PHP Update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aron K

Aron K

21/12/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Goeden middag,

Ik heb gisteren de nieuwe versie van Wamp gedownload, en daarbij dus ook - PHP 5.2.8, echter nu krijg ik ineens in mijn code allemaal foutmeldingen van variabelen die niet gedeclareerd zijn. Is dit nieuw in php? En is het mogelijk om dit uit te schakelen?
Want ik vondt het altijd een groot voordeel van PHP dat dit niet hoefde.

Bij voorbaat dank,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:32:48
 
Eddy E

Eddy E

21/12/2008 13:41:00
Quote Anchor link
En welke foutmeldingen zijn dat?
Superglobals? Sessies?

Error_reporting(0) werkt ook.
 
Aron K

Aron K

21/12/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Foutmelding:
Notice: Undefined variable: pagina in index.php on line 25


Maar ik wil wel dat er foutmeldingen gegeven worden wanneer er ook daadwerkelijk een fout is, maar dit was eerder nooit een fout in php.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
Bo az

Bo az

21/12/2008 13:45:00
Quote Anchor link
Het heeft waarschijnlijk niks met de php versie te maken maar met je instellingen in php.ini En dan wel zoals Eddy Erkelens al zegt, met de error_reporting instellingen. Om die op 0 te zetten lijkt mij erg drastisch en onnodig. Je zou de notices uit kunnen zetten, maar het beste lijkt mij om je scripts aan te passen. Als je op deze manier door blijft gaan kan je namelijk wel eens tegen onverwachtse resultaten of lastige bugs aanlopen.
 
Aron K

Aron K

21/12/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Nouja, dan ga ik dat maar even doen. Gaat veel werk worden, maar het moet maar:(
 
Frank -

Frank -

21/12/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Aron schreef op 21.12.2008 13:40:
nu krijg ik ineens in mijn code allemaal foutmeldingen van variabelen die niet gedeclareerd zijn.
Jouw code is dus vrij brak.

Quote:
Is dit nieuw in php?
Nee, bestaat al járen.

Quote:
En is het mogelijk om dit uit te schakelen?
Ja, kwestie van je kop in het zand steken... Of display_errors op 0 zetten. Zorg er wel voor dat je alle fouten (want dat zijn het!) naar een logboek wegschrijft.

Quote:
Want ik vondt het altijd een groot voordeel van PHP dat dit niet hoefde.
Lijkt heel handig, totdat je moet debuggen...
 
Aron K

Aron K

21/12/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Ik gebruikte het vooral om ingevulde velden ingevuld te houden, dus gewoon als value meegeven, $_POST['veld']; daar komen nu dus de foutmeldingen.
 
Bo az

Bo az

21/12/2008 14:06:00
Quote Anchor link
Vervangen door een if-je, vooral de verkorte if notatie kan handig zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
empty($_POST['foo']) ? '' : $_POST['foo'];

De lange notatie mag natuurlijk ook, zeker als je code er anders onoverzichtelijk van wordt, wat dat is nog lastiger te debuggen.
 
Aron K

Aron K

21/12/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Daar was ik er inderdaat al meerdere van aan het maken de afgelopen minuten.

Nu heb ik alleen het probleem met checkboxes, eerst deed ik altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_POST['box'] ? 'checked' : '';
?>


Heeft iemand daar misschien een makkelijke oplossing voor?

edit:

al opgelost met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo !empty($_POST['box']) && $_POST['box'] ? 'checked' : '';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.