PHP vermenigvuldigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arnout van Kempen

Arnout van Kempen

27/09/2010 19:45:21
Quote Anchor link
Hallo beste mensen,

Ik ben nu een tijdje met PHP bezig, en nu heb ik zoiets simpels als het vermenigvuldigen van twee getallen vanuit de database. Dit script werkt niet.

Hij geeft het totaal aantal producten wel weer, maar als die dan de berekening moet maken zegt die €56,-. Terwijl ik als test maar €1,- heb gedaan en 4 stuks.

Dus dat zou 4 moeten zijn.

Berekening's code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$aantal = mysql_query("SELECT aantal FROM product WHERE ID=1");
$prijs = mysql_query("SELECT prijs FROM product WHERE ID=1");
$totaal = $prijs * $aantal;


uitwerking d.m.v. een echo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo ("<td class=item> $totaal </td>\n");


Klein overzicht van de database [kan natuurlijk ook de fout zitten]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `product` (
  `ID` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `product` text NOT NULL,
  `prijs` varchar(255) NOT NULL,
  `aantal` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=6 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `product`
--

INSERT INTO `product` (`ID`, `product`, `prijs`, `aantal`) VALUES
(1, 'iPhone 4 ', '1', '4'),
(2, 'iPhone 3', '149.99', '1'),
(3, 'Playstation 3', '199.99', '5'),
(4, 'xbox 360 elite', '249.99', '3'),
(5, 'CoD: Modern Warfare 2', '59.95', '2');


Ik heb het al aan een vriend gevraagd, die zegt dat het met de mysql_query moet en daarna gewoon echo'en.

Maar het werkt niet.

Dus heb ik het op meerdere manieren geprobeerd maar ik kom er niet uit.

Kan iemand mij helpen?

Met vriendelijke groet,
Arnout
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:51:50
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2010 19:49:07
Quote Anchor link
Je sql klopt van geen meter. Lees de tutorial eens door op www.phptuts.nl.
 
Jasper DS

Jasper DS

27/09/2010 19:53:08
Quote Anchor link
beste,
bij aantal gebruik je text als kolom waarom kies je niet voor decimal? hetzelfde bij prijs.
verder... je echo is ook niet netjes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td class=item>€'.$totaal.'</td>\n'; // variabelen buiten quotes!
?>


mvg
Gewijzigd op 27/09/2010 19:53:35 door Jasper DS
 
Arnout van Kempen

Arnout van Kempen

27/09/2010 20:04:32
Quote Anchor link
Beide bedankt voor de tips, ik zal even kijken of ik het nu wel voor elkaar krijg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.