jouw bericht aanpassen.
Alvast bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.