[PHP] .txt vanaf andere website oproepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Chris

Chris

23/06/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Goedenavond,

Het is al weer wat later en ben al een te lange tijd wakker.. Ik ben bezig met een CMS en ik zoek eigenlijk iets heel simpels, moet echt maar een paar lettertjes zijn volgens mij. Bij de administration area wil ik in de zijbalk de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld updates, of "announcements" te laten zien.

Dit wil ik doen door op mijn eigen website (tevens de home voor de system : WebSys) een .txt bestandje neer te zetten, en dat te laten lezen zeg maar..

Ik hoop dat ik duidelijk ben met wat ik wil *shame*

Alvast bedankt voor degene die mij kan helpen!

GrZ,

Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:36:12
 
PHP erik

PHP erik

23/06/2007 22:37:00
Quote Anchor link
Je kunt gewoon file_get_contents() of fopen() gebruiken, mits je filewrappers het toelaten externe sites te openen.
 
Chris

Chris

23/06/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Nou kijk, dat is dus het probleem. Zodra mijn CMS uit de testfase komt en dus kan worden gebetatest, zou ik dit kunnen proberen...

Is er een veilige manier? waarop het dus nooit fout kan gaan, welke instelling er dan ook is op de server?

Bedankt voor je snelle reply PHPerik!
 
PHP erik

PHP erik

23/06/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Voor zover ik weet hangen alle functies in php die dit kunnen echt af van die instelling.
 
Chris

Chris

23/06/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Ok, Dan ga ik dit proberen, hartstikke bedankt voor je hulp PHPerik!
 
Chris

Chris

24/06/2007 10:47:00
Quote Anchor link
Vaag, ik heb het geprobeerd.. Eerst kreeg ik een error dat het bestand niet bestond, wat klopte, en daarna maakte ik het bestand en typte ik er een klein verhaaltje in, en nou weergeeft hij op de website helemaal niets :S

Ik heb het met get_file_contents('http://websys.scriptersdomein.nl/news.txt'); gedaan...

Weet iemand een oplossing?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 11:29:00
Quote Anchor link
even get & file omdraaien ;-)

Het is: file_get_contents(), niet get_file_contents()
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 11:47:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook gewoon een iframepje maken dat direct verwijst naar je eigen site... Ik denk dat dat nog wel de minst omgevings-gevoelige oplossing is.

Want wat is eigenlijk het voordeel van deze informatie door de webserver in te laten laden? Die doet er zelf niets mee, en verder is het eigenlijk alleen maar nadelig voor de snelheid.
 
Chris

Chris

24/06/2007 12:54:00
Quote Anchor link
O, sorry, verkeerd opgeschreven in mijn post :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php file_get_contents('http://websys.scriptersdomein.nl/news.txt'); ?>


is wat er staat bij mij.

Ja, een iframe kan ik inderdaad maken, is inderdaad minst omgevingsgevoelig..

Op zich is het maar een klein bestandje, en het bestand zelf is niet groot, dus de snelheid valt heel erg mee (gelukkig).

Bedankt voor de tip met Iframes, die ga ik doen :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/06/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Tja, zoals jij het gebruikt werkt het ook niet. Dit werkt namelijk wel gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 $content
= file_get_contents('http://websys.scriptersdomein.nl/news.txt');
 echo $content;
 ?>
 
Chris

Chris

24/06/2007 13:12:00
Quote Anchor link
shame_on_me()

Ty very very much! Dit werkt wel :D

(en het verschil met laden , ik zie geen verschil :D )
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Scripter_ schreef op 24.06.2007 12:54:
Op zich is het maar een klein bestandje, en het bestand zelf is niet groot, dus de snelheid valt heel erg mee (gelukkig).


Ik maak me ook niet zo'n zorgen over de grootte van het bestand, aangezien de netwerkverbindingen tussen server meestal wel ok is. Maar ik denk dat het opvragen van het bestand, en het wachten tot jouw server heeft geantwoord het langste duurt. En stel dat jouw server het druk heeft, dan duurt het antwoorden des te langer.

Het probleem bij het ophalen is dan dat de hele pagina moet wachten op jouw server. Als je gebruik maakt van een iframe, wordt het wachten door de browser gedaan. Een browser kan zonder problemen meerdere dingen tegelijk doen, dus terwijl hij wacht op jouw pagina, zal hij de rest van de admin inladen, zodat de gebruiker verder kan. :)
 
Chris

Chris

24/06/2007 13:22:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 24.06.2007 13:14:

Ik maak me ook niet zo'n zorgen over de grootte van het bestand, aangezien de netwerkverbindingen tussen server meestal wel ok is. Maar ik denk dat het opvragen van het bestand, en het wachten tot jouw server heeft geantwoord het langste duurt. En stel dat jouw server het druk heeft, dan duurt het antwoorden des te langer.

Het probleem bij het ophalen is dan dat de hele pagina moet wachten op jouw server. Als je gebruik maakt van een iframe, wordt het wachten door de browser gedaan. Een browser kan zonder problemen meerdere dingen tegelijk doen, dus terwijl hij wacht op jouw pagina, zal hij de rest van de admin inladen, zodat de gebruiker verder kan. :)


Ja, daar heb je inderdaad een punt.. Maar met een Iframe ziet het er minder netjes uit, met de file_get_contents() ziet het er veel netter uit.. (Zie het resultaat trouwens op WebSys.ScriptersDomein.nl/administration.php
Geen zorgen, je kan toch niets verkeerd doen, omdat er nog niets in staat =)

En zodra er wel wat in staat, is hij meerdere keren beveiligt (A)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Je kan ook een extra variabele maken bij het opvragen van het nieuws, waarin je het stylesheet dat erop moet worden toegepast meegeeft. Zo kan de website hem zo goed als volledig naar eigen wens opmaken.

Ik weet niet wat je doelgroep is, en wat je verwacht van je systeem, maar je huidige oplossing schaalt moeilijk denk ik. Je maakt daarbij ook nog eens de websites 'afhankelijk' van jouw server. Als jouw server stom doet, doen al deze adminpanelen het niet meer, omdat die moeten wachten op de timeout van file_get_contents (30 of 60 seconden?) en iedere pagina opvragen op deze website vervolgens dus 30 of 60 seconden gaat duren...
 
Chris

Chris

24/06/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Hm, ja, heb je toch weer een punt.. En wat nog makkelijker is, is natuurlijk om een link neer te zetten.. Dan hoeft de gebruiker nooit te wachten.. Ga even kloten met de Iframe, bedankt jelmer =)
 
PHP erik

PHP erik

24/06/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Ik zou absoluut geen iframe gebruiken. Gewoon de time-out van de connectie eerst testen (fopen & socket-functies). Dan heeft de gebruiker nooit een grote vertraging. Verder gewoon even cachen en max 1x per dag nieuwe gegevens ophalen.

Ik zie iframe als iets in het verleden dat we snel moeten vergeten.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

24/06/2007 14:20:00
Quote Anchor link
En als de gebruiker z'n fopen url uit heeft staan? En geen cURL? Dan moet je bijna wel aan het iframe... (of met javascript)
 
Chris

Chris

24/06/2007 14:22:00
Quote Anchor link
PHPerik, op zich heb ik mijn reseller pakket bij een host gekocht waar ik zeer tevreden ben. Die server is laatst nog vernieuwd en de website is snel geladen.

Denk dat ik dan voor de beta versie aan de linkerkant met file_get_content() doe en aan de rechterkant met een iframe ga werken. Wat ik wel vind is dat een iframe er lelijk uitziet, zeker als de gebruikers een andere layout ervoor maken (wat ongelooflijk simpel is om te doen) en met file_get_content() komt er gewoon de tekst te staan, en maakt het niet uit hoe de layout eruit ziet.

Gebruikt phpbb trouwens in hun administratie gedeelte niet ook file_get_content() voor updates, nieuws en dergelijke?
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 15:24:00
Quote Anchor link
PHPerik schreef op 24.06.2007 14:16:
Ik zie iframe als iets in het verleden dat we snel moeten vergeten.

Maar is dat een argument waarmee jij mensen over wilt halen om het (ook) niet te gaan gebruiken? Een iframe heeft hier gewoon een voordeel boven file_get_contents. Het wordt nog steeds ondersteund, het werkt goed, het is belachelijk simpel. Google is geen argument, toegankelijkheid is in deze situatie (een adminpaneel!) geen argument... Ik zie niet waarom het gebruik hiervan kwaad zou kunnen.

... of is het puur een mening, een persoonlijke haat-relatie tussen Erik en zijn iframes ;)

Edit: een 3e alternatief is overigens Javascript. Daarmee kan je het bestand asynchroon laden (wat ook het voordeel van een iframe is) en hoeft de gebruiker er dus niet op te wachten, en je berichtjes worden direct in je html geladen. Eigenlijk is het vrijwel vergelijkbaar met file_get_contents, maar dan met de voordelen van een iframe :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Chris

Chris

24/06/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik dat dan doen Jelmer?

Ik heb vrij weinig ervaring met Javascript... YPM had het er ook al over, (wat ik nu net zie).
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 15:40:00
Quote Anchor link
Je maakt een .js bestandje en daarin roep je gewoon een functie aan die een functie binnen de pagina aanroept en hem de nieuwsberichten geeft. De pagina maakt er dan vervolgens wat moois van. Meer vrijheid kan je bijna niet hebben!

JS-bestandje op jouw server:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if(typeof printNewsCallback == 'Function') {
    printNewsCallback([
        {
            title: 'Nieuwe versie',
            body: 'Er is sinds 20-05-2009 een nieuwe versie. Dit maal maar 3 bugfixes.'
        },
        {
            title: 'Month of Ducks',
            body: 'Deze maand ga ik me belachelijk veel inzetten om alle bugs uit de code te krijgen.'
    ]);
    
    // zie ook json_encode() of PEAR_JSON
}

'Clientside'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<script type="text/javascript">
window.onload = function() {
    // pas bij onload, zodat de pagina niet gaat wachten met
    // weergeven op het bestand
    
    // nu weet ik niet meer of dit werkte in Internet Explorer,
    // dat moet je misschien even nazoeken of afkijken van bijv
    // dojo of scriptaculous.
    var scripttag = document.createElement('script');
    scripttag.setAttribute('type', 'text/javascript');
    scripttag.src = 'http://pad.naar./jou.js';
    document.body.appendChild(scripttag);
    
    function printNewsCallback(nieuws)
    {
        var html = ['<ul>']; // arrays zijn sneller dan strings in Internet Explorer.
        for(var i = 0; i < nieuws.length; i++) {
            html.push('<li><h2>' + nieuws[i].title + '</h2>');
            html.push('<p>' + nieuws[i].body + '</p></li>');
        }
        html.push('</ul>');
        document.getElementById('nieuws').innerHTML = html.join('');
    }
}
</script>

<div id="nieuws">
wordt geladen?
</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.