PHP Upload map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike Vosters

Mike Vosters

12/10/2012 22:00:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben Mike en ben nieuw op dit forum. Ik hoop dat ik mijn vraag op de goede plaats heb geplaatst.
Ik weet niet hoe ik mijn vraag moet omschrijven, dus kan weinig opzoeken, dus vandaar dit topic.

Ik wil een bestandje uploaden via php, maar dit kan alleen in dezelfde map of een map die hoger ligt dan waar het bestand staat. (bv bestand index.php staat in de map website, dan moet het uploadbestandje in map website of hoger)

Nu wil ik graag dat ik dat bestandje kan uploaden naar een map die lager ligt dan het php bestandje. Dit omdat ik het bestandspad via mysql weer wil ophalen, maar het bestandje dat die bestandspad aan moet roepen, veel hoger ligt dan wat ik naar mysql upload. Ik ga het even met een voorbeeld uitleggen, want het is heel moeilijk te omschrijven (vind ik zelf):

in de map website staat index.php en een map back en map images
in de map back staat index.php, die een opdracht geeft om een foto up te loaden.
De foto moet dus in de image map in de website map (root dus).
Hoe krijg ik dat voor elkaar?
Normaal moet dan in de map back een map met images staan, want anders krijgt php de map niet gevonden.

Is er hier een oplossing voor?
Hopelijk heeft iemand van jullie een antwoord!
Hartstikke bedankt voor jullie hulp!

Mike
Gewijzigd op 12/10/2012 22:01:21 door Mike Vosters
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:47:11
 
Cake Masher

Cake Masher

12/10/2012 23:13:19
Quote Anchor link
Mike,

Als eerste moet je rechten hebben om bij de bovenliggende map te kunnen komen. Als dit het geval is, zet je voor de path naar de map waar het word geupload "../"

"../" (zonder de " natuurlijk) houd in dat je een map terug gaat. Doe je het volgende: "../../" dan ga je twee mappen terug.

Stel je hebt het volgende structuur:

/script/
/script/php/
/script/php/upload.php
/script/images/
/script/uploads/

en je wilt vanaf upload.php naar de map /script/uploads/ uploaden. De path word dan: "../uploads/".


Ik hoop dat ik je veder heb kunnen helpen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/10/2012 23:19:01
Quote Anchor link
Mike even snel je verhaal gelezen, maar in php kun je in een relatief pad een .. gebruiken om een map omlaag te gaan.

bijv. je hebt twee mappen: images en php.

in een bestand in php wil je een image benaderen uit de images map. dat doe je zo:
<img src="../images/foto.jpg">

beantwoord dit jouw vraag?

groet frank



Toevoeging op 12/10/2012 23:24:01:

maar je kunt ook met absolute paden werken:

je kunt daarvoor het beste een variabele maken met jouw 'root'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $root = "http://www.mysite.nl"; ?>


daarna kun je weer de map images benaderen door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<img src=\"$root/images/foto.jpg\">"; ?>
 
Mike Vosters

Mike Vosters

12/10/2012 23:34:54
Quote Anchor link
Dankje wel!
Ik ga het morgen uitproberen.
Ik snap wat jullie bedoelen en het gaat mijn probleem zeker oplossen!

Mike
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/10/2012 09:10:34
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 12/10/2012 23:19:01:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<img src=\"$root/images/foto.jpg\">"; ?>

Zou ik dan als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<img src="'.$root.'/images/foto.jpg">'; ?>
schrijven (variabelen buiten quotes en niet telkens escapen).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.