php undefined

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

19/02/2017 01:53:35
Quote Anchor link
wat doe ik hier fout, het zal wel weer ubber simpel zijn.

ik krijg de melding undefined variable in link1 en linknaam1

ik heb al geprobeerd "" weg te laten bij de variable aantal
ik heb geprobeerd $aantal bij variable link en linknaam tussen [] of ()

bedankt.

(.$linknaam[$aantal].$aantal.' de 2de aantal was even een test om te zien of de telling wel goed gaat)

FOUTMEDLING :

Notice: Undefined variable: link in /var/www/clients/client13633/web5912/web/links.php on line 50

Notice: Undefined variable: linknaam in /var/www/clients/client13633/web5912/web/links.php on line 50



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?
$aantal
= "20";

$link1      = 'http://www.msx.org';
$linknaam1  = 'Msx Recources Foundation';
$link2      = 'http://www.bonami-spelcomputer-museum.nl';
$linknaam2  = 'Bomani Museum';
$link3      = 'http://www.dune.demon.nl';
$linknaam3  = 'Dune MSX Acron';
$link4      = 'http://www.generation-msx.nl';
$linknaam4  = 'Generation Msx';
$link5      = 'http://www.msx.hccnet.nl';
$linknaam5  = 'Hcc Msx';
$link6      = 'http://www.msxworldwide.com';
$linknaam6  = 'Msx World Wide Magazine';
$link7      = 'http://www.konamiman.com';
$linknaam7  = 'Konami Man';
$link8      = 'http://fms.komkon.org/MSX';
$linknaam8  = 'Komkon Maillinglist';
$link9      = 'http://manuel.msxnet.org';
$linknaam9  = 'Komkon Maillinglist';
$link10     = 'http://manuel.msxnet.org';
$linknaam10 = 'www.manuel.msxnet.org';
$link11      = 'http://www.konamiman.com';
$linknaam11  = 'Konami Man';
$link12      = 'http://fms.komkon.org/MSX';
$linknaam12  = 'Komkon Maillinglist';
$link13      = 'http://manuel.msxnet.org';
$linknaam13  = 'Komkon Maillinglist';
$link14      = 'http://map.tni.nl/';
$linknaam14  = 'Msx Assembly';
$link15      = 'http://classicgaming.startkabel.nl';
$linknaam15  = 'Classic Games';
$link16      = 'http://www.bluemsx.com/';
$linknaam16  = 'BlueMsx';
$link17      = 'http://www.msxposse.com';
$linknaam17  = 'Msxposse';
$link18      = 'http://www.msx.ch/';
$linknaam18  = 'Sunrise for Msx';
$link19      = 'http://www.raymondmsx.nl/';
$linknaam19  = 'Raymond Msx';
$link20      = 'http://www.repro-factory.com';
$linknaam20  = 'Repro Factory';

echo '<br><br><br>';
echo '<table width="760" border="0">';

while ($aantal = "20") {
echo '<tr>
        <td> <a href="'
.$link[$aantal].'" target="_blank">'.$linknaam[$aantal].$aantal.'</a> </td>
       </tr>'
;
$aantal++;
};

echo '</table>';

?>
Gewijzigd op 19/02/2017 01:56:06 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 20:17:56
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/02/2017 02:48:46
Quote Anchor link
Mag ik vragen hoe je aan dit 'script' komt?

Op je profiel zie ik dat je al in ieder geval sinds 2013 met PHP bezig bent. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat je dit zelf gemaakt hebt, want om eerlijk te zijn slaat het niet echt ergens op.

Uiteraard ga je links niet in genummerde variabelen stoppen, maar in een array die je vervolgens doorloopt. Ik ga er vanuit dat je met deze tip wel weer uit de voeten kunt.
 
Space gremlin

space gremlin

19/02/2017 03:04:18
Quote Anchor link
Lid zijn vanaf .... wil nog niet zeggen dat ik bezig ben met php vanaf ...

bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/02/2017 05:50:16
Quote Anchor link
Verdiep je even in hoe een array werkt. Als je er niet uitkomt, horen we het wel.
 
Space gremlin

space gremlin

19/02/2017 11:24:47
Quote Anchor link
het werkt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.