Php7 platform overgezet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 00:19:44
Quote Anchor link
Ik heb mijn backup-bestanden teruggezet, maar nog leeg scherm

code error-reporting in in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.htaccess
gezet en kreeg deze melding:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator at webmaster@localhost to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error. More information about this error may be available in the server error log.

gekeken in rspp.nl-error-log en de laaste melding was:
[Sun Sep 30 00:02:26.164429 2018] [:error] [pid 10860] [client 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57:51142] script '/home/public/sites/www.rspp.nl/filenotfound.php' not found or unable to stat

Ik weet het even niet meer:(


Toevoeging op 30/09/2018 00:31:50:

rspp.nl-error-log
[Sun Sep 30 00:22:43.299638 2018] [:error] [pid 26711] [client 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57:55528] script '/home/public/sites/www.rspp.nl/filenotfound.php' not found or unable to stat
[Sun Sep 30 00:23:34.233247 2018] [:error] [pid 26712] [client 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57:53518] PHP Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Connection timed out in /home/public/sites/www.rspp.nl/library/opendb.php on line 5, referer: https://schuitmj.home.xs4all.nl/
[Sun Sep 30 00:24:28.675487 2018] [:error] [pid 26715] [client 207.46.13.54:11772] PHP Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Connection timed out in /home/public/sites/www.rspp.nl/library/opendb.php on line 5
[Sun Sep 30 00:25:55.379524 2018] [:error] [pid 26716] [client 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57:31818] PHP Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Connection timed out in /home/public/sites/www.rspp.nl/library/opendb.php on line 5, referer: https://schuitmj.home.xs4all.nl/

line 5 is: $con = mysqli_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass,$dbname);

rspp.nl-access-log
Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0"
rspp.nl 157.55.39.218 - - [30/Sep/2018:00:20:19 +0200] "GET /puchprojecten.php HTTP/1.1" 200 200 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)"
www.rspp.nl 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57 - - [30/Sep/2018:00:22:43 +0200] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0"
www.rspp.nl 2001:984:48f2:1:e0:e9f4:4302:2f57 - - [30/Sep/2018:00:22:34 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 200 "https://schuitmj.home.xs4all.nl/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0"
rspp.nl 207.46.13.54 - - [30/Sep/2018:00:23:28 +0200] "GET /puchwinkel.php HTTP/1.1" 200 200 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)"
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:36:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 00:32:18
Quote Anchor link
Als je een Internal server error krijgt, dan klopt de code in je .htaccess niet.
Wat staat er nu in?

filenotfound.php kan blijkbaar niet worden gevonden.
En hoe ziet je mysqli_connect() eruit?
Klopt de server wel waarnaar je heen verwijst?
Gewijzigd op 30/09/2018 00:33:18 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/09/2018 01:38:51
Quote Anchor link
Margot Schuitemaker op 30/09/2018 00:19:44:
Ik heb mijn backup-bestanden teruggezet, maar nog leeg scherm

code error-reporting in in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.htaccess
gezet en kreeg deze melding:

Ho ho ... die code moet je niet in .htaccess zetten!! Die hoort daar helemaal niet thuis. Die moet je daar dus direct weer weghalen en vervolgens toevoegen bovenaan in je index.php bestand.
 
Aad B

Aad B

30/09/2018 10:10:06
Quote Anchor link
@Margot: Wat heb je in je .htaccess gezet?
@Ozzie: PHP Error reporting kan desgewenst ook in .htaccess maar wel met de juiste syntax uiteraard
https://perishablepress.com/advanced-php-error-handling-via-htaccess/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 10:31:36
Quote Anchor link
Er zijn tegenwoordig verschillende werkwijzen per webhosting om foutmeldingen mee aan/uit te zetten.

De PHP-variant werkt hierin altijd, maar is soms tijdrovend om toe te voegen als je geen centraal vooraf geincludeerd bestand hebt (bijv. een config.php of een index.php die alles afhandelt).

Een specifieke configuratie-aanpassing in .htaccess of php.ini is daarom mijn advies. Dat geldt meteen voor al je bestanden op je site.
Gewijzigd op 30/09/2018 10:40:10 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 21:51:39
Quote Anchor link
Hi Aad en Ariën,

In index.php heb ik onderstaande tekst met de start-phpscript vermeld en nog steeds wit scherm.

In
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.htaccess
had ik het volgende gezet:

# ---- uitleg ----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

met de tekst hierboven heb ik mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.htaccess
aangevuld.
Hieronder staat wat er nu en voor dat mijn website nog werkende was.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
# ---- Establish a custom 404 file not found page ----

ErrorDocument 404 /filenotfound.php

# ---- Prevent directory file listing in all of your folders ----

IndexIgnore *

# ---- You can either rename your pages to .php6 in order to enable PHP 5.4 for specific pages or you will need to alter the .htaccess file in order to run all PHP scripts using PHP 5.4: ----

AddHandler x-mapp-php6 .php

# ---- instelling in je php.ini configuratiebestand waarschijnlijk uitgeschakeld en schakelen we deze in .htacces ----

php_flag display_errors on

# ---- Op internet wordt wat af gecrawled. Allerlei botjes (scriptjes) zijn continu bezig met het onschuldig indexeren van websites, maar ook met minder fraaie zaken als malware verspreiden, e-mailadressen van websites verzamelen en content strippen. En spambotjes, natuurlijk

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https?://([^.]+\.)*guardlink\.org\ [NC,OR]
RewriteRule .*  [F]

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https?://([^.]+\.)*offer\.com\ [NC,OR]
RewriteRule .*  [F]

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https?://([^.]+\.)*buttons\.com\ [NC,OR]
RewriteRule .*  [F]

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https?://([^.]+\.)*tracking\.com\ [NC,OR]
RewriteRule .*  [F]

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https?://([^.]+\.)*website\.com\ [NC,OR]
RewriteRule .*  [F]


In
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
opendb.php
staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// This is an example opendb.php
include 'config.php';
$con = mysqli_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass,$dbname);
?>


In
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
config.php
staan mijn verbindingen met de database
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
($dbhost,$dbuser,$dbpass,$dbname
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 22:10:14
Quote Anchor link
PHP-scripting hoort ook niet in .htaccess.
Dit hoort er wel in, en bij voorkeur bovenaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
php_flag display_startup_errors on
php_flag display_errors on
php_flag html_errors on


En wat staat er in $dbhost ?
Gewijzigd op 30/09/2018 22:11:01 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 22:19:03
Quote Anchor link
IP adres van db.rspp.nl
kan ik dit hier vermelden?

Ik heb de flags er bovenin gezet en krijg nog steeds

504 Gateway Time-out
The server didn't respond in time.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 22:22:32
Quote Anchor link
Ga eerst even bij je hosting na of die hostname klopt. Vaak is het ook: localhost
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/09/2018 22:59:41
Quote Anchor link
@Aad B

>> PHP Error reporting kan desgewenst ook in .htaccess maar wel met de juiste syntax uiteraard

Snap ik. Ariën had echter een voorbeeld van PHP-code gegeven. Die heeft ze in haar .htaccess gezet wat uiteraard niet klopt.

@Margot

Haal alles wat je had toegevoegd even weg uit .htaccess. Voeg daarna bovenin in je index.php toe:

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

Dit voeg je toe onder de openingstag. Je index.php bestand begint dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);


*
en hier komt de rest wat er al stond *
Gewijzigd op 30/09/2018 23:00:29 door Ozzie PHP
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 23:18:43
Quote Anchor link
Zou dat ineens gewijzigd kunnen zijn, zonder dat ik daar bericht van heb gekregen?

Ik heb net nog ingelogd op mijn db.rspp.nl en ook mijn sftp verbinding is ok, wanneer ik inlog met mijn ip dan lukt het niet.

Ik zie dat ik in mijndomein > websitebeheer mijn backup van 23-9-2018 kan terugzetten, zal ik dat doen.
Ik heb al mijn 10 bestanden in sftp teruggezet.

Toevoeging op 30/09/2018 23:22:27:

Dit staat in de helpdesk van mijndomein.

Voor het onderhouden van je website zijn er drie zaken belangrijk: de backup voorafgaand aan onderhoud, de backup na onderhoud en de periodieke backup. Zonder backup kun je in grote problemen komen als je website gehacked wordt, een update verkeerd gaat of om andere redenen beschadigd raakt. Voor de backup op korte termijn (7 dagen) maken wij een backup voor je. Het is daarom niet nodig om elke dag een backup te maken.

Dat zou ik dan nu heel snel moeten doen, denk ik.
Via sftp zie ik dan de bestanden van de 23ste?

Toevoeging op 30/09/2018 23:29:23:

Hoi Ozzie, gewijzigde
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
index.php en .htaccess
net overgezet, maar tevergeefs
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 23:32:05
Quote Anchor link
Check je error log, en weet je zeker dat die hostname voor mysqli klopt? Deze geeft een 'time out'. Vraag anders je hosting.
Gewijzigd op 30/09/2018 23:34:16 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 23:34:10
Quote Anchor link
betreffende backup is waarschijnlijk voor als je een cms website hebt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 23:37:17
Quote Anchor link
Je hosting boeit het vast niet of je CMS hebt of een simpele html/php site hebt. Het systeem dat backupt alles van je website. Het zou raar zijn als deze enkel voor een CMS zou werken...

Maar wat is nu het probleem?
De 'time out' van mysqli in je error-log, en een 504 error?
Gewijzigd op 30/09/2018 23:38:09 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 23:39:55
Quote Anchor link
Zou mijn hostname ineens gewijzigd kunnen zijn?
Je bedoelt dat ik het mijndomein moet vragen? Ik kon het niet zien in mijn database idd.

Toevoeging op 30/09/2018 23:43:11:

[Sun Sep 30 23:33:43.850201 2018] [:error] [pid 3734] [client 2001:984:48f2:1:5c2d:9ea0:116e:5901:52162] PHP Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Connection timed out in /home/public/sites/www.rspp.nl/library/opendb.php on line 5
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 23:44:47
Quote Anchor link
Volgens de handleiding op hun site is het inderdaad: db.JOUWDOMEIN.NL. Met uiteraard jouw domein.

Probeer eens example #1 van http://php.net/manual/en/function.mysqli-connect.php

Wat levert dit op?
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 23:45:23
Quote Anchor link
ja
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 23:48:35
Quote Anchor link
Zie mijn bericht hierboven eens.
En probeer anders eens: localhost

Anders moet je even vragen aan je webhosting hoe je met MySQLi kan verbinden .
Gewijzigd op 30/09/2018 23:49:32 door - Ariën -
 
Margot Schuitemaker

Margot Schuitemaker

30/09/2018 23:48:55
Quote Anchor link
zet ik het example #1 van phpnet in een nieuwe pagina?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$link
= mysqli_connect("mijn host in cijfers", "my_user", "my_password", "my_db");

if (!$link) {
    echo "Error: Unable to connect to MySQL." . PHP_EOL;
    echo "Debugging errno: " . mysqli_connect_errno() . PHP_EOL;
    echo "Debugging error: " . mysqli_connect_error() . PHP_EOL;
    exit;
}


echo "Success: A proper connection to MySQL was made! The my_db database is great." . PHP_EOL;
echo "Host information: " . mysqli_get_host_info($link) . PHP_EOL;

mysqli_close($link);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/09/2018 23:51:01
Quote Anchor link
Correct, bij voorkeur met Ozzies PHP-code uit zijn bericht van 22:59:41 erboven.

PS: 'mijn host in cijfers' heet een 'IP-adres'. :-)

Maar ik zou de hostname aanraden.
Gewijzigd op 30/09/2018 23:52:26 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.