[PHP] Winkelwagen items aantal aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Mike Kuiper

Mike Kuiper

15/03/2016 21:08:15
Quote Anchor link
Beste Allemaal,

Ik ben bezig met het maken van een eigen webshop voor school. Ik loop echter op dit moment tegen twee problemen aan:

Probleem 1:

Na een hoop gepiel is het me gelukt om het aantal van een product in de cart aan te passen en dit aantal door te voeren in de cart_array session. Maar er treedt een probleem op als ik de aantallen van verschillende producten tegelijk wil aanpassen, want dan pakt hij het nieuwe ingevulde aantal en voert die door op alle producten. Dus als ik bijv. product 1 aantal aanpas naar 5, past hij het aantal in de session van product 2,3,4 etc. ook aan naar 5. Ik weet dat de fout in het pakken van het nieuwe ingevulde aantal zit, want hij pakt dus maar één aantal en voert die door voor alle producten, maar ik weet niet hoe ik het kan oplossen.

Probleem 2:
Mijn tweede probleem komt bij het verwijderen van de verschillende producten uit de winkelwagen. Het verwijderen gaat goed, het lukt om er één te verwijderen, maar ook meerdere tegelijk. Echter als je bijv. het eerste product verwijdert uit de $_SESSION['cart_array'] en je hebt bijv. nog 3 andere producten erin staan, worden de indexen: 1-2-3, terwijl het eerst 0-1-2-3 was. En dan kloppen mijn checkboxen niet meer, want als je dan weer het eerste product wil verwijderen, wil hij de 0-index pakken, maar die is er dus niet meer. Ik heb de regel sort($_SESSION['cart_array']; onder de regel unset($_SESSION['cart_array'][''.$remove_id.'']); proberen te plakken, maar dan verwijdert hij gewoon alle indexen. Hoe kan dit?

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
<?php
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//       Section 1 (if user attempts to add something to the cart from the product page)
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

if(isset($_POST['pid']))
{

    $pid = $_POST['pid'];
    $wasFound = false;
    $i = 0;
    // If the cart session variable is not set or cart array is empty
       if (!isset($_SESSION['cart_array']) || count($_SESSION['cart_array']) < 1) {
    // RUN IF THE CART IS EMPTY OR NOT SET
    $_SESSION['cart_array'] = array(0 => array('product_id' => $pid, 'qty' => 1));
    }
else {
        // RUN IF THE CART HAS AT LEAST ONE ITEM IN IT
        foreach ($_SESSION['cart_array'] as $each_item) {
            $i++;
              while (list($key, $value) = each($each_item)) {
                  if ($key == "product_id" && $value == $pid) {
                      // That item is in cart already so let's adjust its quantity using array_splice()
                      array_splice($_SESSION["cart_array"], $i-1, 1, array(array("product_id" => $pid, "qty" => $each_item['qty'] + 1)));
                      $wasFound = true;
                  }
// close if condition
              } // close while loop
           } // close foreach loop
                  if ($wasFound == false) {
               array_push($_SESSION["cart_array"], array("product_id" => $pid, "qty" => 1));
                }
        
    }

       header("location: cart.php");
    exit();
}

?>


<form action="" method="post" enctype="multipart/formdata">
                        
<table align="center" width="700" bgcolor="skyblue">
                                
<tr align="center">
    <th>Remove</th>
    <th>Product(s)</th>
    <th>Quantity</th>
    <th>Total Price</th>  
</tr>
<?php

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//       Section 4 (render the cart for the user to view)
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

$cartOutput = '';
$cartTotal = '';
if (!isset($_SESSION['cart_array']) || count($_SESSION['cart_array']) < 1) {
    echo $cartOutput = "<h2 align='center'>Your shopping cart is empty</h2>";
    }
else {
        $i = 0;
        foreach ($_SESSION['cart_array'] as $each_item) {
                                                
        $product_id = $each_item['product_id'];
                                                
        $sql = $db->prepare("SELECT * FROM products WHERE product_id = '$product_id' LIMIT 1");
        $sql->execute();
                                                
        while ($row = $sql->fetch()) {
        $product_price = $row['product_price'];
        $product_title = $row['product_title'];
        $product_image = $row['product_image'];

        }

                                                
        $price_total = $product_price * $each_item['qty'];
        $cartTotal = $price_total + $cartTotal;
        $i++;
        
// Items verwijderen
if(isset($_POST["remove_cart"]))
    {
    
                                    
    // Access the array and run code to remove that array index
    foreach($_POST['remove_item'] as $remove_id)
        {

            unset($_SESSION['cart_array'][''.$remove_id.'']);
        }

            header('location: cart.php');
    }

                                    
// Itemaantallen aanpassen                          
if (isset($_POST['item_to_adjust']) && $_POST['item_to_adjust'] != "") {
$item_to_adjust = $_POST['item_to_adjust'];
$quantity = $_POST['qty'];
$i = 0;
foreach($_POST['item_to_adjust'] as $adjust_id)
    {

        $i++;
        array_splice($_SESSION["cart_array"], $i-1, 1, array(array("product_id" => $adjust_id, "qty" => $quantity)));                        
    }
 }
                                  
?>

<tr align="center">
    <td>
    <td><input type="checkbox" name="remove_item[]" value="<?php echo $i - 1;?>" /></td>
    <td><?php echo $product_title; ?><br />
    <img src="admin_area/product_images/<?php echo $product_image;?>" width="60" height="60" /> </td>
    <input name="item_to_adjust[]" type="hidden" value="<?php echo $each_item['product_id'];?>" />
    <td><input type="text" size="4" name="qty" value="<?php echo $each_item['qty'];?>" maxlength="1" /></td>
    <td><?php echo '&euro;'.$price_total; ?></td>                              
</tr>

<?php      
                            
            }
                }

                                    
?>


<tr align="right">
<td colspan="4"><b>Sub Total:</b></td>
<td colspan="4"><?php echo '&euro;'.$cartTotal; ?></td>
</tr>
                            
<tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="remove_cart" value="Remove Item(s)" /></td>
    <td></td><input name="adjustBtn" type="submit" value="Update" /></td>
    <td><input type="submit" name="continue" value="Continue shopping" /></td>
    <td><a href="checkout.php"><button>Checkout</button></a></td>
    <td><a href="cart.php?cmd=emptycart">Empty Cart!</a></td>
                            
</tr>
                            
</table>
                        
</form>


Ik kom er maar niet uit!

Alvast bedankt, Mike
Gewijzigd op 15/03/2016 21:36:43 door Mike Kuiper
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:09:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2016 00:44:03
Quote Anchor link
Waarom een loze dimensie toevoegen met nietszeggende indexen?

Voeg direct onder $_SESSION['cart_array'] key-value paren toe met als key het product id, en als value de hoeveelheid. Dat is alle informatie die je nodig hebt.

Dus 5 producten van product met id 3 zitten als volgt in de sessie:
(edit: andersom dus :s)
$_SESSION['cart_array'][3] = 5;

In plaats van
$_SESSION['cart_array'][??? onbekende index ???][3] = 5;

De problemen ontstaan ook doordat je [??? onbekende index ???] verwart met het product id volgens mij.
Gewijzigd op 16/03/2016 23:49:22 door Thomas van den Heuvel
 
Mike Kuiper

Mike Kuiper

16/03/2016 20:46:39
Quote Anchor link
Nu je het zegt is dat inderdaad overbodig. De enige informatie die ik nodig heb is het product_id en het aantal ervan. Ik heb het nu zo gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php if(isset($_POST['pid']))
{

    $pid = $_POST['pid'];
    $qty = 1;
    $wasFound = false;
    // If the cart session variable is not set or cart array is empty
       if (!isset($_SESSION['cart_array']) || count($_SESSION['cart_array']) < 1) {
    // RUN IF THE CART IS EMPTY OR NOT SET
    $_SESSION['cart_array'] = array($pid => $qty);
    $wasFound = true;
    }

    
    // als cart niet leeg is, push item in de sessie                          
    if ($wasFound == false)
    {

        foreach($_SESSION['cart_array'][$pid] as $checkItem)
        {

            if ($checkItem == $pid)
            {

                $_SESSION['cart_array'][$pid][$qty]++;
            }

            echo 'lol';
        }

        
        $_SESSION['cart_array'][$pid] = $qty;
    }
}

?>


Nu zet hij alle producten mooi onder elkaar met de aantallen als values. Maar nu kom ik er even niet uit, hoe ik ervoor kan zorgen dat als iemand hetzelfde product nog een keer toevoegt, dat de quantity dan met 1 opgehoogd wordt.
Hij voert de foreach loop ook niet uit, want hij echo't de lol ook niet. Hoe kan dat?

Alvast bedankt, Mike
Gewijzigd op 16/03/2016 22:09:16 door Mike Kuiper
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2016 23:52:45
Quote Anchor link
Bestudeer de constructie van de foreach() nog eens goed, ik denk dat hier de verwarring zit.

Er zijn in principe twee vormen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array as $key => $value) {
    // ...
}
?>

Dus met twee "argumenten": as A => B, waarbij A de huidige key is van $array, en B de value, en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array as $value) {
    // ...
}
?>

Dus met één "argument": as B, waarbij B de huidige value is, de keys worden in deze variant verder buiten beschouwing gelaten.

Kijk nu nog eens naar je code. $checkItem representeert op dit moment in jouw code een value (een hoeveelheid), en geen key (geen product id).
Gewijzigd op 17/03/2016 14:21:12 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2016 20:29:59
Quote Anchor link
Wat dacht je van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$product_id = 1;
$amount = 3;

if(array_key_exists($product_id, $_SESSION['cart_array']))
  $_SESSION['cart_array'][$product_id] = $_SESSION['cart_array'][$product_id] + $amount;
else
  $_SESSION['cart_array'][$product_id] = $amount;


Weet je trouwens zeker dat je een winkelwagen als sessie wil opslaan?
De gebruiker verliest de producten zodra deze de browser afsluit.


---

regel 105 mis je trouwens je [] voor name="qty" => name="qty[]"
Gewijzigd op 17/03/2016 20:39:00 door Dennis WhoCares
 
Mike Kuiper

Mike Kuiper

17/03/2016 21:12:31
Quote Anchor link
@Dennis, na invoering van jouw stukje werkt hij eindelijk!
Maar wat was dan precies het verschil tussen deze twee stukjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php             if (isset($_SESSION['cart_array'][$pid]))
                {

                    echo 'Hij bestaat';
                    $_SESSION['cart_array'][$pid] = $qty++;
                }

        
        $_SESSION['cart_array'][$pid] = $qty; ?>

Dit had ik namelijk voordat ik jou stukje invoerde en hij deed het wel, maar hij telde het aantal maar tot maximaal 2 bij. Ik weet ook waarom, want telkens als $_POST['pid'] wordt gezet wordt $qty weer op 1 gezet, dus kan hij maximaal tot 2 ophogen. Maar ik krijg het niet helemaal helder in mijn hoofd wat er anders is aan jouw stukje. Ik denk dat het nu wel werkt door de [$pid] + $qty i.p.v. [$pid] = $qty++;, is dat correct?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php         if(array_key_exists($pid, $_SESSION['cart_array'])) {
        $_SESSION['cart_array'][$pid] = $_SESSION['cart_array'][$pid] + $qty;
        }
else {
        $_SESSION['cart_array'][$pid] = $qty; ?>


Over of ik de winkelwagen in een sessie wil opslaan, ik dacht van wel, want ik wil sowieso niet de producten meteen in de database opslaan. Want als een klant uiteindelijk niet besteld, staan er overbodige producten in de database en daarom heb ik ervoor gekozen om het op te slaan in iets tijdelijks. Of is er een betere mogelijkheid?

In ieder geval erg bedankt voor de reacties, want het werkt nu!

Mvg, Mike
Gewijzigd op 17/03/2016 21:14:50 door Mike Kuiper
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/03/2016 07:04:18
Quote Anchor link
Hi Mike,

ik heb niet je hele code bekeken, maar een stukje van mijn cart class gegeven.

Zoals ik ook al aangaf, vergeet je de [] bij de qty in je formulier.
Hierdoor heb je uiteindelijk maar 1 $_POST['qty']
Voor producten gebruik je wel []

Je hebt een array: $_POST['item_to_adjust'] maar geen array $_POST['qty'] door de bovengenoemde reden.
Daarom veranderen zowiezo alle producten naar die ene zelfde $_POST['qty'], met de waarde wat bij je laatste product staat


met [$pid] = $qty++; zal nooit werken. Ik denk dat je $qty++; alleen apart kan gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$a = 10;
$b = 0;

$b = $a++;
echo $b;

Dit werkt ook niet :) Dan is $b gewoon 10.
Maar doe ik nou
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$a = 10;
$b = 0;

$a++; // <--

$b = $a; // <--
echo $b;

Dan is $b wel 11

Ik weet niet hoe ik dit goed moet uitleggen, wellicht dat een van de 'main' leden hier op het forum dit beter kan uitleggen.

Ikzelf heb gekozen om een cart in een cookie op te slaan, dit is volledig aan de gebruiker in zijn browser.
Uiteraard wil je geen carts van gebruikers bijhouden in je database, maar ik denk dat potentiele klanten het fijn vinden als hun winkelwagen nog bestaat wanneer ze weer eens terug komen.
Zo maak ik ook een 'wishlist' aan.

Dit doe ik met $_COOKIE en die laat ik voor max. 30 dagen bewaren.
Dit werkt bijna hetzelfde als $_SESSION, maar ik krijg geen array klakkeloos in een COOKIE, daarvoor gebruik ik dan json_encode($myCartArray); om op te slaan
Gewijzigd op 18/03/2016 07:11:56 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2016 10:21:25
Quote Anchor link
@Dennis
Allereerst, ik denk niet dat het vaak zal voorkomen dat je je browser "per ongeluk" afsluit tijdens het shoppen. Daarbij hangt het van meerdere instellingen af of "de gebruiker (direct) de producten verliest zodra deze de browser afsluit.", zowel aan de serverside als de clientside. Mijn browser herstelt bijvoorbeeld alle tabs bij het opnieuw opstarten (en de cookies met sessie id's die op zouden moeten houden met bestaan indien de browser afsluit -lifetime 0- zijn er ook nog steeds, ik weet nog steeds niet of je dit als een browserbug zou kunnen beschouwen). Dan is er ook nog andere functionaliteit om producten die je wilt hebben, te onthouden. Denk bijvoorbeeld aan een wishlist ofzo. Niet alles hoeft in je cart te zitten.

Ik weet niet of je voor de opslag van je cart cookies zou moeten gebruiken. Ik zou dit niet doen. Je ontsluit hiermee namelijk een stukje "interne administratie". Dit hoort simpelweg niet aan de gebruikerskant thuis als je het mij vraagt.

Dan snap ik het advies niet helemaal: predik je nu voor of tegen het gebruik van databases voor de opslag van carts? Er zijn trouwens ook sessiemanagementsystemen die via de database opereren, in plaats van de normale -file-based- sessies :).

On a sidenote:
$a++ wil zeggen "post increment", je hoogt hierbij de waarde van $a op nadat je deze hebt uitlezen / toegekend. Hierbij heeft de variabele aan welke je de waarde toekent dus de oude waarde van voor het ophogen.
++$a wil zeggen "pre increment", je hoogt hierbij de waarde van $a (direct) op voordat je deze waarde mogelijk toekent aan een andere variabele. In dat geval heeft de variabele aan welke je deze waarde toekent direct de nieuwe waarde van $a.
Als je dit soort verwarring wilt voorkomen, gebruik dan gewoon $a + 1 in plaats van fancy shorthands waarvan je de werking niet helemaal duidelijk is.
Gewijzigd op 18/03/2016 10:24:53 door Thomas van den Heuvel
 
Randy vsf

Randy vsf

18/03/2016 10:32:45
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 18/03/2016 07:04:18:
Ikzelf heb gekozen om een cart in een cookie op te slaan, dit is volledig aan de gebruiker in zijn browser.
Uiteraard wil je geen carts van gebruikers bijhouden in je database, maar ik denk dat potentiele klanten het fijn vinden als hun winkelwagen nog bestaat wanneer ze weer eens terug komen.
Zo maak ik ook een 'wishlist' aan.

Dit doe ik met $_COOKIE en die laat ik voor max. 30 dagen bewaren.
Dit werkt bijna hetzelfde als $_SESSION, maar ik krijg geen array klakkeloos in een COOKIE, daarvoor gebruik ik dan json_encode($myCartArray); om op te slaan


Wat als ik cookies uitschakel, of ze opruim bij het sluiten van de browser?
En waarom zou je de cart niet in de database willen opslaan?
Gewijzigd op 18/03/2016 10:33:35 door Randy vsf
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/03/2016 13:49:46
Quote Anchor link
In m'n privacy en cookie statement benadruk ik dat mijn site cookies nodig heeft voor bepaalde functies van m'n site.

Omdat ik daarvoor gekozen heb.
Ik ga geen carts en wishlists bewaren in m'n database op basis van ip adressen en/of browser fingerprints

(aangezien niet alle klanten een account nemen/willen)
Overigens krijg je een popup als je cookies niet aan hebt staan :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2016 14:15:35
Quote Anchor link
Quote:
Omdat ik daarvoor gekozen heb.

Dit is geen onderbouwing.

Quote:
(aangezien niet alle klanten een account nemen/willen)

Ik weet niet helemaal zeker of die mensen het dan ook kunnen waarderen indien jij dan allerlei informatie op hun PC dumpt, waar ze een volgend bezoek mee geconfronteerd worden... Zal hun gemoedsrust ook niet helpen als je het mij vraagt.

Quote:
Overigens krijg je een popup als je cookies niet aan hebt staan :)

Behalve als JavaScript (ook) uit staat?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/03/2016 17:34:03
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 18/03/2016 14:15:35:
Quote:
Omdat ik daarvoor gekozen heb.

Dit is geen onderbouwing.

Quote:
(aangezien niet alle klanten een account nemen/willen)

Ik weet niet helemaal zeker of die mensen het dan ook kunnen waarderen indien jij dan allerlei informatie op hun PC dumpt, waar ze een volgend bezoek mee geconfronteerd worden... Zal hun gemoedsrust ook niet helpen als je het mij vraagt.

Quote:
Overigens krijg je een popup als je cookies niet aan hebt staan :)

Behalve als JavaScript (ook) uit staat?


Dan moeten ze mn popup niet accepteren en forward ik ze gewoon terug waar ze vandaan komen

Dan krijg je een popup dat je javascript uitstaat..
Jij bent wel de leukste thuis he
wat als je css uitschakel
dan krijg je niks alleen tekst :) geen css popups helemaal niks

Volgens mij is t best wel standaard hoor dat n webshop cookies gebruikt en dat die cookie x aantal dagen op je browser blijft
Ik waardeer het in ieder geval wel als mijn 'wishlist' en/of winkelwagen gewoon nog blijft

bedenk eens wat n impact t op je database en snelheid van je webshop heeft als je van alle bezoekers op basis van ipadres,browser fingerprint of gebruikersid ALLE aanpassingen opslaat in een tijdelijk cart en wishlist tabel
en ik heb het niet over tientallen maar bedenk eens in 10duizenden

Mijn klanten hebben de mogelijkheid om hun bestelling te doen, zonder een gebruikersnaam en/of wachtwoord nodig te hebben
en als ze op t moment geen geld of toegang tot hun betaalpas of creditcard kunnen ze binnen 30 dagen nog steeds hun gewenste aankoop bekijken en afrekenen zonder de producten of diensten nogmaals uit te zoeken
Gewijzigd op 18/03/2016 17:37:40 door Dennis WhoCares
 
E vH

E vH

18/03/2016 17:44:39
Quote Anchor link
"Over of ik de winkelwagen in een sessie wil opslaan, ik dacht van wel, want ik wil sowieso niet de producten meteen in de database opslaan. "
--> Alles netjes de database in, gebruikersgemak :-)

"Want als een klant uiteindelijk niet besteld, staan er overbodige producten in de database en daarom heb ik ervoor gekozen om het op te slaan in iets tijdelijks"
--> Totdat de gebruiker bezig is met een winkelmandje, even lekker de donald duck uitgebreid gaat lezen om zijn of haar behoefte te doen, vervolgens terug komt en merkt dat zijn/haar winkelmandje verloren is gegaan omdat de sessie het niet heeft overleeft... klant heeft geen zin om opnieuw te beginnen.. en shopt rustig verder.|
--> Desnoods ruim je je database weer op na 30 dagen.. hou je het ook schoon ;-)

Waarom moeilijk doen over een database als de inhoud minimaal is?
--> vind je 1000 records al veel? dat is 0,00000001 % van wat een database aan kan ( bij wijze van ).
Gewijzigd op 18/03/2016 17:45:21 door E vH
 
Mike Kuiper

Mike Kuiper

18/03/2016 20:59:07
Quote Anchor link
@elmar ik weet nog niet heel veel over databases, maar zoals je het zegt maakt het dus niet zoveel uit. Ik dacht: hoe minder hoe beter.
 
L deB

L deB

19/03/2016 17:22:36
Quote Anchor link
Toen ik een winkelwagensysteem wou maken (begrijpen) heb ik eerst van github eentje gehaald. Misschien dat het voor jou ook kan helpen om een compleet en veilig voorbeeld te zien.

Ik heb een jaar geleden een zip ervan gehaald genaamd 'php-shopping-cart-master.zip' en heb daar heel veel aan gehad om te begrijpen hoe het werkt en erna aan te passen.

Ik noem het toch maar even
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.