PHP vraag html code van pagina op

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

18/07/2013 00:09:13
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer met PHP een html source code op te vragen.

Ik dacht dat dit wel makkelijk zou zijn, en hierover is ook genoeg te vinden.
Alleen ik voer het uit in header.php en wil de html code van test.php weten.

Alleen wat ik ook probeer, ik krijg ook de PHP code's van test.php te zien.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:54:30
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2013 00:27:27
Quote Anchor link
laat eens een klein stukje code zien
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

18/07/2013 00:32:52
Quote Anchor link
Ik weet niet welke code je wilt zien, maar dit zijn wat code's:

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($iets == $niets){
     echo 'Geen inhoud';
}
else{
     echo 'png_info['.$images[0].'-w]='.$src['0-w'];
}

?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
show_source("test.php");

// andere manier \\

file_get_contents('test.php');

// andere manier \\

    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'test.php');
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    $data = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    echo $data;
?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

18/07/2013 02:14:50
Quote Anchor link
offtopic: is het zo ook mogelijk om sources te bekijken van andere websites?
 
Joey Drieling

Joey Drieling

18/07/2013 03:31:53
Quote Anchor link
Klop deze manieren lezen de test.php file volledig inclusief de php uit. Zal je dit met een pagina doen van een andere adres dan leest hij wel enkel de bron zonder de php.

Als je test.php wilt uitvoeren in header.php dan moet je test.php include.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2013 11:33:31
Quote Anchor link
inderdaad zoal Joey al aangeeft moet je include gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

include 'test.php';

?>


Toevoeging op 18/07/2013 11:36:25:

@Donny: Nee Donny, dat kan niet. een beetje juist geconfigureerde webserver zal de inhoud van PHP bestanden nooit teruggeven maar in plaats daarvan de code uitvoeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.