php variable in andere php welke al in menu staat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

04/10/2013 23:30:25
Quote Anchor link
ik heb hier een menutje en ik heb rechts een contact button staan.
ik wil als ik op een menu keuze heb gedrukt. dat de contactbutton
de waarde van 1 variable mee krijgt is dit mogelijk.



bedankt.

ik wil in de code dat deze regel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  echo '<a href="index2.php?p=contact&feedback_pass=1&feedback_info='.$feedback_info.'"><img src="plaatjes/comment-small.png" alt="'.addcomment.'" /></a>'; ?>


een variable mee krijgt van het menu als er geklikt is.

zie hier het menu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php

    <div id="page-wrap" align="left" >
      
<
ul class="dropdown">
            <
li><a href="index2.php?p=welcome&feedback_info=<?php echo menu1 ?>"> [code]<?php echo menu1 ?>
</a></li>
            
            <li><a href="#"> <?php echo menu2 ?> </a>
            <ul class="sub_menu">
            <li><a href="index2.php?p=games&developer=konami&sort=0&feedback_info=<?=menu2_sub1 ?>"> <?=menu2_sub1 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=games&developer=sony&sort=0&feedback_info=<?=menu2_sub2 ?>"> <?=menu2_sub2 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=games&developer=casio&sort=0&casio&feedback_info=<?=menu2_sub3 ?>"> <?=menu2_sub3 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=cartridgesmusic&sort=0&feedback_info=<?=menu2_sub4 ?>"> <?=menu2_sub4 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=beepack&sort=0&feedback_info=<?=menu2_sub5 ?>"> <?= menu2_sub5 ?> </a></li>
            
            <li><a href="index2.php?p=cartridgesgames_search_sub1&sort=0feedback_info=<?= menu11_a ?>"> <?= menu11_a ?> </a></li>  
            
            </ul>
            </li>  
            
                  <li><a href="#"> <?php echo menu12 ?> </a>
            <ul class="sub_menu">
            <li><a href="index2.php?p=games&construction=1&opslag=cas&sort=0&feedback_info=<?=menu12_sub1 ?>"> <?=menu12_sub1 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=games&construction=1&opslag=disk&sort=0&feedback_info=<?=menu12_sub2 ?>"> <?=menu12_sub2 ?> </a></li>
            </ul>
            </li>    
                
                       
            <li><a href="index2.php?p=links&feedback_info=&feedback_info=<?php echo menu3 ?>"> <?php echo menu3 ?> </a></li>
            
            <li><a href="index2.php?p=msxdownloads&feedback_info=&feedback_info=<?php echo menu4 ?>"> <?php echo menu4 ?> </a></li>
            
            <li><a href="#"> <?php echo menu5 ?> </a>
            <ul class="sub_menu">
               <li><a href="index2.php?p=homepopclazzix&feedback_info=homepopclazzix"><?php echo menu5_sub1 ?></a></li>
            </ul>
            </li>
          
            <li><a href="index2.php?p=3dmovie&feedback_info=&feedback_info=<?php echo menu6 ?>"> <?php echo menu6 ?> </a></li>
            <li><a href="#"> <?php echo menu7 ?> </a>
            <ul class="sub_menu">
               <li><a href="index2.php?p=msxvideo&feedback_info=&feedback_info=<?php echo menu7_sub1 ?>"><?php echo menu7_sub1 ?></a></li>
            <li><a href="http://www.msxflash.nl/msxvideo.php" target="_blank" ><?php echo menu7_sub2 ?> </a></li>
            </ul>
            </li>
            
            <li><a href="http://www.msxflash.nl/shop/catalog/" >  <?php echo menu8 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=cartridgesgames_search_sub1&sort=0feedback_info=<?php echo menu11 ?>"> <?php echo menu11 ?> </a></li>
            <li><a href="index2.php?p=contact&feedback_info=<?php echo menu9 ?>"> <?php echo menu9 ?> </a> </li>
      </ul>
    
</div>

<form action="language_switcher.php" method="post">
   <div align="right">
   <?php  echo '<a href="index2.php?p=contact&feedback_pass=1&feedback_info='.$feedback_info.'"><img src="plaatjes/comment-small.png" alt="'.addcomment.'" /></a>'; ?>
   <select class="design1" name="lang" >
     <option value="en"<?php if( $_COOKIE["language"] == "en" ) { echo " selected"; } ?>><?php echo taal_en; ?></option>
     <option value="nl"<?php if( $_COOKIE["language"] == "nl" ) { echo " selected"; } ?>><?php echo taal_nl; ?></option>
   </select>
   <input class="button" type="submit" value= "<?php echo kiestaal;?>"/>
  </div>
</form>

?>
Gewijzigd op 05/10/2013 01:21:22 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:40:44
 
Eddy E

Eddy E

05/10/2013 08:46:49
Quote Anchor link
Je wilt dat er één variabele meegegeven wordt?
Je geeft er nu al 2 mee.

Namelijk ?p en &feedback.
Wil je er nog een bij?

Dan doe je dat toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index2.php?p=contact&extra_var=1&feedback_info=<?php echo menu9 ?>"> <?php echo menu9 ?> </a>


Daarnaast een andere opmerking... wat is menu9? Een constante blijkbaar... wat zit er in?
't Is mij niet duidelijk.
Voor de duidelijkheid: ik heb &extra_var met waarde 1 erbij gezet.
Gewijzigd op 05/10/2013 09:52:41 door Eddy E
 
Space gremlin

space gremlin

05/10/2013 13:05:28
Quote Anchor link
menu9 is een constant inderdaad die geeft de naam weer in het menu.
wat jij doet dat doe ik dus al met feedback_info die krijgt de waarde mee van het menu
in dit voorbeeld dus menu9

menu9 is bijv downloads

Dan krijgt net als jouw voorbeeld variable feedback_info de waarde van menu9 mee.
Zover klopt alles alleen is het zo dat die variable meegegeven worden in de link die je opent. en dat werkt naar behoren. Echter wil ik dat die variable ook opgepakt word.
in de button contact die dus rechts staat in dat menu.

menu9 is met een define download (omdat ik 2 talen ondersteun engels en nederlands)

Je kan het op mijn website ook zien, alles in de php na de keuze werkt
alleen de contact button rechts niet met de feedback er in.

www.msxflash.nl


Toevoeging op 05/10/2013 13:13:18:

ben er uit

Ik heb $feedback_info=$_GET["feedback_info"]; ook in het menu geplaatst
en nu werkt het wel.

Ik weet dat je dat moet gebruiken. Alleen had ik niet het idee dat je dat ook moet doen
als je dus gegevens wil hebben in de zelfde php. Maar het werkt zo.
Gewijzigd op 05/10/2013 13:07:54 door space gremlin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.