php wysiwyg editor + send (db)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

08/09/2010 20:21:07
Quote Anchor link
Beste mensen ik heb veel editors getest zoals:
nice edit
ckeditor

wat mij opvalt dat ze alle tekst opslaan doormiddel via html

ik zoek een editor die het opslaat via php dat ik met een database de
tekst op kan vragen dus als ik zeg maar wat typ en oplsa dat het via een database
word verstuurd naar de pagina waar het heen moet. want dan blijft de tekst er ook in staan.

dit kan volgens mij ook wel met de editors die ik heb geprobeerd ze leggen wel alles uit hoe je het ingergreerd in je website en alles maar het punt waar ik vast loop is het verzenden naar een database.

weet iemand de code hiervoor. en hoe ik het moet gebruiken

of weet iemand een editor waar dit goed word uitgelegd.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:30:46
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

08/09/2010 20:25:38
Quote Anchor link
ikzelf gebruik een simpel vul-formulier-in-en-stuur-het-met-een=query-in-de-database. Hoe dit werkt is hier in de tuts te lezen.

Voor tekst-editing gebruik ik de bb-balk-script, je ziet dan niet precies hoe het eruit ziet, maar dat maakt voor mijn gebruik weinig uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/09/2010 21:11:50
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik FCeditor en het werkt prima.

Infeite is zo´n WYSWYG-editor niet anders dan een textarea met een leuk GUI-schilletje eromheen.
Als je weet hoe je een $_POST naar een database overzet, is de HTML-input van een WYSWYG ook niet extreem rocket-science.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

08/09/2010 21:22:37
Quote Anchor link
maar ja dat weet ik niet hoe dat werkt
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

08/09/2010 21:26:53
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: Zoek de tutorials hier even door.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

13/09/2010 21:55:35
Quote Anchor link
beste mensen,

ik heb nu een editor wie kan mij erbij helpen dat hij de tekst save en alles in database en dat ik het kan doorsturen naar een des pertrefende pagina

HELP HELP
 
Hipska BE

Hipska BE

13/09/2010 22:24:30
Quote Anchor link
Gewoon verzenden in een formulier.. zie de tutorials.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

13/09/2010 22:41:41
Quote Anchor link
ja maar ik ben beginde dus kom er gewoon niet uit.
ik baal er zelf ook heel veel van
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/09/2010 08:23:16
Quote Anchor link
er zijn nu al verschillende mensen die hebben gezegt: zie tutorials... heb je ze bekeken? Vast niet... Doe dat eerst eens.. En wat heb je al geprobreerd? Wat is je huidige code? Leer eerst de basis eens van PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2010 08:28:30
Quote Anchor link
Bertin vanden ham op 13/09/2010 22:41:41:
ja maar ik ben beginde dus kom er gewoon niet uit.
ik baal er zelf ook heel veel van

Gast, WAAR kom je niet uit? WAT lukt er dan niet?
 
Mr Beronne

Mr Beronne

14/09/2010 11:39:26
Quote Anchor link
Aar anoniem op 14/09/2010 08:28:30:
Bertin vanden ham op 13/09/2010 22:41:41:
ja maar ik ben beginde dus kom er gewoon niet uit.
ik baal er zelf ook heel veel van

Gast, WAAR kom je niet uit? WAT lukt er dan niet?


ik heb mijn tekst editor in mijn webpagina staan ik heb veel tuts gevolgd van wanneer je op save drukt dat hij het doorstuurt naar db maar hij ging telkens niet goed. dus kan iemand mij die codes geven en wat ik dan ook wil dat de tekst blijft staan in de editor dus moet ik als het goed is de tekst weer opvragen uit de db naar mijn editor en ook nog op een pagina waar ik het wil hebben.

snapt u maar hoe dit moet kom ik maar niet uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2010 12:10:24
Quote Anchor link
Ligt er aan welke editor je gebruikt, en welke code je hebt.
Dus kom eens met wat relevante code.
 
- Jim  -

- Jim -

14/09/2010 12:12:06
Quote Anchor link
maak eens een formulier die post naar een 2e pagina met eerst 1 veldje.

klein beginnen en vervolgens uitbreiden...
 
The Ultimate

The Ultimate

14/09/2010 13:45:33
Quote Anchor link
Heb je in het verleden al eens eerder met een database gewerkt en gegevens (bijvoorbeeld een registratie-formulier) in een database geplaatst?

Of ben je helemaal nieuw hierin?

Als je helemaal nieuw bent hierin dan kun je inderdaad beter eerst proberen om 1 veld in de database tabel te krijgen en dan uitbreiden zoals Jim zegt.

Zolang je geen relevante code plaatst kunnen we vanaf deze kant ook weinig meer doen dan zeggen dat je tutorials moet doornemen. Dit lijkt me uberhaupt geen slecht idee.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

14/09/2010 16:10:00
Quote Anchor link
The Ultimate op 14/09/2010 13:45:33:
Heb je in het verleden al eens eerder met een database gewerkt en gegevens (bijvoorbeeld een registratie-formulier) in een database geplaatst?

Of ben je helemaal nieuw hierin?

Als je helemaal nieuw bent hierin dan kun je inderdaad beter eerst proberen om 1 veld in de database tabel te krijgen en dan uitbreiden zoals Jim zegt.

Zolang je geen relevante code plaatst kunnen we vanaf deze kant ook weinig meer doen dan zeggen dat je tutorials moet doornemen. Dit lijkt me uberhaupt geen slecht idee.


beste mensen in dit stukje heb ik de editor staan:

<div class="editor">
<center>

<form method="post">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  $spaw1
->show();
  ?>

</form>
</center>
</div>

een werkend voorbeeld: http://rbvhoogeveen.nl/adminbeheer/tekstedit.php

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben
Gewijzigd op 14/09/2010 16:11:33 door Mr Beronne
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/09/2010 16:15:14
 
Mr Beronne

Mr Beronne

16/09/2010 21:58:04
Quote Anchor link
beste mensen ik heb zelf even wat geprobeerd. omdat ik nu php leer op school en toevallig ging het over posten enzo.

ten eerste ik heb een nieuwe editor.
hieronder het stukje codec van de editor

die te vinden is op de volgende webpagina: http://rbvhoogeveen.nl/adminbeheer/tekstedit.php

<div class="editor">
<center>
<form action='../index.php' method='post'>
<textarea id="content_1" name="content" cols="100" rows="8" style="width:763px;height:300px;"></textarea>
<input type='submit' name='update' value='update' />
</form>
</center>
</div>


zoals u kunt zien stuurt hij de tekst doormiddel van de update knop 1 map terug
en daarna in index.php (de hoofdpagina van de website.


Hieronder post ik de index.php alleen het stukje waar ik de tekst opvraag uit
de editor.
Hier de index.php pagina: http://rbvhoogeveen.nl

<div class="content_tekst_vak">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['content'];?>

</div>

wat nu mijn vraag is:
als ik in de teksteditor op de knop update druk wil ik dat hij de tekst doorstuurt
zoals hij het nu ook doet maar:

- de tekst moet in de editor blijven staan wat je er in hebt getypt,
ook als je de pagina refresed.
- de tekst moet ook blijven staan op de index pagina.


- Als ik op de knop update druk stuurt hij je gelijk door naar de pagina waar de tekst staat
als het kan zou ik als ik op de update knop druk een tekst willen krijgen iets met
'De tekst is sussces vol geplaatst.' en niet dat hij naar de pagina springt waar de tekst komt.

ik hoop dat ik zo genoeg info heb gegeven over de codes.
kunt u mij helpen maar u heeft meer info nodig kunt u dat altijd
vragen.

als vast harstikke bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2010 23:22:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<textarea id="content_1" name="content" cols="100" rows="8" style="width:763px;height:300px;">Hier je tekst die uit je database komt</textarea>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.