Php7 platform overgezet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/07/2018 18:57:10
Quote Anchor link
Sterker nog, de kans is groot dat er (steeds) meer lekken geïntroduceerd zijn met PHP-versiebumps (sinds 2008!). Denk aan anders werkende functionaliteit (default charset van htmlspecialchars() is veranderd, als dat uberhaupt wordt gebruikt), of verwijderde functionaliteit (het verdwijnen van magic quotes, maar dat was eigenlijk niet eens bedoeld om SQL-injectie tegen te gaan).

Dit lijkt mij bij uitstek een geschikt moment om e.e.a. eens goed op te pakken.

Een overpeinzing die ik zou hebben is: is deze versiebump wel aangekondigd door je host, oftewel heb je je hier op voor kunnen bereiden? Het komt geregeld voor dat men overvallen wordt door dit soort onaagekondigde upgrades, met alle ellende van dien.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:33:26
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

18/07/2018 21:56:10
Quote Anchor link
Ja, wel zeker een week van te voren via de mail aangekondigd!

Toevoeging op 18/07/2018 21:58:01:

Bedankt voor de info, maar niet zo handig voor mij. Ik kan mij beter verdiepen in de php7 officiële materie, hoe ingewikkeld het ook is voor mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2018 22:00:13
Quote Anchor link
Een week? Is dat niet erg kort?
Ik zou minimaal een ruime maand verwachten...
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

18/07/2018 22:15:25
Quote Anchor link
Ben van Velzen schreef hiervoor dat mijn soort code schreeuwt om een audit. Is het mogelijk om via het internet deze php-audit-programma's te downloaden? Dan zou ik wellicht de fouten die er zijn na kunnen kijken en verbeteren.

Toevoeging op 18/07/2018 22:23:54:

Deze tekst met tools staat in phpboek-hfd voorbereiding:
Er zijn tientallen PHP-editors beschikbaar. Wikipedia kent een hele lijst (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PHP_editors), van eenvoudig tot uitgebeid en gratis tot heel duur. Als je niet weet wat je moet kiezen, dan is Visual Studio Code (https://code.visualstudio.com/) een aanrader. Deze gratis editor is beschikbaar voor Windows, Linux en MacOS. Installeer dan meteen de extensie Intelephense (https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=bmewburn.vscode-intelephense-client) om direct toegang te krijgen tot een uitgebreide naslag van de PHP-functies en je code automatisch te kunnen laten controleren op syntactische fouten. Na installatie van deze extensie is het handig om meteen twee instellingen van VS Code te wijzigen (via File > Preferences > Settings), namelijk om php.suggest.basic in te stellen op false en php.validate.run op onType.

Is dat wat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2018 23:10:14
Quote Anchor link
Dat is niet echt een security-audit.

Hier moet je echt een gespecialiseerd iemand voor zoeken. Via dit forum zou dit wel kunnen via een vacaturetopic. Lees wel even de regelgeving daar eerst.
Gewijzigd op 17/09/2018 23:12:14 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

18/09/2018 22:26:56
Quote Anchor link
Ozzie PHP, het spijt mij wanneer ik je heb beledigd. Hopelijk mag ik jullie nog wat vragen=

Bij het switchen in Mijndomein van php 5.6 naar php 7.1, kom ik direct in frame.php terecht (direct ingelogd zonder dat ik ben inlogd?) en krijg diverse onderstaande fouten, terwijl ik dit totaal niet heb in php 5.6

Notice: Undefined variable 'artno' home/public/sites/www.rspp.nl/frame.php on line 153
idem voor 'plaatje' on line 163
idem voor 'art' on line 164
idem voor 'prijs' on line 183
idem voor 'voorraad' on line 185

Regel 155
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$artno;?>

<br>
<a href="http://rspp.nl/detail.php?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$art_id;?>
" class="groen" {
text-decoration: underline;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10pt;
color: #808000;
} target="_self">
Regel 163
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$plaatje;?>
<br>

Regel 164
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$art;?>
</a><br>
Ik bestel
<!--GEWIJZIGD MET HULP VAN FORUM PHPHULP 2 MEI 2015-->
<select name="invoer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $i ?>
" id="invoer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $i ?>
" onChange="document.forms['guestform'].submit();">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for ($q=0; $q < 10; $q++) {
    // geselecteerd getal voor item $i=0
    $selectedValue = isset($aantal[$i]) ? $aantal[$i] : 0;
    //Dit is de huidige optie
    $selected = ($selectedValue == $q ? ' selected="selected"' : '');
    // ingeval het aantal gelijk is aan 0 willen we "&nbsp;" afdrukken in plaats van het aantal
    $label = ($q == 0 ? '&nbsp;' : $q);
    ?>
<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $q ?>
"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $selected ?>
>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $label ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
</select>
&#224;

Regel 183
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=maakeuros($prijs);?>

<br>

Regel 184
<strong>Voorradig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$voorraad;?>
</strong>
<input type="hidden" name="artikel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$art_id;?>
" id="artikel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
"</INPUT>
<input type="hidden" name="prijslijst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$prijs;?>
" id="prijslijst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
"</INPUT>
<input type="hidden" name="voorraad
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$voorraad;?>
" id="voorraad
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
"</INPUT>
<input type="hidden" name="algeladen" value="1" id="algeladen"</INPUT></td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$i
=$i+1;
$j=1;
}

//de laatste lege cellen toch vullen
$k=4-($i%4);
if ($k==4) {$k=0;}
while ($k>0) {
?>

<td class="table">&nbsp;</td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$k
=$k-1;
}

?>

</tr>
</table>

<INPUT TYPE=hidden NAME="count" VALUE="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$i;?>
"></INPUT>
</form></div>
<div class="tekst10pt" id="motor">
<div align="center"><strong><a href="http://rspp.nl/motor.php" title="Naar categorie motor" target="_self" class="groen">motor</a></strong></div>
</div>
<div class="tekst10pt" id="wielen">
<div align="center"><strong><a href="http://rspp.nl/wiel.php" title="Naar categorie wielen" target="_self" class="groen">wielen</a></strong></div>
</div>
<div class="tekst10pt" id="frame">
<div align="center"><strong><a href="http://rspp.nl/frame.php" title="Naar categorie frame" target="_self" class="groen">frame</a></strong></div>
</div>
<div class="tekst10pt" div id="winkelwagen">
<div align="center"><strong><a href="http://rspp.nl/winkelwagen.php" title="Naar winkelwagen" target="_self" class="groen">winkelwagen</a></strong></div>
</div>
<div class="tekstkop2zwart" id="kopMidden">
<h2 align="center" class="tekstkop2zwart">FRAME</h2>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include 'library/closedb.php';
?>

<!--eind #container--></div>
</body>
</html>

Zou iemand mij een advies kunnen geven?

Bij voorbaat hartelijk dank,

Margot Schuitemaker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2018 22:42:51
Quote Anchor link
Zet je code tussen code-tags. Zie ook de Veelgestelde Vragen. Dan is het beter leesbaar voor ons.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2018 22:54:55
Quote Anchor link
>> Ozzie PHP, het spijt mij wanneer ik je heb beledigd. Hopelijk mag ik jullie nog wat vragen=

Ik zou niet weten waarom je mij beledigd zou moeten hebben??:-s
En uiteraard mag je dingen vragen. Daarvoor is een forum bedoeld. Hou het alleen wel graag centraal en maakt niet voor dezelfde vraag nieuwe topics aan.

Voor de rest is het moeilijk om je vraag te beantwoorden, want die fouten komen ergens vandaan. En uit jouw code valt dat niet 1 2 3 op te maken. Een wilde gok ... mysql werkt niet meer waardoor velden uit je database niet worden ingelezen (en dus niet herkend).
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

18/09/2018 23:26:39
Quote Anchor link
Omdat ik beste helpdeskmedewerker zei en ik had natuurlijk beste forum moeten zeggen ;-)

Ik heb alle pagina's al aangepast in mysqli. In frame.php wordt puchfunctions.php included (daar staan alle functie's in die worden gebruikt voor de webwinkel.
Zou het komen doordat ik voor bepaalde functies een @-teken heb gezet in php5.6 om foutmeldingen te omzeilen?
Ik heb in puchfunctions.php voor php7.1 alle @-tekens weggehaald en dat werkte, maar dan kom ik weer andere foutmeldingen tegen.

Wat bedoel je met code tags? /* */ of // zoiets?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2018 00:55:18
Quote Anchor link
Even [*code*] en [*/code*] om jouw code heen zetten, maar dan zonder de *sterretjes*.

>> Zou het komen doordat ik voor bepaalde functies een @-teken heb gezet in php5.6 om foutmeldingen te omzeilen?

Kan, maar ik verwacht niet dat het daar aan ligt. Je code had dan ook al niet gewerkt als ie al die variabelen niet kon vinden.
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

19/09/2018 22:21:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?=$artno;?>
<br>
<a href="http://rspp.nl/detail.php?<?=$art_id;?>" class="groen" {
      text-decoration: underline;
      font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
      font-size: 10pt;
      color: #808000;
} target="_self">
<?=$plaatje;?><br>
<?=$art;?></a><br>

Ik bestel

<!--GEWIJZIGD MET HULP VAN FORUM PHPHULP 2 MEI 2015-->

<select name="invoer<?php echo $i ?>" id="invoer<?php echo $i ?>" onChange="document.forms['guestform'].submit();"><?php
for ($q=0; $q < 10; $q++) {
    // geselecteerd getal voor item $i=0
    $selectedValue = isset($aantal[$i]) ? $aantal[$i] : 0;
    //Dit is de huidige optie
    $selected = ($selectedValue == $q ? ' selected="selected"' : '');
    // ingeval het aantal gelijk is aan 0 willen we "&nbsp;" afdrukken in plaats van het aantal
    $label = ($q == 0 ? '&nbsp;' : $q);
    ?>
<option value="<?php echo $q ?>"<?php echo $selected ?>><?php echo $label ?></option><?php
}
?>
</select>

&#224;
<?=maakeuros($prijs);?>
<br>
<strong>Voorradig: <?=$voorraad;?></strong>



Ik ga verder met proberen, hopelijk lukt het mij voor 1 november a.s. anders is het jammer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2018 12:32:42
Quote Anchor link
Ik zie in deze code niet echt dingen dia anders zijn in PHP 7.

Notices met meldingen zoals dit zijn vaak geen oorzaak van nieuwe PHP-versies:
"Undefined variable 'blah' in /blah/bla/script.php"

Enkel de fout-reporting staat anders ingesteld. Uiteraard is het wel de bedoeling dat deze fouten worden opgelost
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/09/2018 15:29:25
Quote Anchor link
Je gebruikt wel een mengvorm van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= ... ?>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ... ?>

Ik zou dat omschrijven naar één variant waarbij de laatste waarschijnlijk de voorkeur heeft (uit oogpunt van compatibiliteit). Alle instanties van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= ... ?>

zul je dan om moeten zetten naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ...; ?>
Gewijzigd op 21/09/2018 15:33:15 door Thomas van den Heuvel
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

21/09/2018 22:43:38
Quote Anchor link
Bedankt Thomas en Ariën, idd ik had daar helemaal overheen gekeken :) (Y)
 
Mike Visser

Mike Visser

22/09/2018 00:34:53
Quote Anchor link
Great job

** quoteknip**
Gewijzigd op 29/09/2018 23:23:52 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2018 10:29:15
Quote Anchor link
Mike waarom alles quoten?
Gewijzigd op 22/09/2018 10:32:48 door Frank Nietbelangrijk
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

29/09/2018 22:29:51
Quote Anchor link
Hallo allen,

Twee dagen geleden ben ik bezig om mijn scripts aan te passen naar het advies van Thomas van den Heuvel, het gelijk trekken van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php . . . ?>
en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo . . . ?>
Mijn website staat in mijndomein op php5.6 Ik kan het wijzigen in php7.1 en 7.2. Telkens wanneer ik iets heb gewijzigd in mijn scripts en het bestand heb overgezet via sftp, kijk ik op mijn website of alles nog werkt. Dat gaat prima. Vervolgens kijk ik weer op mijn website en zie een wit scherm. Volgens mij is mijn website uit lucht. Ik heb al 2 tickets aangemaakt in de helpdesk van mijndomein, maar geen antwoord van hen gekregen. Ik heb mijn mailtjes van hen nagekeken en daar staat in dat ze per 1 november php5.6 niet meer ondersteunen en dat php5.6 per 1 januari 2019 komt te vervallen. Wat kan ik hier aan doen?

Met vriendelijke groet,
Margot Schuitemaker

Edit:
bericht netjes gemaakt
Gewijzigd op 29/09/2018 23:11:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/09/2018 23:09:56
Quote Anchor link
Als je een wit scherm krijgt, dan heb je blijkbaar een fout in je script, waarbij de foutmeldingen uit zijn geschakeld.

Je kan hiervoor error_reporting en display_errors aanzetten in je configuratie (vaak .htaccess of php.ini) of bovenstaande aan je code toevoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


En dan zal je zien wat er fout gaat. Ook kan je dit eventueel in je error_log vinden.
Je webhosting kan wel vertellen waar die staat als je dit niet kan vinden.

Bij welke aanpassing gaat je site precies offline?
Tip: Maak backups van alles wat je aanpast.
Gewijzigd op 29/09/2018 23:29:45 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

29/09/2018 23:42:13
Quote Anchor link
Nee, bij elke aanpassing keek ik of mijn site nog actief was.
Ja, ik maak backups.
Ik kan mijn logs mijn errors zien.

Hartelijke bedankt weer!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/09/2018 23:53:50
Quote Anchor link
Gaat het zo weer lukken om de fouten op te lossen? Zo niet, laat even weten welke foutmeldingen je krijgt, en de bijbehorende regels / aanpassingen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.