php tags in notepad++

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet jansen

piet jansen

01/11/2017 21:51:58
Quote Anchor link
Hallo, mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
staan rood weergegeven en als ik mijn website run krijg ik een blanco pagina. Wat is hiervan de oorzaak?


- Ariën -:
Gelieve voortaan een duidelijke titel mee te geven aan je topic welke je probleem/vraagstelling duidelijk omschrijft. Deze is nu aangepast van 'php tag' naar 'php tags in notepad++'
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 03/11/2017 16:00:52 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:42:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2017 21:57:22
Quote Anchor link
Waar zie je dat? Kan je concreet vertellen wat je precies doet?
 
Piet jansen

piet jansen

01/11/2017 21:58:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html >
<html>
<head>
<title>Mijn eerste php script!</title>
</head>

<body>
<?php                 //deze regel
$tekst = 'Hello World!';
echo $tekst
?>


</body>
</html>


Toevoeging op 01/11/2017 21:59:13:

de <?php in die regel is rood bij mij in notepad++

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/11/2017 22:02:01 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2017 22:03:29
Quote Anchor link
Dat zal wel een instelling notepad++ zijn. Niks om je zorgen over te maken.
Volgens mij kan je deze 'hightlighting' naar eigen wens instellen.

Verder mis je een ; na je $tekst. Dat is de reden dat je een lege pagina krijgt.

Edit:
Je kan ook foutmeldingen aanzetten met deze code bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Gebruik dit niet in 'productie'. Je bezoekers moeten juist geen foutmeldingen zien.
Gewijzigd op 01/11/2017 22:05:30 door - Ariën -
 
Pipo Clown

Pipo Clown

02/11/2017 11:25:37
Quote Anchor link
Wat is de bestandsextensie ? .html of .php ?
Wanneer het .html is kun je geen php gebruiken in het bestand.

Andersom werkt wel, dus html gebruiken in een .php bestand.
 

03/11/2017 12:53:13
Quote Anchor link
Staat php wel aan op de server? Gebruik je wel de bestandsextentie .php?
Wanneer php niet aan staat op de server zal de php als tekst worden gerenderd. Dit zelfde geld wanneer je de bestandsextentie niet als .php hebt staan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.