php sql wil niet werken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arno d

arno d

27/08/2016 17:13:22
Quote Anchor link
beste allemaal
ik heb jullie hulp nodig.

ik heb deze form:

<form action="login.php" method="POST">
username: <input type="text" id="username" name="username" required/><br>
password: <input type="password" id="password" name="password" required/><br>
<button type="submit" name="submit">submit</button>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        if (isset($_SESSION['message']) && $_SESSION['message'] != '') {
            echo($_SESSION['message']);
            $_SESSION['message'] = '';
        }

    ?>

</form>

dat gaat naar deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    if(isset($_POST['username']) && isset($_POST['password'])){
        $username = $_POST['username'];
        $password = $_POST['password'];
        $query =  "SELECT * FROM Users WHERE Username = '" . $username . "'";
        echo($query);
        $dir = 'sqlite:DB.db';
        $connection  = new PDO($dir) or die("failed");
        $results = $connection->query($query);
        $results2 = $results->fetchAll();
        foreach($results2 as $s){
            if($s['Password'] != $password){
                echo("pass" . $s['Password']);
                echo("pass2" . $password);
            }
        }
    }

?>


als output op de echo's krijg ik:

1e echo: SELECT * FROM Users WHERE Username = 'user'
2e echo: pass
3e echo: pass2user

jullie zien dat de 2e echo het password blank is.

als input geef ik username: user, password: user

de mysql query werkt, heb ik getest rechtstreeks in de database.

kunnen jullie me helpen? alvast bedankt.

Toevoeging op 27/08/2016 17:17:39:

ik heb dus 3 uur lopen zoeken en juist als ik dit bericht plaats schiet het mij te binnen. het was een fout in sync met de db. de user die ik probeerde te zoeken stond nog niet in de db.

anyway bedankt voor toch eens te kijken op dit topic en sorry voor je tijdverspilling.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:33:35
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

28/08/2016 14:05:48
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$username
= $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
?>

Dit snap ik alleen nooit zo goed, wat probeer je hiermee te bereiken?
 
Arno d

arno d

28/08/2016 15:21:12
Quote Anchor link
ik vind dat gemakkelijker om te schrijven :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2016 18:42:52
Quote Anchor link
Een goede editor heeft autocomplete aan boord, zodat je geen variabelen hoeft te kopiëren.

PS: Gebruik a.u.b. de code-tags om je code heen. Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 28/08/2016 19:47:00 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.