php + webmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

26/12/2005 13:30:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb al veel gezocht, maar niet echt goede antwoorden kunnen vinden voor het volgende:

Ik wil heel simpel via php mail kunnen lezen van mijn mail server af. Ik kan gemakkelijk mail sturen met de functie mail(); maar ontvangen is mij nog niet gelukt.

Ik heb diverse opensource mail systemen gedownload en geprobeerd eruit te vissen wat ik nodig had maar het wil me maar niet lukken.

Er zullen toch wel (redelijk) simpele codes zijn in php, om ipv mail te zenden ook te weergeven op je scherm?

Alvast bedankt!
En een hele fijne kerst nog
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:43:17
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/12/2005 13:35:00
Quote Anchor link
http://www.squirrelmail.org/about.php

Is een goede. Naar wat voor mailserver heb je?
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

26/12/2005 13:43:00
Quote Anchor link
bedankt voor je snelle berichtje..

Dit is inderdaad een goeie maar niet wat ik eigenlijk zoek..

Ik gebruik zelf Kerio mail server (6 dacht ik).

Wat ik wil, is een simpel script dat mijn mail gewoon op scherm laat zien uit Kerio. Alle webmail programma's die ik tot nu toe heb gevonden, hebben zoveel extra functies dat is helemaal niet nodig. En bovendien schrijf ik het liever zelf..

Maar ik zoek gewoon iets dat heel simpel mijn mailtjes weergeeft, meer niet. ik zoek dus een soort functie, om je mail server aan te roepen en van een bepaald account mail te laten zien..

Het tegenovergestelde van mail(); dus eigenlijk
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/12/2005 13:46:00
Quote Anchor link
squirle is erg simpel/overzichterlijk. Maar ik snap je onderbouwing :).

http://nl2.php.net/imap

Staat ook een voorbeeld in!


<HTML>
<HEAD>
<TITLE>imap_check</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?
         //check for new messages

         $mailbox = imap_open("{localhost/pop3:110}INBOX",
                 "#username#","#password#");

         // Check messages
         $check = imap_check($mailbox);
         print("<PRE>");
         print("Date most recent message : " . $check->Date);
         print("<BR>");
         print("Connection type : " . $check->Driver);
         print("<BR>");
         print("Name of the mailbox : " . $check->Mailbox);
         print("<BR>");
         print("Number of messages : " . $check->Nmsgs);
         print("<BR>");
         print("Number of recent messages : " . $check->Recent);
         print("<BR>");
         print("</PRE>");

         // show headers for messages

         $index=1;

         $header = imap_header($mailbox, $index);
         print("<PRE>");
         print("Header Date : " . $header->Date . "<BR>");
         print("Header To : " . $header->to) . "<BR>";
         print("Header From : " . $header->From . "<BR>");
         print("Header cc : " . $header->cc . "<BR>");
         print("Header ReplyTo : " . $header->ReplyTo . "<BR>");
         print("Header Subject : " . $header->Subject . "<BR></PRE>");

         print("<PRE>");
         print(imap_body($mailbox,$index));
         print("</PRE><HR>");

         imap_close($mailbox);
?>


</BODY></HTML>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2005 13:48:00
Quote Anchor link
Hoi Mark,

op yapf.net staat deze tutorial over praten met je mailserver. Misschien word je daar iets wijzer van.
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

26/12/2005 14:01:00
Quote Anchor link
beiden erg bedankt!

Ik ga proberen, experimenteren en zal over een poosje hier mijn bevindingen weer plaatsen!

Bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

26/12/2005 14:05:00
Quote Anchor link
Zie ook hier onder de bijna 70 imap functies van php.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.