PHP varialbe in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter de Beer

Peter de Beer

20/09/2013 10:30:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een php functie met javascript er in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function top($title){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[[1, "desc"]],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}


?>



Nu is het volgde gedeelte :

""aaSorting":[[1, "desc"]],"

Voor het sorteren van tabellen nu wil ik bijde parameter mee kunnen geven in de php functie

zeg maar zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function top($title,$sort_row = 1,$sort = "ASC"){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[[$sort_row, $sort]],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}


?>


Allen gata dit niet werken ofc

heeft iemand een idee ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:51:24
 
Erwin H

Erwin H

20/09/2013 10:35:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van variabele buiten quotes halen....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function top($title,$sort_row = 1,$sort = "ASC"){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[['
.$sort_row.', '.$sort.']],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}

?>

Basiskennis php.
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/09/2013 10:37:01
Quote Anchor link
Nope + dat voor beeld van hoe het mss kon had ik ff snel gemaakt maar had dit ook al geprobeerd ;)
 
Erwin H

Erwin H

20/09/2013 10:39:31
Quote Anchor link
Ah quotes voor de javascript string er nog bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function top($title,$sort_row = 1,$sort = "ASC"){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[['
.$sort_row.', "'.$sort.'"]],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}

?>
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/09/2013 10:42:11
Quote Anchor link
nope ook dit lijkt niet te werken
 
Erwin H

Erwin H

20/09/2013 10:43:03
Quote Anchor link
Lijkt me sterk. En zolang je niet aangeeft wat er dan wel en niet gebeurt kan ik er verder ook niets meer aan doen natuurlijk. De glazen bollen bestaan hier niet.
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/09/2013 10:50:39
Quote Anchor link
Oke heel simple:

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function top($title,$sort_row = 1,$sort = "ASC"){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[['
.$sort_row.', "'.$sort.'"]],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}

?>


geeft niet het zelfde resultaat als dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function top($title){
    echo'
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">
                    $(document).ready(function(){
                        $("#datatables").dataTable({
                            "sPaginationType":"full_numbers",
                            "aaSorting":[[1, "desc"]],
                            "bJQueryUI":true
                        });
                    })
        </script>
    '

    ;
}


?>


Maar kan je gewoon op deze manier php variabele in javascript gebruiken omdat javasript zelf hele andere manier van variabele heeft.

Als ik hier kijk
http://stackoverflow.com/questions/14501139/using-php-variables-in-javascript

hebben ze het steets over echo van je variable
 
- Mark -

- Mark -

20/09/2013 10:53:04
Quote Anchor link
Je gebruikt ASC in je eerste voorbeeld en DESC in je tweede, is dat je verschil in resultaat?
 
Peter de Beer

Peter de Beer

20/09/2013 10:54:31
Quote Anchor link
Nee want als ik

""aaSorting":[['.$sort_row.', "'.$sort.'"]],

Dit heb sorteert hij helemaal niet meer

Toevoeging op 20/09/2013 10:57:02:

OK jullie hebben idd gelijk het werkt het ging over

$sort = "desc"

hier moesten kleine letter en geen hooft letters #faal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.