php uitlezing in html mail gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonathan

jonathan

25/02/2006 15:06:00
Quote Anchor link
op mijn bedank pagina van mijn mailform lees ik een check box als volcht uit:

// loop alle geselecteerde posities langs
foreach( $data['positie'] as $positie )
{
// stop ze in het bericht..
echo $positie ."<br />\n";
}

nu wil ik in mijn html mail deze checkbox ook uitlezen. ik heb het 1 en ander geprobeerd maar ik weet eigenlijk niet hoe het precies moet.

ik had dit o.a. gepobeerd:
<td width='324'>'foreach( ".$data['positie'] ." as $positie ){ $positie}' </td>

maar als uitlezing in mijn mail zie ik nu dit staan:

'foreach( Array as ){ }'

en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Dus hoe verwerk ik dit in mijn html mail?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:10:07
 
PHP erik

PHP erik

25/02/2006 15:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

foreach( $data['positie'] as $positie )
{

        echo "<td width='324'>" .$positie. "</td>";
}


?>
 
Jonathan

jonathan

25/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
mm ok in op deze manier staat hij dus in een tabelletje op de bedank pagina. tog?
Ik bedoel dat ik de "waarde" wil uitlezen in mijn html mail.

op dit moment ziet de rest van mijn html mail er ongeveer zo uit:
<html>
<tr>
<td width='196'>Kleuren</td>
<td width='369'>". $data['kleur'] </td>
</tr>
</html>

en nu moet dus het veld positie ook worden uitgelezen.
Ik krijg het dus niet voor elkaar dat stukje code in mijn html mail te verwerken.
 
Jonathan

jonathan

26/02/2006 15:15:00
Quote Anchor link
kan iemand mij hiermee verder helpen, volgens mij is het niet zo moeilijk alleen je moet het even weten, en dat is dus het probleem :D ?
 
Jonathan

jonathan

26/02/2006 15:44:00
Quote Anchor link
ik heb zelf wat geprobeerd puur op de gok en naar aanleiding van hoe de andere velden worden uitgelezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
".foreach( ".$data['positie']." as $positie)
{
"
.$positie. "
} ."

?>


maar dit blijkt dus niet goed te gaan.
Ik heb eerder zo een soort probleem gehad met een datum veld volgens mij heeft het iets te maken met dat je php in php gebruikt en als je dat wilt moet je iets doen, maar wat?
 
PHP erik

PHP erik

26/02/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Je kunt foreach niet zomaar tussen aanhalingstekens zetten. Je begrijpt de syntax nog niet helemaal. Een foreach is een loop (net als for, while) waarbinnen iets kan gebeuren. Je kunt de loop zelf niet echo-en.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($data['positie'] as $positie)
{

echo $positie;
}

?>
 
Jonathan

jonathan

26/02/2006 15:55:00
Quote Anchor link
ok maar zoals jij nu aangeeft dat werkt niet,
want deze waardes moeten in een html mail worden weergegeven:

het mailtje is dus puur html zoals hieronder te zien is, zo ziet mijn mailtje er ongeveer uit.

<tr>
<td width='196'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>Kleuren:</span></font></td>
<td width='369'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>". $data['Kleur:'] ."</span></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='196'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>Positie:</span></font></td>
<td width='369'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'> HIER MOET WAARDE VAN POSITIE KOMEN </span></font></td>
</tr>

op de aangegeven plek moet dus de waarde van positie komen, maar dat krijg ik dus niet voor elkaar. voor een mailje hoef ik hem tog niet te echoen, de waarde komt immers in een mailtje te staan?
Gewijzigd op 26/02/2006 15:56:00 door jonathan
 
PHP erik

PHP erik

26/02/2006 15:58:00
Quote Anchor link
Dan moet je de variabele dus afbreken en met .= werken.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$mail
= "<tr>
<td width='196'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>Kleuren:</span></font></td>
<td width='369'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>"
. $data['Kleur:'] ."</span></font></td>
</tr>
<tr>
<td width='196'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>Positie:</span></font></td>
<td width='369'><font face='Arial'><span style='font-size: 13pt'>"
;

foreach ($data['positie'] as $positie)
{

  $mail .= $positie. '<br>';
}


$mail .= "</span></font></td>
</tr>"
;

mail(iets, ietsanders, $mail, nogietsanders);

?>
Gewijzigd op 26/02/2006 15:59:00 door PHP erik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.