PHP sitemap en createElement DOM voor meerdere talen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G Jansma

G Jansma

17/06/2021 13:58:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraag over het creëren van een sitemap in PHP. Ik wil mijn website in meerdere talen gaan aanbieden en wil dat ook graag in de sitemap verwerken, die ik dus wil aanpassen.

Huidige code voor huidige sitemap:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php

$doc
= new DOMDocument('1.0', 'UTF-8');
$doc->formatOutput = true;

$urlset = $doc->createElement('urlset');
$urlset->setAttribute('xmlns', 'http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9');
$urlset = $doc->appendChild($urlset);    

$root = $doc->createElement('url');
$root = $urlset->appendChild($root);

/// LOCATION
$title = $doc->createElement('loc');
$title = $root->appendChild($title);

$text = $doc->createTextNode("https://website.com");
$text = $title->appendChild($text);

/// HIER MOET DAN DE XHTML:LINK KOMEN MET REL ALTERNATE ///

/// LASTMOD

$title = $doc->createElement('lastmod');
$title = $root->appendChild($title);

$text = $doc->createTextNode("$date_lastmod");
$text = $title->appendChild($text);

/// CHANGE FREQUENTIE
$title = $doc->createElement('changefreq');
$title = $root->appendChild($title);

$text = $doc->createTextNode("weekly");
$text = $title->appendChild($text);

/// PRIORITY
$title = $doc->createElement('priority');
$title = $root->appendChild($title);

$text = $doc->createTextNode("1.0");
$text = $title->appendChild($text);

$filename = "sitemap.xml";
$doc->save($filename);

?>


Nu wil ik dus onder de <loc>...</loc> de rel-alternate in loop gaan toevoegen zoals in het voorbeeld van Google:
https://developers.google.com/search/docs/advanced/crawling/localized-versions#sitemap

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<xhtml:link
       rel="alternate"
       hreflang="de"
       href="http://www.example.com/deutsch/page.html"/>


Mijn vraag is hoe ik die xhtml:link moet toepassen in mijn code, omdat die enigszins anders is qua construtie met de tags dan de huidige tags. Iemand die me kan zeggen hoe ik dat zou moeten doen?
Gewijzigd op 17/06/2021 14:26:46 door G Jansma
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:08:28
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/06/2021 16:20:40
Quote Anchor link
Handleiding lezen: DOMDocument::createElementNS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.