php Unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bas

Bas

15/03/2006 18:22:00
Quote Anchor link
hoe kan in de functie unlink in een bestaande browse folder pagina gebruiken?

Ik bouw de pagina op stap voor stap en wil na iedere file een knopje DELETE. hoe kan ik dit inbouwen? ik krijg een variabele $file, zodat ik weet welke file ik heb...
Gewijzigd op 15/03/2006 18:23:00 door Bas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:57:41
 
Leon Kunst

Leon Kunst

15/03/2006 18:24:00
Quote Anchor link
unlink($file);
 
Bas

Bas

15/03/2006 18:29:00
Quote Anchor link
ja maar hoe kan ik dat ombouwen naar een textje in een scriptje
 
Bas

Bas

15/03/2006 18:29:00
Quote Anchor link
hoe komt ik van unlink($file); naar het Knopje/textje DELETE waardoor ik het in gang zet
 

15/03/2006 18:30:00
Quote Anchor link
Door PHP te kennen.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 18:37:00
Quote Anchor link
<a href="?actie=verwijderen&bestand=blabla">delete</a>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_GET['actie']))
{

if($_GET['actie'] == "verwijderen")
{

 unlink($_GET['bestand']);
}
}

?>


Alleen dan wat veiliger...
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($_POST['submit']){
unlink($file);
}


?>


zoiets? mischien hiermee zou ik wel iets mee kunnen doen:)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:38:00
Quote Anchor link
ehmmm net iets te laat
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:40:00
Quote Anchor link
na ja aan jou de keuze wat je gebruikt zelf vind die van arjan nog wel wat beter uitgelegt:)

maar dat is aan jouw de keuze!




groetjes mebus!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 18:44:00
Quote Anchor link
Die van jou gaat niet eens werken. Die $file komt nergens vandaan. En om nou iedere keer een bestand weg te gooien als je op een submit knop drukt...
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:46:00
Quote Anchor link
$file = $_POST['filenaam'];

dat kan toch?
 

15/03/2006 18:53:00
Quote Anchor link
Ik zou wel checken of $_POST's filenaam bestaat, en of het bestand bestaat. Ga PHP leren :-)
 
Han eev

Han eev

15/03/2006 18:53:00
Quote Anchor link
Jap...
Je moet er wel op letten dat je de input checkt je kan bijv. dit doen: ../index.php dan delete je de index.php van een map terug.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:54:00
Quote Anchor link
en bas had ook niet laten zien waaro ie het vandaan haalde dus waarom krijg ik dan zo een antwoord en hij niet en ik vind dat het een onnodig antwoord was bas weet zelf denk ik wel waaro die $file vandaan zou halen!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 18:57:00
Quote Anchor link
Het makkelijkste is alleen dingen uit één map kunnen verwijderen, eventueel met een bepaalde extensie.

dus

$map = '/afbeeldingen/';
$bestand = $_GET['bestand'];
$ext = '.jpg';

$bestand = $map.$bestand.$ext;

unlink($bestand);

Uiteraard alleen abc~xyz accepteren.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:58:00
Quote Anchor link
wat checkt ie dan bij het stukje script van arjan dan of het bestand wel of niet bestaat?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Nope, daar hebben we file_exists voor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (file_exists($filename)) {
   //bestaat
} else {
   //bestaat niet
}
?>
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 19:13:00
Quote Anchor link
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$file
= $_POST['filenaam'];

if($_POST['submit']){
  if (file_exists($file)) {
    unlink($file);
    echo "het bestand $file is verwijdert!";
  }

  else
  {
    echo "het bestand $file bestaat niet!";
  }
}

else
{
echo '
<form method="post" action="verwijder.php">
<input type="text" name="filenaam">
<input type="submit" name="submit" value="Verwijder">
</form>
'
;
}

?>

</body>
</html>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Hij wil werken met linkjes, daarbij controlleer je je input niet. Als filename opgeven ../index.php zorgt ervoor dat je bestand weggegooit word ofzo.

Mijn $_GET['bla'] voorbeeld kan je dus beter uitbreiden.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 19:20:00
Quote Anchor link
ehmmm zal ff deze beter maken dan maar scriptje is er al:)
 
Bas

Bas

15/03/2006 23:16:00
Quote Anchor link
bedankt mebus, het werkt!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.