Php while toon naam maar na 2x

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

28/02/2021 15:21:57
Quote Anchor link
hoi allemaal,

Ik heb nu een while.
Maar ik wens da hij pas de naam toont na dat deze 2x aanwezig is in de database.
Is dit mogelijk?

Na lang googlen kom ik maar niet tot een oplossing.

Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
='SELECT * FROM leden';
$rs=$con->query($sql);
while($row = $rs->fetch_assoc()){
echo $row['naam']; // ophalen data naam
} // End while ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:39:20
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/02/2021 15:34:52
Quote Anchor link
Even snel iets in elkaar gezet. Niet getest, dus geen idee of het werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
='SELECT * FROM leden';
$rs=$con->query($sql);
$names=[];
$shown=[];
while($row = $rs->fetch_assoc()){
  $name = $row['naam'];
  if (isset($names[$name])) {
    if (!isset($shown[$name])) {
      $shown[$name] = true;
      echo $name . '<br>';
    }
  }
else {
    $names[$name] = true;
  }
}
// End while ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2021 15:36:09
Quote Anchor link
Ik ben benieuwd wat de exacte gedachtegang daarachter is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/02/2021 17:28:12
Quote Anchor link
Jeroen, ik zag dat je mijn bericht hierboven gelezen had.

Kun je misschien dan ook even het fatsoen opbrengen om te laten weten of mijn oplossing werkt?

Wel zo netjes vind je ook niet?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

28/02/2021 18:47:18
Quote Anchor link
Je kunt het ook in 1x in je query doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select naam
from leden
group by naam
having count(*) > 1
(en dan dus het resultaat weergeven zoals je eigenlijk al deed)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.