PHP uitgelogd melding.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Casper B

Casper B

08/11/2011 14:44:22
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Hoe kan ik een bericht echoën dat iemand uitgelogd is.
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:54:52
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/11/2011 14:45:57
Quote Anchor link
echo 'u bent uitgelogd';
Gewijzigd op 08/11/2011 14:46:18 door Obelix Idefix
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 14:51:08
Quote Anchor link
Ja maar hoe kan ik dat in een ander bestand echoén. Ik heb een speciaal bestand om uit te kunnen loggen gecodeerd en vervolgens moet er op de index pagina echo 'u bent uitgelogd' komen te staan..
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 15:12:31
Quote Anchor link
Je springt terug met een header('Location: index.php?uitgelogd=yes') en in index.php doe je if(isset($_GET['uitgelogd'])) echo 'U bent uitgelogd';
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 15:24:07
Quote Anchor link
Precies wat SanThe zegt inderdaad.

Wat ik laatst steeds vaker zie voorkomen is dat er een session word gemaakt $_SESSION["logout"] = TRUE en vervolgens de gebruiker terug wordt gestuurd naar de homepagina waar een bericht wordt geprint als die sessie bestaat en de sessie wordt geupdate naar FALSE. Zo gebruik je geen GET variabel en kan niet iedereen dat bericht zomaar zien door een aanpassing in de URL.


Wat Jacco hierna zegt inderdaad, is aangepast. ;D
Gewijzigd op 08/11/2011 15:44:56 door Eddy B
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

08/11/2011 15:27:25
Quote Anchor link
En dan bedoeld eddy true ipv YES
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 15:35:05
Quote Anchor link
Waar zou ik dan: $_SESSION["logout"] = true; moeten plaatsen dan?

$_SESSION["logout"] = true;

if(isset['uitgelogd']) echo 'U bent uitgelogd'

En komt de code er dan zo ook uit te zien?
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 15:42:24
Quote Anchor link
actions/logout.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$_SESSION['logout'] = TRUE;
header('Location: index.php');
?>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
// je werkt met boolean dus comparison operators zijn niet nodig
if ($_SESSION['logout']) {
    $_SESSION['logout'] = FALSE;
    echo 'Je bent succesvol uitgelogd.';
}

?>


Dit is zomaar een voorbeeldje.
Gewijzigd op 08/11/2011 16:04:27 door Eddy B
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

08/11/2011 15:43:27
Quote Anchor link
Als je nu ook nog eens dezelfde index gebruikt, is het helemaal top.
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 15:57:08
Quote Anchor link
@Jacco En wat is de reden daarvan dan? :)


Toevoeging op 08/11/2011 16:00:12:

@Eddy, Waar verwijst views dan naar?
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:04:49
Quote Anchor link
Verwijst naar een typefoutje. ;D
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 16:20:54
Quote Anchor link
Ik vind $_SESSION['logout'] een verwarrende naam hebben. Als $_SESSION['logout']=FALSE ben je dan weer ingelogd? $_SESSION['ingelogd'] lijkt mij een betere naam. Indien TRUE ben je ingelogd en indien FALSE ben je uitgelogd.
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:22:51
Quote Anchor link
$_SESSION['logout'] heeft niks te maken het daadwerkelijk ingelogd zijn maar of de gebruiker een "Je bent uitgelogd." bericht te zien moet hebben. $_SESSION['display_logout_msg'] zal natuurlijk ook kunnen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2011 16:24:44
Quote Anchor link
Eddy Bisschops op 08/11/2011 16:22:51:
$_SESSION['display_logout_msg'] zal natuurlijk ook kunnen.


Inderdaad een stuk duidelijkere naam.
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 16:31:40
Quote Anchor link
Maar nu begrijp ik nog niet waar dit moet komen te staan dan? Want het werkt nog niet.
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:33:53
Quote Anchor link
Het eerste deel zet je op de pagina waar de gebruiker uitlogt. Het tweede stukje zet je op de pagina waar het bericht moet worden weergeven.
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 16:42:50
Quote Anchor link
Maar wat jij al aangaf is dat views een typfout was? Wat moet het dan zijn?
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:43:54
Quote Anchor link
$_SESSION['logout'] moet het worden, het voorbeeldje dat ik gaf is al gewijzigd.
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 16:45:07
Quote Anchor link
Oke sorry had dat niet gezien.
 
Eddy B

Eddy B

08/11/2011 16:45:58
Quote Anchor link
Geen probleem, ik heb het voor de zekerheid even getest en als het goed is werkt het bij jou ook gewoon. :)
 
Casper B

Casper B

08/11/2011 16:48:42
Quote Anchor link
Mijn logout script zag er zo uit: (Waar moet ik nu $_SESSION['logout'] = TRUE;
neerzetten??)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();



if(session_destroy())
{

header("Location: login.php");

}


?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.