php stuurt geen mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kenny

kenny

31/08/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een vreemd verhaal..(voor mij dan) ik ben nieuw met php en probeer een webserver te draaien (WAMP) met een script die mail verstuurt via mijn smtp server van mijn provider..(ik heb verder geen authenticatie nodig voor mijn smtp server,op het netwerk zitten van de provider is voldoende)

Ik heb de php.ini ingesteld zodat hij de smtp server weet en ook de sendmail_from ingevuld en de ; ervoor weggehaald..

Verder een eenvoudig scriptje even gebruikt voor het testen van emails:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$to
= "[email protected]";
$subject = "Hi!";
$body = "Hi,\n\nHow are you?";
if (mail($to, $subject, $body)) {
  echo("<p>Message successfully sent!</p>");
 }
else {
  echo("<p>Message delivery failed...</p>");
 }

?>


hij komt ook terug met de melding Message delivery failed en er komen ook geen emails binnen...

Ben ik nog wat vergeten in te stellen? of waar kan ik nog meer naar kijken..?

Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:18:26
 
--

--

31/08/2008 13:09:00
Quote Anchor link
HEt is toch een HTML mail? Moet je geen <br> gebruiken ipv \n?
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

31/08/2008 13:15:00
Quote Anchor link
Bij mij zegt die wel van Message successfully sent en hij komt ook gewoon over:)

Ik denk dat jij de SMTP of POP3 niet goed heb ingestelt in je php.ini
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

31/08/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Check je syntax even
http://www.w3schools.com/PHP/php_mail.asp
http://be.php.net/mail
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

31/08/2008 13:44:00
Quote Anchor link
Ik zou sowieso ook PHP Mailer gebruiken. Je stuurt sowieso geen headers waardoor zo goed als alle mail programmas het als spam zien, waardoor het dus niet aankomt.
 
B a s
Beheerder

B a s

31/08/2008 13:47:00
Quote Anchor link
idd, check je SMTP server die je aanroept en beter, drop mail() en gebruik PHP Mailer of Swift mailer.
 
Kenny

kenny

31/08/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Paradox™ schreef op 31.08.2008 13:42:


Ik heb nu dit script van de site gebruikt...dus een andere manier gebruikt in het script voor het versturen van mail..en ook met een header deze keer..
helaas geen resultaat wederom...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php$to = "[email protected]";
$subject = "Test mail";
$message = "Hello! This is a simple email message.";
$from = "[email protected]";
$headers = "From: $from";
mail($to,$subject,$message,$headers);
echo "Mail Sent.";?>


mijn smtp server staat gewoon ingesteld in de php.ini file dat is dezelfde server als ik gebruik met mijn outlook zonder authenticatie en deze werkt prima..

In mijn apache error log heb ik wel steeds de volgende foutmelding staan als ik iets probeer te versturen:

SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for [email protected]

lijkt er dus op dat de smtp server wel reageert...

Ik hoor graag jullie meningen...

Thanks
 
Kenny

kenny

31/08/2008 21:19:00
Quote Anchor link
zegt de melding die ik krijg op mijn apache webserver jullie ook niets?

SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for [email protected] ????
 
Kenny

kenny

31/08/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Denk toch dat het probleem zich voordoet op de smtp server van tele2..

iemand anders soms ook deze ervaring dat de smtp server van tele2 niet goed of niet gebruitk kan worden door php..?

En is er misschien nog een andere mogelijkheid om dit uit te sluiten?
wellicht is er een andere smtp server die ik kan gebruiken op het net,
wellicht met authenticatie?

Thanks
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2008 21:33:00
Quote Anchor link
De mailserver weigert de mail. Heb je wel jouw eigen adsl-provider als mailserver ingevuld. Andere servers dan die zullen je mail weigeren.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kenny

kenny

01/09/2008 16:09:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 31.08.2008 21:33:
De mailserver weigert de mail. Heb je wel jouw eigen adsl-provider als mailserver ingevuld. Andere servers dan die zullen je mail weigeren.

Ja zeker wel...het is gewoon mijn eigen mail server van mijn provider die ik gebruik..werkt dus echter niet...

Hmm ok ik heb een andere server erbij gepakt en hierop wamp opnieuw geinstalleerd plus bovenstaand mail scriptje...en deze werkt!!!!

kortom ergens toch een fout in de wamp server of apache server geslopen denk...

In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken.....super...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kenny
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.