php sessions

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc huyghebaert

marc huyghebaert

18/10/2009 23:05:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen aub
Ik heb volgend probleem met sessions. De ene dag lijkt het te werken, de dag nadien niet meer en ik begrijp niet waarom. Dit is wat ik heb

bij de login.php staat

session_start(); // staat op de eerste lijn vlak na de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// iets verder op staat dan
$_SESSION["lidnaam"] = $lidnaam;
$_SESSION["lidcall"] = $lidcall;
?>
<script<location.href('leden_inhoud.php');</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

en dan roep ik de vervolg pagina op

waar op de eerste lijn staat
session_start();
en dan staat er
$ldn=$_SESSION["lidnaam"];
$ldc=$_SESSION["lidcall"];
$ldc=strtoupper($ldc);
 iets verder staat dan
echo("<b>$ldc - $ldn</b> uw IP-adres is: $REMOTE_ADDR ");
en dan de rest van het programma

wat doe ik dan verkeerd. Gisteren morgen werkte dit niet, na enkele keren proberen, werkte het plotseling wel, deze morgen werkt het weer niet meer, en ik zie niet waarom

Iemand die mij kan zeggen waarom eens wel en eens niet?

Van harte bedankt

marc
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:24:09
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 23:12:00
Quote Anchor link
marc schreef op 18.10.2009 23:05:
session_start(); // staat op de eerste lijn vlak na de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// iets verder op staat dan
$_SESSION["lidnaam"] = $lidnaam;
$_SESSION["lidcall"] = $lidcall;
?>

Wat bedoel je hiermee?
Session_start moet hier uiteraard vóór staan en niet na.
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

18/10/2009 23:25:00
Quote Anchor link
Hoi,
bedoel je dat de session_start(); nog voor de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php moet staan?

nu heb ik dus staan

[code]<?php
session_start();
 hier wat meer programma en eenmaal gevonden en uitgelezen in de database maak ik dus de
$_SESSION["lidnaam"] = $lidnaam;
$_SESSION["lidcall"] = $lidcall;
aan, dan ga ik verder naar de login pagina en dus zoals gezegd gisteren werkte dit wel vandaag niet meer.

Alle input is welkom en bedankt op voorhand
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 23:34:00
Quote Anchor link
Nee, dat is goed zo.
Het zou dus moeten werken.

Check of de session bestaat met isset().
 
Mark L

Mark L

18/10/2009 23:34:00
Quote Anchor link
Nee, SanThe zei zei dit, omdat jij zei dat session_start(); NA
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
["lidnaam"] = $lidnaam;
$_SESSION["lidcall"] = $lidcall;
?>

zette.
Dit moet dus niet. Maar dit deed je ook niet.

Accepteert je browser wel cookies? En trouwens, wat gaat er nu precies fout? Want je zegt 'dan doet hij het wel, dan doet hij het niet'.. Misschien ligt het niet aan de sessies? Misschien aan iets anders?
Wil je iets duidelijker zijn, dank je.
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

18/10/2009 23:39:00
Quote Anchor link
Dat is het hem juist, en sorry dat ik lastig ben, gisteren werkte het script prima, vandaag start ik de site opnieuw en werkt het dus niet, ik veranderde niets aan het script en begrijp dus ook niet waarom het niet meer werkt.

Ik heb op het inlog.php een controle lijn voor test toegevoegd die de $_SESSION["lidnaam"] uit leest en daar staat de waarde dus in, eenmaal aangekomen op de leden pagina is deze $ldn=$_SESSION["lidnaam"]; blijkbaar leeg.

Ik heb de browser al afgesloten, opnieuw opgestart, pc opnieuw gestart, ik heb geen idee waar het probleem hem zit, daarom kwam ik dus hier om hulp
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 23:41:00
Quote Anchor link
marc schreef op 18.10.2009 23:39:
eenmaal aangekomen op de leden pagina is deze $ldn=$_SESSION["lidnaam"]; blijkbaar leeg.

Staat daar ook session_start()?
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

18/10/2009 23:45:00
Quote Anchor link
ja, ik begin iedere pagina met session_start();

dus een stukje uit de leden pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
$ldn=$_SESSION["lidnaam"];
$ldc=$_SESSION["lidcall"];
$ldc=strtoupper($ldc);
hier wat programma en html en dan iets verder staat dan

?>

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr>
<td width="100%" valign="top" bgcolor="#0000FF" align="right">
<font color="#FFFFFF">Welkom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo("<b>$ldc - $ldn</b> uw IP-adres is: $REMOTE_ADDR ");?>
</font>
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
en dan de rest van het script
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 23:52:00
Quote Anchor link
Je script in je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
Mark L

Mark L

18/10/2009 23:57:00
Quote Anchor link
Kan het zijn dat de sessie niet bestond? Want een sessie verloopt na verloop van tijd. Vandaar het woord 'sessie'. En als je dan opnieuw op de website komt, moet de sessie weer gezet worden.

Maar dat gebeurd niet? Want er is één of andere vage if-constructie die het blokkeerd? (gewoon een gok) Moet je niet data meesturen? En waar komt $lidnaam en $lidcall vandaan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark L
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

18/10/2009 23:57:00
Quote Anchor link
ok sorry ik doe mijn best

dus ik begin met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();
$ldn=$_SESSION["lidnaam"];
$ldc=$_SESSION["lidcall"];
$ldc=strtoupper($ldc);
hier wat programma en html en dan iets verder staat dan
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr>
<td width="100%" valign="top" bgcolor="#0000FF" align="right">
<font color="#FFFFFF">Welkom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo("<b>$ldc - $ldn</b> uw IP-adres is: $REMOTE_ADDR ");?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
</font>
</td>
</tr>
</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
en dan de rest van het script
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2009 23:59:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Mark L

Mark L

19/10/2009 00:00:00
Quote Anchor link
Kan het kloppen dat je eerst $_SESSION["lidnaam"] eerst uitleest en DAARNA zet? Dat is niet logisch. Dit is wat ik begrijp uit jouw halve script. Je laat namelijk de belangrijke dingen weg en de onbelangrijke dingen post je wel. De stukken waar je met sessies werkt, wil je dat laten zien?
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

19/10/2009 00:02:00
Quote Anchor link
je kan zelf even kijken op www.eqrz.be, registratie is gratis en heel simpel gehouden. Dan bij het inloggen zou je op de leden pagina moeten zien, rechts boven aan de teskst Welkom "hier je callsign" - "je naam" uw IP adres is xxx.xxx. enzo enzo verder, misschien ligt het probleem hier bij mij lokaal en werkt het wel bij iemand anders.
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

19/10/2009 00:08:00
Quote Anchor link
Miloan, zoals eerder geschreven in het login script en na het uitlezen van de database worden de $_session aangemaakt
dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
session_start();
include("header.inc.php");

database uitlezen module en dan


// alles blijkbaar in orde we gaan dus verder
$lidnaam = $lid_naam;
$lidid = $lid_id;
$lidcall = $lid_call;
// registeer sessie            
$_SESSION["lidnaam"] = $lidnaam;            
$_SESSION["lidcall"] = $lidcall;
en dan ga ik dus naar de leden pagina

waar dus het reeds vermelde staat.

Gisteren werkt de $_session uitlezing dus wel, en vandaag niet meer, en dat is dus niet de eerste keer, soms wel, soms niet            

[quote='Gelieve Niet Bumpen:']
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de [img]http://www.phphulp.nl/imgs/forum/edit.gif[/img] knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
[
/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door marc huyghebaert
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

19/10/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Probleem zelf verholopen
Toch bedankt iedereen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/10/2009 12:59:00
Quote Anchor link
En hoe is het verholpen? Het is wel aardig om dat ook te melden.
Verder ben je wel heel goed in het bumpen
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

22/10/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ja het bumpen, wou allen maar genoeg en snel info meegeven voor de mensen die wilden helpen.

Hoe opgelost, wel dankzij SanThe met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>

kon ik zien dat de cookies uitgeschakeld stonden, waarom nu wel en voordien niet blijft een raadsel. Heb in de pagina een scriptje opgenomen die de bezoeker attent maakt of zijn/haar cookies al dan niet in/uit staan.

Alvast bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.