php sql <BR> weglaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

16/10/2013 00:40:10
Quote Anchor link
Ik heb een gedeelte in mijn database waar ik een omschrijving plaats.
Echter zitten daar ook enters in.

Als ik nu een beschrijving toevoeg moet ik altijd aan het einde van de regels een
<br> toevoegen. anders word alle tekst achter elkaar weergegeven.

Is er ook een andere manier hiervoor dat ik niet telkens de <br> hoef toe te voegen.

sql aanduiding

omschrijving longtext utf8_general_ci

bedankt.
Gewijzigd op 16/10/2013 00:41:29 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:26:45
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/10/2013 00:42:44
Quote Anchor link
Ik denk dat je dit zoekt:

http://nl1.php.net/nl2br
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2013 00:42:47
Quote Anchor link
nl2br() op je output?

Dan kan je in textarea's en dergelijke gewoon normaal ENTER gebruiken.
 
Space gremlin

space gremlin

16/10/2013 00:48:38
Quote Anchor link
Bedankt, maar terwijl ik het dus al 1000 keer voor mijn neus heb gehad.
Bedenk ik mij nu dat het probleem niet eens in de sql zit.
Maar in de weergave van de htmltooltip.js gedeeltezit.

Sorry.


Toevoeging op 16/10/2013 00:48:38:

Bedankt, maar terwijl ik het dus al 1000 keer voor mijn neus heb gehad.
Bedenk ik mij nu dat het probleem niet eens in de sql zit.
Maar in de weergave van de htmltooltip.js gedeelte zit.

Sorry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/10/2013 09:07:15
Quote Anchor link
Volgens mij moet je \n gebruiken. Als je je text verwerkt uit je textarea moet je even str_ireplace('\n','<br />',$varmettext) gebruiken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2013 09:20:40
Quote Anchor link
Albert de Wit op 16/10/2013 09:07:15:
Volgens mij moet je \n gebruiken. Als je je text verwerkt uit je textarea moet je even str_ireplace('\n','<br />',$varmettext) gebruiken

Lijkt me nergens voor nodig.
 
Erwin H

Erwin H

16/10/2013 11:07:37
Quote Anchor link
Albert de Wit op 16/10/2013 09:07:15:
Volgens mij moet je \n gebruiken. Als je je text verwerkt uit je textarea moet je even str_ireplace('\n','<br />',$varmettext) gebruiken

ALS je dat al doet (waarvan Aar terecht opmerkt dat het nergens voor nodig is), maar ALS het wel een keer nodig is, dan zal het zo als je daar doet weinig effect hebben. Dit zal dan wel iets doen (zoek het subtiele, maar o zo belangrijke verschil):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
str_ireplace("\n",'<br />',$varmettext)
?>
 
John Cena

John Cena

16/10/2013 11:50:42
Quote Anchor link
Wel in beide mist de ; aan het eind en je hebt dubbele quotes gebruikt. De rest...?
 
Erwin H

Erwin H

16/10/2013 12:02:29
Quote Anchor link
Precies, de dubbele quotes dus. '\n' != "\n" en probeer te bedenken waarom.
 
Eddy E

Eddy E

16/10/2013 15:45:28
Quote Anchor link
Beter gebruik je dan PHP_EOL in plaats van "\n".
Want wat is "\r"? En "\n\r"? En "\r\n"?

Ik dacht dat Linux/Windows-afhankelijk was. En dat is PHP_EOL (End-of-line) niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.