php tijdvergelijken+ update fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnno janssen

johnno janssen

08/02/2011 16:03:19
Quote Anchor link
ik heb een vraag ik heb een script waar ik de datum van vandaag vergelijkt met de datum in mijn database die ik op geslagen heb, maar nu wil ik als de tijd verlopen is dat die de tijd update naar 0 om er voor de zorgen dat er geen tijd meer in gezet word want het is voor de premiumship script
hier mijn script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
include('config.php');
$sql="SELECT * FROM vip WHERE username='admin'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_fetch_array($result);
if ($rows['time']< date('Y-m-d')){
        echo"<script>alert('je Premiemship is verlopen.');</script>";
$sql1= "UPDATE `vip` SET time='0', vipstatus='geenvip' WHERE username='admin'";
}

mysql_close();
?>


maar als script run dan geeft hij wel de java alert aan maar nu update die niet. Heb ik iets fout gedaan want ik zou het niet weten.

groeten johnno
Gewijzigd op 08/02/2011 16:03:51 door Johnno janssen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:20:53
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/02/2011 16:08:08
Quote Anchor link
Waarom gebruik je * in je select-query?
Controleer of je query (goed) wordt uitgevoerd --> zorg voor foutafhandeling
Voer je $sql1 wel uit?
Backtics (bij `vip`) horen volgens mij niet thuis in een query.
 
Johnno janssen

johnno janssen

08/02/2011 16:17:22
Quote Anchor link
ik heb het nu werkt gekregen ik moets de $sql1 wel ff uit voeren dom van me.
hier het werken de script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
include('config.php');
$sql="SELECT time FROM vip WHERE username='admin'";
$result=mysql_query($sql);
$rows=mysql_fetch_array($result);
if ($rows['time']< date('Y-m-d')){
$sql1= "UPDATE vip SET time='0', vipstatus='geenvip' WHERE username='admin'";
$result1=mysql_query($sql1);
if ($result1){
    echo"<script>alert('je Premiemship is verlopen.');</script>";
}
}

mysql_close();
?>



als je hier mensen respect zou kunnen geven als ze goed geholpen hebben dan had ik op de respect link geklik maar ik doe het zo maar respect man heel erg bedank man
Gewijzigd op 08/02/2011 16:18:20 door johnno janssen
 

08/02/2011 17:14:07
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in. mysql_query geeft bepaalde waardes terug als een query niet gelukt is. Deze kan je gebruiken in een if statment.
Als je alleen de assoc methodevan mysql_fetch_array gebruikt, dan kan je net zo goed direct mysql_fetch_assoc gebruiken.
De database kan ook rekenen: mysql date and time functions.
Integers horen niet tussen quotes.
Script tag heeft waarschijnlijk nog bepaalde attributen...
Gewijzigd op 08/02/2011 17:15:34 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.