php script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 16:48:10
Quote Anchor link
hallo, ik kwam pas geleden een script tegen. en daar heb ik een paar vraagjes over.

1. Hoe heet het script
2. hoe kan ik er voor zorgen dat ik de index ook kan vullen
3. kan ik de pagina's ook in een mapje zetten?

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET["p"] == "index.php") {
                        echo "Dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!";
                    }
else {
                        if(!file_exists($_GET["p"].".php")) {
                            echo "De pagina kon niet worden gevonden!";
                        }
else {
                            include($_GET["p"].".php");
                            }
                            }


?>


Alvast bedankt
gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:44:25
 
Aad B

Aad B

11/10/2010 16:51:22
Quote Anchor link
Wat wil je met de script ?
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2010 16:51:42
Quote Anchor link
1 - Uh .... Script ??
2 - En wat zou de index dan moeten vullen?
3 - Ja.
 

11/10/2010 16:52:48
Quote Anchor link
1. Dit heeft geen specifieke naam. Hoogstens CMS of pagina script.
2. index.php kan niet met dit script worden gevuld. Dan zal deze logica aangepast moeten worden.
3. Op regel 5 en regel 8 moet je dan de dir toevoegen.
 
Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 16:56:43
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie sneller reacties

@aad b:
ik wil pagina's toevoegen in me index.php zodat ik niet steeds: contact.php krijg enz,
@karl karl:
bij 2. wat moet ik dan veranderen
bij 3. moet het dan zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET["p"] == "index.php") {
                        echo "Dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!";
                    }
else {
                        if(!file_exists($_GET["p"]."map/.php")) {
                            echo "De pagina kon niet worden gevonden!";
                        }
else {
                            include($_GET["p"]."map/.php");
                            }
                            }


?>

zo nee hoe dan?

alvast bedankt
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

11/10/2010 17:03:43
Quote Anchor link
ik denk dan zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_GET["p"] == "index.php")
{

    echo "Dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!";
}

else
{
    if(!file_exists($_GET["p"]."map/.php"))
    {

        include("error.php");
    }

    else
    {
        include("map/".$_GET["p"].".php");
    }
}

?>


je pagina's worden dan dus jouwlink.nl/index.php?p=contact

Toevoeging op 11/10/2010 17:14:52:

veilig is anders.. maar oke.
Gewijzigd op 11/10/2010 17:04:10 door Radio Dancemania
 
Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 17:32:10
Quote Anchor link
dan heb ik nog 1 vraag.
hoe kan ik er voor zorgen dat index.php zelf kan invullen nu staat er altijd: dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

11/10/2010 17:36:39
Quote Anchor link
maak een home.php aan. (dit is dus je "index")

dan word de code zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_GET["p"] == "index.php")
{

    include("map/home.php");
}

else
{
    if(!file_exists(map/".$_GET["p"].".php"))
    {
        include("
error.php"); //hier dus een error pagina van maken
    }
    else
    {
        include("
map/".$_GET["p"].".php");
    }
}

?>
 

11/10/2010 17:39:39
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 11/10/2010 17:03:43:
ik denk dan zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_GET["p"] == "index.php")
{

    echo "Dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!";
}

else
{
    if(!file_exists($_GET["p"]."map/.php"))
    {

        include("error.php");
    }

    else
    {
        include("map/".$_GET["p"].".php");
    }
}

?>


je pagina's worden dan dus jouwlink.nl/index.php?p=contact

Toevoeging op 11/10/2010 17:14:52:

veilig is anders.. maar oke.

Dit klopt dus niet hé.

Marijn kok op 11/10/2010 17:32:10:
dan heb ik nog 1 vraag.
hoe kan ik er voor zorgen dat index.php zelf kan invullen nu staat er altijd: dit is geen geldige verwijzing naar deze pagina!

Zoiets zou ik er van maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(!isset($_GET['p']) || $_GET['p'] == '')
{

    $_GET['p'] = 'index.php';
}


if(!file_exists('dir/'. $_GET['p'] . '.php'))
{

    echo 'De pagina kon niet worden gevonden!';
}

else
{
    include('dir/'. $_GET['p'] . '.php');
}


?>

En ga nu maar eens uitvinden hoe dit werkt, want eigenlijk had je dit zelf ook kunnen aanpassen.
Dus als je nu zelf uitvind hoe het werkt, dan weet je hoe je het had moeten aanpassen.
Gewijzigd op 11/10/2010 18:11:08 door
 
Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 18:45:07
Quote Anchor link
Ik kon dat zlef niet uitvinden. heb een week gezocht op google w3schools en nog een paar sites.
dit is wel het eerste forum waar ik kijk hoor;).
maar nu staat er nog wel op me index: de pagina kon niet worden gevonden!
 

11/10/2010 18:46:49
Quote Anchor link
Marijn kok op 11/10/2010 18:45:07:
Ik kon dat zlef niet uitvinden. heb een week gezocht op google w3schools en nog een paar sites.
dit is wel het eerste forum waar ik kijk hoor;).
maar nu staat er nog wel op me index: de pagina kon niet worden gevonden!


Het is ook iets wat je zelf moet uitvinden.
Niet kant en klaar voor je.
Waarom je die melding krijgt moet je zelf verzinnen.
Als je dat kan, dan heb je tenminste basiskennis van php.
 
Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 18:50:24
Quote Anchor link
karl karl met zoeken. bedoel ik tutorials of tips hoe je dat kan maken etc,
 

11/10/2010 18:57:57
Quote Anchor link
Marijn kok op 11/10/2010 18:50:24:
karl karl met zoeken. bedoel ik tutorials of tips hoe je dat kan maken etc,


Die zijn er in overvloed.
 
Marijn kok

marijn kok

11/10/2010 19:03:33
Quote Anchor link
ik kon ze niet vinden. en dat kwam ook omdat ik niet wist waar ik naar moest zoeken.
maar kunnen we weer terug naar het onder werp gaan.
 

11/10/2010 19:04:17
Quote Anchor link
Marijn kok op 11/10/2010 19:03:33:
ik kon ze niet vinden. en dat kwam ook omdat ik niet wist waar ik naar moest zoeken.
maar kunnen we weer terug naar het onder werp gaan.


php?
sql?
tutorial?
handleiding?
Nou, snap je al hoe het werkt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.