PHP script wordt ongevraagd uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yves Robeyst

Yves Robeyst

26/07/2020 14:56:36
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een PHP script ingebouwd in een pagina waarbij een mail wordt verstuurd wanneer alle gegevens zijn ingevuld.
Bij het klikken op de "Registreer" knop wordt er een controle functie aangesproken (controleren) en indien deze geen fouten vindt, dient het php script uitgevoerd te worden.
Nu merk ik dat van zodra de pagina wordt geladen het php script reeds uitgevoerd wordt. Hoe kan dit? Hoe kan ik dit voorkomen?

function controleren() {
var xcontrole = 0;
var mededeling = "";
var xnaam = document.form1.Naam.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je naam invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}
var xnaam = document.form1.Voornaam.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je voornaam invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}
var xnaam = document.form1.Adres.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je adres invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}
var xnaam = document.form1.Woonplaats.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je woonplaats invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}
var xnaam = document.form1.Land.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je land invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}
var xnaam = document.form1.Email.value;
if (xnaam == "") {
mededeling = mededeling + "- Graag je e-mail invullen.\n" ;
xcontrole = 1;
}

if (xcontrole == 1){
alert (mededeling);
}
else
{

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$message
= "nieuwe Nederlandstalige donateur";
use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\src\Exception;

require 'PHPMailer\PHPMailer\src\Exception.php';
require 'PHPMailer\PHPMailer\src\PHPMailer.php';
require 'PHPMailer\PHPMailer\src\SMTP.php';
    
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP();
$mail->Host = "smtp.mijnhostingpartner.nl";
$mail->SMTPAuth = true;
....
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:28:05
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/07/2020 15:35:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2020 15:41:21
Quote Anchor link
PHP wordt als eerste door de server uitgevoerd, en daarna wordt Javascript door de browser uitgevoerd. Beiden hebben geen weet van elkaar.

En bovendien is enkel validatie in Javascript niet voldoende, want iemand kan Javascript ook gewoon uitschakelen. Je zult allereerst de validatie in PHP moeten uitvoeren, en als die uiteindelijk gepasseerd wordt dan kan je de mail eruit sturen. In het formulier kan je uiteraard optioneel nog validatie in Javascript uitvoeren.
Gewijzigd op 26/07/2020 15:44:42 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/07/2020 16:59:03
Quote Anchor link
Hier een eenvoudig voorbeeld hoe het kan :
https://phppot.com/jquery/php-contact-form-with-jquery-ajax/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.