[PHP] Subdomains

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Mike

Mike

31/03/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Hi,

ik ben op zoek naar een methode om Subdomains aan te maken voor mijn Website members.

Bijv.: member1.mijndomain.com
Of: www.mijndomain.com/member1
Of: www.member1.mijndomain.com (Second Level Subdomain)


Ik heb al op Google gezocht, maar ik ben op zoek naar een methode ZONDER een .htaccess file te hoeven veranderen. Ook zou het mooi zijn een subdomain te realiseren zonder een map aan te maken...

De aangemaakte subdomains moeten dan naar een reeds bestaande link doorsturen...

Heeft iemand tips, links, of scripts?


Alvast hartelijk bedankt!

Greetz, Mike ;D
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:33:52
 
GaMer B

GaMer B

31/03/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Mogelijkheden:
* .htaccess Hmm, je wilt geen .htaccess bestanden gebruiken
* Bij je host een domein aanvragen Hmm, kan niet, want anders had je dat al lang gedaan.

Oke, geen mogelijkheden meer over. Einde oefening.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
DNS aanpassen, *.domein.nl allemaal laten verwijzen naar je index.php en vervolgens aan de hand van de URL wat gaan doen? Of bedoel je dat niet?
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 18:31:00
Quote Anchor link
@mike,

wat is er tegen .htaccess ?

Je zou sowieso iets moeten doen met errorpage opvangen etc. En dan die doorsturen.. want als een gast http://www.mijndomein.nl/aap/noot/mies/wim aanvraagt zal die niet bestaan en zonder afvaning met een .htaccess kan het gewoon weg niet.

De bezoeker zal dan altijd een melding krijgen dat de pagina niet bestaat.

Je zou wel een script kunnen maken die het subdomain afvangt. ( mits bij de provider *.mijndomein.nl doorgestuurd wordt. ( en ook in de config van apache naar geluisterd wordt) .

Groetjes, René
 
Mike

Mike

31/03/2009 18:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!!!

Welke oplossing zou je dan met. htaccess aanbevele?

@Arjan:
Arjan Kapteijn schreef op 31.03.2009 18:14:
DNS aanpassen, *.domein.nl allemaal laten verwijzen naar je index.php en vervolgens aan de hand van de URL wat gaan doen? Of bedoel je dat niet?


Dat zou idd. ook een goeie oplossing zijn, maar hoe moet ik de DNS aanpassen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 18:38:
Bedankt voor jullie reacties!!!

Welke oplossing zou je dan met. htaccess aanbevele?

Dat zou idd. ook een goeie oplossing zijn, maar hoe moet ik de DNS aanpassen?
Dat is afhankelijk wat je precies wilt. Als het om een soort profiel system gaat, waarmee de /jan/ achter het domain richting zijn profiel moet gaan dan is het simpel met een .htaccess op te lossen.

Wil je het zelfde effect wat bij providers gebeurt dat je bijvoorbeeld http://members.mijnprovider.nl/gebruikersnaam Dan zul je toch met echte folders moeten gaan werken.

Heb wel eens wat gelezen over "Virtual Directory" van php maar nooit behoefte aan gehad om te gebruiken.

Uiteindelijk wordt die informatie toch ergens opgeslagen. Dus kun je net zo goed een folder aan laten maken voor een "user" dan dat je alles in 1 grote stapelbak gooid.

Grts, René
 
Mike

Mike

31/03/2009 18:57:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.

Zou het ook kunne, dat ik een subdomain aanmaak, bijv. users.mijndomain.com/member1 en die de bezoeker dan naar een andere server stuurd?

dus bijv.:

de subdomain
users.mijndomain.com
is gelinked naar
users.mijntweededomain.com
en de bezoeker kan dan een userprofile bezoeken met bijv.
users.mijndomain.com/member1
die dan op de andere server staat...

is zoiets mogelijk?
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 19:20:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 18:57:
Ok bedankt.

Zou het ook kunne, dat ik een subdomain aanmaak, bijv. users.mijndomain.com/member1 en die de bezoeker dan naar een andere server stuurd?

Ja dat kan, Maar om te beginnen heb je dan een *.mijndomein.nl nodig die alles wat binnen komt naar de zelfde server gooid.

ook zonder .htaccess is dit wel te doen ( wel omslachtig maar 't kan ) Je kunt in de $_SERVER variabelen de volledige gevraagde URL opzoeken. (ook al is dit een forward). En met die gegevens zou je dan een header("location:....") kunnen sturen.

of wanneer je users.mijndomain.com als vast subdomain maakt, dan kun je heel eenvoudig doormiddel van een .htaccess de gevraagde /gebruiker pakken en hier van alles mee doen ...

Ik kan wel wat werkende voorbeelden maken. Maar heb nog steeds niet een beeld van wat je daadwerkelijke bedoeling is.

Grts.
Rene.
 
Mike

Mike

31/03/2009 19:39:00
Quote Anchor link
René, dat idee is al goed dat je nu hebt...

Zou je een voorbeeld kunnen maken met een .htaccess file?

Alvast bedankt!

Greetz, Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 19:46:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 19:39:
René, dat idee is al goed dat je nu hebt...

Zou je een voorbeeld kunnen maken met een .htaccess file?

Alvast bedankt!

Greetz, Mike


Die heb ik al eens een keer gepost hier.. Weet alleen niet meer waar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/images/
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)/?$ index.php?name=$1 [L]


Dit zorgt er voor dat http://www.mijndomijn.nl/Gebruiker
door gestuurd wordt naar index.php?name=Gebruiker

Nadeel is wel, dat je alle folders die je gebruikt voor je site moet excluden van de lijst. want op het moment dat de .htaccess actief is bestaan o.a. /img/ /images/ /css/ etc.. niet meer. want die worden ook doorgestuurd naar bijv index.php?name=images

Zie regel 2 in de code hier boven.

Succes & Grts.
René
 
Mike

Mike

31/03/2009 20:02:00
Quote Anchor link
ok, ty voor je moeite!!!

Ik zal dit ff uitproberen... Later inform ik je wel of het is gelukt, en zo niet, zal ik je om hulp vragen ;-)

Greetz, Mike

Btw.: Is dit ook iets om mee aan de slag te gaan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$url
=$_SERVER["REQUEST_URL"];
$newurl=str_replace(".mijndomain.com","",$url);
$newurlbeta="http://mijndomain.com/".$newurl;
Header("Location: ".$newurlbeta);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 20:23:00
Quote Anchor link
Hoi,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{http_host} ^([^.]+)\.mijndomain\.com
RewriteRule (.*) wopper.php?in=%1 [L]


als je dit er onder zet. Dan wordt *.mijndomain.com door gestuurd naar wopper.php?in=*

*=subdomain benaming ;)

Veel simpeler en minder belastend voor de server als je 't door Apache laat doen :)

Grts René
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.