php upload fotos een height en witdh geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

20/02/2014 11:51:46
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik heb gister een foto upload gebouwt het werkt ook
maar nu zit ik met een probleem
hoe kan ik namelijk met php fotos een witdh en een height geven?
de fotos die worden geupload worden in een soort view gestop dit is de css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
div.picture {
     background-color: white;
     overflow: scroll;
     max-width:470px;
     max-height:350px;
     margin: 10px;
     -moz-border-radius: 10px;
     -webkit-border-radius: 10px;
     border-radius: 10px;
     border:5px solid black;
     behavior: url(ie-css3.htc);
}

maar als de foto groter is dan 470 px dan komt er een scroll
hoe kan ik er voorzorgen dat de foto nooit groter word dan 470 px
en dat de height ook de hoogte krijgt die bij de fotos hoort(dat rechthoek fotos niet vierkant worden)
weet iemand hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:38:11
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 13:17:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
div.picture {
     background-color: white;
     background-size: 470px 350px;
     max-width: 470px;
     max-height: 250px;
     margin: 10px;
     -moz-border-radius: 10px;
     -webkit-border-radius: 10px;
     border-radius: 10px;
     border:5px solid black;
     behavior: url(ie-css3.htc);
}


Toevoeging op 20/02/2014 13:19:43:

je bent vergeten om een backgroun-size mee te geven
hiermee verandert ie de achtergrond-image/-color!
 
Christian k

christian k

20/02/2014 13:20:15
Quote Anchor link
nu is de background groter dan de border
en je ziet een heel groot deel van de foto niet
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 13:21:24
Quote Anchor link
zet er ook nog even in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
display: inline-block;
sorry die was ik vergeten!

Toevoeging op 20/02/2014 13:22:26:

en misschien moet background-size andersom dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-size: 350px 470px;


Toevoeging op 20/02/2014 13:23:42:

kun je misschien een voorbeeld meegeven?
van hoe het eruit moet zien misschien helpt dat:S
Gewijzigd op 20/02/2014 13:21:38 door Mathieu Posthumus
 
Christian k

christian k

20/02/2014 13:28:41
Quote Anchor link
de foto komt buiten de border te staan
hoe upload je hier een foto
Gewijzigd op 20/02/2014 13:34:06 door christian k
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 13:33:39
Quote Anchor link
komt ie er egt vaar buiten of egt kleine stukjes ofz?
 
Christian k

christian k

20/02/2014 13:34:31
Quote Anchor link
de hele foto
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 13:35:28
Quote Anchor link
christian ik snap ook niet wat je bedoelt met hoe upload ik hier een foto?

want kun je misschien een stukje code van je php script sturen (wat te maken heeft met die fotos)

dan kan ik misshien meer;p
 
Christian k

christian k

20/02/2014 13:41:54
Quote Anchor link
ik wou een screenshot uploaden op deze site om jullie telaten zien hoe het eruit ziet
maar ik snap niet hoe dat moetwant ik krijg twee img tags te zien waar ik iets tussen moet typen


het word zo geëcho't
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="picture">
<img src="picture/1-1392843524-5542783866254600.jpg" alt="picture">
</div>

hij laad de picture ook wel en hij staat ook in de div maar als de fotos
te groot worden komt de foto een stuk buiten de div te staan zeg maar
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 14:25:51
Quote Anchor link
lol dat is raar want background-size hoort de image te varanderen!? sorry maar dan weet ik het ook even niet!
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2014 14:29:53
Quote Anchor link
Mathieu Posthumus op 20/02/2014 13:17:23:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.picture {
     background-size: 470px 350px;
     max-width: 470px;
     max-height: 250px;
}


Misschien komt dat door height van 350 en 250. Daar zit 100 verschil in.
Gewijzigd op 20/02/2014 14:30:23 door - SanThe -
 
Michael -

Michael -

20/02/2014 14:35:13
Quote Anchor link
Christian; in je eerste post zat je al op de goede weg alleen moet je de css op de img uitvoeren ipv op de div eromheen.
Dus: div.picture > img { }

Zie: http://jsbin.com/bolisata/1
Gewijzigd op 20/02/2014 14:39:24 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 14:44:21
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/02/2014 14:29:53:
Mathieu Posthumus op 20/02/2014 13:17:23:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.picture {
     background-size: 470px 350px;
     max-width: 470px;
     max-height: 250px;
}


Misschien komt dat door height van 350 en 250. Daar zit 100 verschil in.


woops type fout
 
Michael -

Michael -

20/02/2014 14:51:45
Quote Anchor link
@Mathieu: Waarom sowieso een background-size op een image? Een background property op een image zal niet werken. De code van Christian van prima, alleen moest die op de 'img' ipv de 'div.picture'.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/02/2014 14:54:41
Quote Anchor link
oooh bij mij werkte wel zoiets maar ik gaf dan wel een foto via de css mee, maar oke voor dit werkt het dus zo! dan weet ik dat ook!
 
Michael -

Michael -

20/02/2014 15:02:45
Quote Anchor link
Ja dan gebruik je background-image in je css. Dan heb je dus een achtergrond waarop die size van toepassing is.
 
Christian k

christian k

20/02/2014 15:13:43
Quote Anchor link
jaa!! nu werkt het hartelijk bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.