php worteltrekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

01/11/2010 21:54:29
Quote Anchor link
ik heb een vraagje,

ik heb een php scriptje die werkt als een rekenmachine, hij kan al +,-,/,*,%, kwadrateren maar nu wil ik dat ook wortel trekken werkt.

maar ik heb geen flauw idee hoe ik dit werkend krijg ik heb dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php //Hier word de som worteltrekken uitgerekend
if(isset($_POST["wortel"]))
{

    echo uitkomst_worteltrekken($_POST["getal4"]);
}

function
uitkomst_worteltrekken($getal4)
{

    $uitkomst = $getal4 / $getal4;
    return $uitkomst;
}

?>


Toevoeging op 01/11/2010 22:03:46:

ik heb het al opgelost ik heb het zo gedaan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php //Hier word de som worteltrekken uitgerekend
if(isset($_POST["wortel"]))
{

    echo uitkomst_worteltrekken($_POST["getal4"]);
}

function
uitkomst_worteltrekken($getal4)
{

    $uitkomst = sqrt($getal4);
    return $uitkomst;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:37:45
 
- Ricardo -

- Ricardo -

01/11/2010 22:06:09
Quote Anchor link
Er is een functie voor: http://nl3.php.net/sqrt

Edit: je was me net voor ;)
Gewijzigd op 01/11/2010 22:06:38 door - Ricardo -
 
Mark L

Mark L

01/11/2010 22:18:32
Quote Anchor link
Worteltrekken is niet een getal door zichzelf delen hoor ;)

Worteltrekken is een getal tot de macht .5 (of eigenlijk 1/2) doen. Dit zorgt ervoor dat als je dit getal keer zichzelf (dus tot de macht 2 doet), dit terug het oorspronkelijke getal wordt.
Want; (1/2)*2=2/2=1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.