PHPBB - te grote afbeelding resizen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Niek Weevers

Niek Weevers

31/03/2009 19:16:00
Quote Anchor link
ik heb een gastenboek met een functie om een online afbeelding toe te voegen dmv Afbeelding
maar ik wil dat bij te grote afbeelding deze worden geresized (door de browser), bijv vanaf een breedte van 400px. Dit wil ik omdat het gastenboek natuurlijk ook een vaste breedte heeft.
Ik heb de volgende replace
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$reactie = preg_replace('/\[img\](.*?)\[\/img\]/si', '<img src="\\1" />', $reactie);
deze staat in een functions.php die wordt geinclude.
En ik neem aan dat je de grootte van de afbeelding kan bepalen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("");

maar hoe kan ik dit combineren? Iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$temp = preg_replace('/\[img\](.*?)\[\/img\]/si', '<img src="\\1" />', $reactie);
    list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($temp);
    $reactie = preg_replace('/\[img\](.*?)\[\/img\]/si', '<img '.$attr.' src="\\1" />', $reactie);

En dan nog controleren of $attr width groter is dan 400 en dit moet per afbeelding gebeuren.
Weet iemand hoe ik dit het beste kan oplossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:10:54
 
Peter

peter

01/04/2009 01:33:00
Quote Anchor link
op mijn eigen site gebruik ik een javascriptje ervoor, daar kun je instellen wat de maximale hoogte en breedte van afbeeldingen mag zijn.

als je intresse hebt post ik hem wel voor je.
 
Lars Groot

Lars Groot

01/04/2009 07:17:00
 
Niek Weevers

Niek Weevers

01/04/2009 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost met javascript (jQuery), ik vind het niet de netste oplossing, maar het werkt wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type="text/javascript">
    $("#gastenboekreacties .reactie img").each(function()
    {
        if($(this).width() > 400)
        {
            $(this).css("width", "400px");
        }
    });
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.