php verstuurd geen ingevuld gegevens mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Reyns

Johan Reyns

26/04/2018 21:10:00
Quote Anchor link
hallo, ik ben nieuw bij het gebruik van php code

Ik tracht een webformulier aan te maken in een info html pagina
alles lukt en de email ontvang ik wel maar echter zonder de invulling,
kan iemand mij helpen wat ik verkeerd doe

hml code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<div class="col-md-7">
                        <form id="form" method="post" action="form_mailer.php" class="wpcf7-form">
                            <div class="contact-item field-full">
                                <textarea id="message" name="message" type="text" cols="40" rows="10" placeholder="info *"></textarea>
                            </div>
                            <div class="contact-item">
                                <input id="name" name="name" type="text" placeholder="Naam *" required>
                            </div>
                            <div class="contact-item">
                                <input id="email" name="email" type="email" placeholder="Email *"required>
                            </div>
                            <div class="contact-item">
                                <input id="website" name="website" type="text" placeholder="Website">
                            </div>
                            <div class="contact-item form-submit">
                                <input id="submit" name="submit" type="submit" formenctype="text/plain" formmethod="POST" title="invulformulier website" value="verstuur">
                            </div>
                        </form>
                    </div>

PHP code :
<?php


/* These are the variable that tell the subject of the email and where the email will be sent.*/

$emailSubject = 'website formulier';
$mailto = 'info@**knip**.be';

/* These will gather what the user has typed into the fieled. */

$messageField = $_POST['message'];
$nameField= $_POST['name'];
$emailField = $_POST['email'];
$websiteField = $_POST['website'];


/* This takes the information and lines it up the way you want it to be sent in the email. */

$body = <<<EOD
<br><hr><br>
Info    : $messageField <br>
Name    : $nameField <br>
Email    : $emailField <br>
Website    : $websiteField <br>

<br><hr><br>
EOD
;

$headers = "From: $emailField\r\n"; // This takes the email and displays it as who this email is from.
$header .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n"; // This tells the server to turn the coding into the text.
$header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header .= "X-Priority: 2\r\n"; # 1 voor erg belangrijk
$header .= "X-MSMail-Priority: High\r\n";
$header .= "X-Mailer: PHP/".phpversion();
$success = mail($mailto, $emailSubject, $body, $header); // This tells the server what to send.

$theResults = <<<EOD
EOD;
echo "$theResults";




?>

<html>
<body>
Your message was successfully sent!<br />
<br />
Thank you for contacting us!
    
</body>
    
</html>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2018 22:50:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:30:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2018 21:33:37
Quote Anchor link
Een net contactformulier is het niet omdat er validatiecontrole mist, en een controle of de mail echt door PHP verwerkt is, evenals een eigen bedacht mailadres in de From:-header is mogelijk wat niet de bedoeling is.
([email protected])

Maar ik zou in ieder geval adviseren om die juiste headers te gebruiken:
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Johan Reyns

Johan Reyns

26/04/2018 22:17:31
Quote Anchor link
Ok Ariën, ik bestuur deze verder alvast bedankt voor de richtinggevend advies
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/04/2018 16:31:55
Quote Anchor link
Johan Reyns op 26/04/2018 21:10:00:
Ik tracht een webformulier aan te maken in een info html pagina

Bedoel je dat de extensie html is van het bestand?
In dat geval zou het hele php stuk overigens niet werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2018 16:45:48
Quote Anchor link
@Obelix: de action van het formulier is form_mailer.php, dus dat zit wel ok denk ik.

Eerste stap die mij zinnig lijkt is om te zien of $body wel de goede inhoud heeft voordat het de mail ingaat. Dit zou je kunnen doen door in plaats van de mail direct te versturen eerst alle gegevens eens weer te geven op het scherm.

Daarmee kun je bepalen en uitsluiten of de invoer wel goed was.

Vervolgens zou je naar de tips van @Ariën kunnen kijken om mogelijk het e-mailbericht zelf beter te structureren.

En misschien zit de informatie wel in het e-mailbericht maar wordt deze niet goed getoond vanwege een verkeerde opbouw. Je kunt ook te allen tijde de broncde van het e-mailbericht bekijken in de e-mailclient. Wellicht zit alle informatie wel in het bericht maar gaat er iets anders mis.

Oftewel: deel je probleem eens in stukken op en loop hier stap voor stap doorheen. Dat is makkelijker dan helemaal aan het einde van de rit te concluderen dat iets niet klopt en dan allerlei dingen te veranderen en dan weer helemaal aan het einde van de rit te controleren of het dan wel goed gaat - je weet dan simpelweg niet wat er allemaal onderweg gebeurt of misgaat.
 
Johan Reyns

Johan Reyns

27/04/2018 16:59:19
Quote Anchor link
Dag Thomas,
Dank u voor de tips, ik ga hiermee van start en test dit.
Ik gebruik php voor het eerst en dacht eerst dat er in de html pagina
een script moest vermeld worden die ervoor zorgt dat php wordt ingelezen.
maar de action verwijst inderdaad naar form_mailer.php

Ik ga zeker eens te werk gaan op u manier door stuk voor stuk te testen. Dit lijkt mij een zeer goed idee.

alvast bedankt voor jullie steun en weetjes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2018 22:50:34
Quote Anchor link
Edit:
Geen vraag aan admins en modjes, dus bij deze een move naar het juiste forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.