PHP - SQL query vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

16/06/2021 18:11:18
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Net nieuw hier om PHP - MySql query vraag te stellen. Ik maak gebruik van een website waarop alle WK wedstrijden in een database zitten. Om wedstrijden te kunnen filteren maak ik gebruik van AJAX, PHP en Javascript.

Een werkend voorbeeld is te zien op https://www.voetbalmatch.eu/ waarbij het filter is toegepast op één kolom, namelijk World cup. Dit werkt.

Ditzelfde filter principe wil ik toepassen op de landen, zodat een geselecteerd land zorgt voor het filter, alleen dan zoeken in twee kolom, namelijk kolom HomeTeamName en AwayTeamName. Het lukt mij alleen niet om de juiste Select from query te gebruiken in lijn 6, hier loop ik vast. Deze test is te vinden op https://www.voetbalmatch.eu/test/ en werkt nu alleen op de kolom HomeTeamName.

Ik heb al verschillende query's geprobeerd (na de WHERE) statement zoals OR, een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$queryQuery = "SELECT HostCountry as Worldcup, Date, HomeTeamFlag, HomeTeamName, HomeTeamGoals, AwayTeamGoals, AwayTeamFlag, AwayTeamName, Stage FROM Games WHERE HomeTeamName OR AwayTeamName IN (".$searchValues.")";


Hopelijk is er iemand die mij kan helpen.

Zie onderstaande volledige code die ik gebruik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
include_once("includes/db_connect.php");
if($_POST["query"] != '') {
    $searchData = explode(",", $_POST["query"]);
    $searchValues = "'" . implode("', '", $searchData) . "'";
    $queryQuery = "SELECT HostCountry as Worldcup, Date, HomeTeamFlag, HomeTeamName, HomeTeamGoals, AwayTeamGoals, AwayTeamFlag, AwayTeamName, Stage FROM Games WHERE HomeTeamName IN (".$searchValues.")";
}
else {
    $queryQuery = "SELECT HostCountry AS Worldcup, Date, HomeTeamFlag, HomeTeamName, HomeTeamGoals, AwayTeamGoals, AwayTeamFlag, AwayTeamName, Stage
    FROM Games"
;
}

$resultset = mysqli_query($conn, $queryQuery) OR die("database error:". mysqli_error($conn));
$totalRecord = mysqli_num_rows($resultset);
$htmlRows = '';
if($totalRecord) {
  while( $Games = mysqli_fetch_assoc($resultset) ) {
  $htmlRows .= '
      <tr>
          <td>'
.$Games["Worldcup"].'</td>
          <td>'
.$Games["Date"].'</td>
            <td>'
.$Games["Stage"].'</td>
          <td>'
."<img src=".'../images/flags/24x24/'.$Games["HomeTeamFlag"]." />"." ".$Games["HomeTeamName"].'</td>
          <td>'
.$Games["HomeTeamGoals"]." - ".$Games["AwayTeamGoals"].'</td>
          <td align="right">'
.$Games["AwayTeamName"]." "."<img src=".'../images/flags/24x24/'.$Games["AwayTeamFlag"]." />".'</td>
      </tr>'
;
  }
}
else {
    $htmlRows .= '
        <tr>
            <td colspan="5" align="center">No record found.</td>
        </tr>'
;
}

$data = array(
    "html" => $htmlRows        
);
echo json_encode($data);    
?>
Gewijzigd op 16/06/2021 18:22:57 door Marcel Vuuren
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 10:01:50
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/06/2021 19:54:49
Quote Anchor link
Zoiets.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE HomeTeamName IN (" . $searchValues . ") OR AwayTeamName IN (" . $searchValues . ")";
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

16/06/2021 21:48:10
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 16/06/2021 19:54:49:
Zoiets.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE HomeTeamName IN (" . $searchValues . ") OR AwayTeamName IN (" . $searchValues . ")";


Dank, ga ik proberen. Je hoort het nog.


Toevoeging op 16/06/2021 23:54:09:

Marcel Vuuren op 16/06/2021 21:48:10:
Adoptive Solution op 16/06/2021 19:54:49:
Zoiets.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE HomeTeamName IN (" . $searchValues . ") OR AwayTeamName IN (" . $searchValues . ")";


Ja dat werkt, top en dankjewel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.