.php uit titel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Digna Mielard

Digna Mielard

18/11/2017 23:19:18
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben een php hobbyist. Waar ik me aan erger is dat in de browsers bij elke pagina .php ingetikt moet worden, anders wordt de pagina niet gevonden. Hoe kan ik dit (eenvoudig) aanpassen?

Verder ben ik op zoek naar een oplossing om het volgende ook uit de browser te krijgen m.b.t. fotoreportage: http://wandelfreaks.com/fotos.php?vakantie=engelandoktober2017&foto=1.jpg
Ik zoek naar een oplossing om de browsertekst eenvoudiger te maken, terwijl wel de juiste pagina wordt opgeroepen.

Laatste vraag: hoe krijg ik op het tabblad van de browser de tekst <p>blabla</p> weg?


Alvast bedankt voor uw antwoord.

Groet
Digna
Gewijzigd op 22/12/2017 19:51:37 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:09:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2017 23:20:21
Quote Anchor link
Kijk eens naar mod_rewrite.
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/mod-rewrite/536/
Gewijzigd op 18/11/2017 23:21:18 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2017 00:30:28
Quote Anchor link
Digna Mielard op 18/11/2017 23:19:18:
Waar ik me aan erger is dat in de browsers bij elke pagina .php ingetikt moet worden, anders wordt de pagina niet gevonden.

Als bezoekers via de adresbalk webadressen moeten intypen om door je site te navigeren dan is er iets mis met de interne navigatie van je site.

Digna Mielard op 18/11/2017 23:19:18:
Verder ben ik op zoek naar een oplossing om het volgende ook uit de browser te krijgen m.b.t. fotoreportage: http://wandelfreaks.com/fotos.php?vakantie=engelandoktober2017&foto=1.jpg
Ik zoek naar een oplossing om de browsertekst eenvoudiger te maken, terwijl wel de juiste pagina wordt opgeroepen.

Over de organisatie van je pagina's/onderdelen kun je -in eerste instantie- prima nadenken zonder hierbij techniek (of een concrete implementatie) te betrekken. Deze dingen (indeling, implementatie) kun je prima in afzondering behandelen.

Digna Mielard op 18/11/2017 23:19:18:
Laatste vraag: hoe krijg ik op het tabblad van de browser de tekst <p>blabla</p> weg?

De titel van de pagina kan enkel platte tekst bevatten, deze ondersteunt geen (speciale) HTML(-tags).
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 09:25:14
Quote Anchor link
Beste Thomas,

dank voor je reactie.
Ik heb het niet goed omschreven. Bezoekers hoeven niet elke keer een pagina handmatig op te roepen. Alleen bij de eerste keer. De navigatie klopt wel, maar altijd staat .php erachter en ik zou graag willen dat dit niet meer zichtbaar is.

Zoals ik aangeef, ik ben een hobbyist. Mijn site is verre van professioneel en dat geeft niet, maar dit zijn van die dingen die ik graag anders wil en die ik er niet uit krijg.

Ik hoop dat er een simpele oplossing is in het verschil tussen werkelijke paginanaam of fotonaam en de weergave in de browser.

Groet
Digna
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 09:47:28
Quote Anchor link
Je kunt op de documentroot een .htaccess bestand aanmaken met deze inhoud:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^\.]+)$ $1.php [NC,L]


]meer informatie

Toevoeging op 19/11/2017 09:54:55:

Professionele php websites Gebruiken ook een .htaccess bestand maar gebruiken deze om alle aanvragen door te sturen naar één en dezelfde php pagina (bijv. index.php) alwaar de URL door PHP zelf uitgelezen wordt en er aan de hand van de aangevraagde URL gekozen welke pagina er geladen wordt. Dit wordt ook wel single point of entry genoemd. Misschien - als php toch je hobby is = eens leuk om te bestuderen.
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 10:11:04
Quote Anchor link
Dank je wel Frank. Klinkt heel simpel. Ik heb mijn documentroot niet in een aparte directory. Dus alle pagina's hangen onder public_html. Ik heb de .htaccess hierin gezet, maar deze is nu niet meer terug te vinden. Zoals ik heb begrepen moet er niets voor. Alleen .htaccess. Het werkt (nog?) niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 10:18:00
Quote Anchor link
Het kan zijn dat dit bestand verborgen is in je FTP-programma, terwijl het wel geupload is. Niks mis in dat geval. Je moet even kijken naar een optie voor 'Show hidden files' o.i.d.

Je kan het ook uploaden als htaccess.txt en dan daarna hernoemen naar .htaccess.

Om te testen of .htaccess werkt, kan je een random tekst bovenaan het bestand zetten. Indien .htaccess werkt moet dit een 500-error genereren op je website, en als .htaccess niet werkt en dus genegeerd wordt moet je dus gewoon je site zien.
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 10:44:22
Quote Anchor link
Duidelijk. De error komt er dus htaccess werkt. Alleen zie ik nog steeds .php achter de naam staan.

Toevoeging op 19/11/2017 10:44:48:

Duidelijk. De error komt er dus htaccess werkt. Alleen zie ik nog steeds .php achter de naam staan. Hij staat dus op de verkeerde plek denk ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 11:08:15
Quote Anchor link
En als je die .php eens weghaalt uit je URL balk?
Het blijven .php bestanden, en jij wilt dat mensen ze zonder .php extentie oproepen.
Dat kan dat toch?
Gewijzigd op 19/11/2017 11:08:54 door - Ariën -
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 11:11:40
Quote Anchor link
Ja dat werkt inderdaad wel. Alleen in de browser blijf je .php zien en dat vind ik storend. Maar oproepen zonder .php in te tikken kan nu wel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 11:12:59
Quote Anchor link
in de browser? Bedoel je in de linkjes? Die zou je dan zelf moeten aanpassen ;=)

Toevoeging op 19/11/2017 11:14:14:

pf je tikt hem in zonder php en dan komt er direct weer php achter te staan?
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 11:17:17
Quote Anchor link
Ja idd

Hoe kan ik deze aanpassen?
Ik heb een pagina opnieuw opgeslagen zonder .php erachter maar notepad++ slaat hem dan automatisch weer op met .php. Dat moet denk ik ook anders werkt de pagina niet, maar ik wil het niet zichtbaar in de browser hebben.

Toevoeging op 19/11/2017 11:19:49:

Nee wacht. Het gaat wel goed. Stom van me. Mijn browsergeschiedenis zet nu telkens .php erachter. Als ik het nu oproep zonder .php staat het er inderdaad niet meer. Hehe. Dank jullie wel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 11:20:41
Quote Anchor link
Uhm je bestanden moeten wel de .php extensie behouden. Dat gaat niet anders. Ik doel eigenlijk op de linkjes in je html zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php">Homepage</a>


om die te veranderen naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index">Homepage</a>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 11:25:31
Quote Anchor link
Ik hoop dat je geen bestanden in submappen hebt, want ik vrees dat het dan nadelen zal geven, en dat je een extra regel moet opnemen.
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 11:26:09
Quote Anchor link
Ja dit ben ik nu aan het aanpassen.

Toevoeging op 19/11/2017 11:26:58:

nee ik gebruik geen submappen behalve includes (header, footer, menu) en images en fotos.

Toevoeging op 19/11/2017 11:30:06:

Nu zit ik alleen nog met die afschuwelijke teksten bij foto galerij:

http://wandelfreaks.com/fotos.php?vakantie=denhaag2017&foto=1.jpg

Ik gebruik een zelfgebouwde fotogalerij. Geen idee of ik de weergave in de browser hiervoor ook netter kan maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 11:52:51
Quote Anchor link
Dan zou er een extra regel geschreven moeten worden.
Alleen ben ik zelf niet zo thuis in mod_rewrite.

Ikzelf heb mijn eigen website gebouwd volgens een 'Single point of entry' methode.
Zie ook dit artikel. Dan hoef je niet steeds extra regels te schrijven, omdat je geen $_GET meer hoeft te gebruiken, en alles wat tussen de slashes staat al direct zelf kan extraheren.
Gewijzigd op 19/11/2017 12:10:29 door - Ariën -
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 12:42:20
Quote Anchor link
OK dat is best ingewikkeld. Ik ga zoeken of ik er iets over kan vinden.

Bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 12:44:31
Quote Anchor link
Ik zeg niet dat dit de enige oplossing is, maar het is wel een oplossing die het onderhoud makkelijker maakt, zonder je continu extra regels toe moet voegen als je weer een nieuwe URL-structuur hebt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2017 19:07:54
Quote Anchor link
Precies, het is in zekere zin eenvoudiger om het navigatie-werk te verplaatsen naar PHP-code in plaats van een heel ingewikkeld .htaccess-bestand.

En het is natuurlijk nog handiger/beter om dan in PHP een soort van uniforme aanpak te hebben voor al je URL's. Dit heeft dan tot gevolg dat wanneer je je website uitbreidt je hier geen aparte navigatie-code voor bij hoeft te metselen :).
 
Digna Mielard

Digna Mielard

19/11/2017 20:30:04
Quote Anchor link
Dan je wel. Ik heb het artikel gelezen, maar dit is voor mij een stap te ver. Ik moet hier echt even goed voor gaan zitten en kijken of ik eruit komt.

Groet
Digna
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 21:26:30
Quote Anchor link
Digna het single point of entry principe moet je als een nieuw projectje oppakken in een nieuwe lege documentroot.

Daar maak je dan het .htaccess bestand aan uit Ariën's artikel.

En daarnaast maak je een index.php met deze content:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$uriData
= parse_url($_SERVER['REQUEST_URI']);

// echo $uriData['path'];

if($uriData['path'] == '/')
{

    echo 'Homepage';
}

else if($uriData['path'] == '/about')
{

    echo 'Over ons';
}

else if($uriData['path'] == '/contact')
{

    echo 'Contact';
}

else {
    header("HTTP/1.0 404 Not Found");
    echo 'De pagina die opvroeg bestaat helaas niet.';
}

?>


En stel dat jouw domeinnaam digna-mielard.nl is dan probeer je de volgende url's eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
http://digna-mielard.nl/
http://digna-mielard.nl/about
http://digna-mielard.nl/contact
http://digna-mielard.nl/en-een-niet-bestaande-pagina


Als je dat werkend ziet dan begin je het principe te begrijpen.

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.