PHPExcel opent excel niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Stefan H

stefan H

07/10/2014 14:33:43
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met onderstaande ,

Ik heb via een tutorial een script gemaakt om gegevens uit de database te open in een excel bestand ,

Nu opent excel niet maar worden allerlei rare tekens weer gegeven op het pagina

Ziet iemand wat er fout zit ?

Alvast bedankt voor reactie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
<?php
require_once("../src/PHPExcel.php");
include("config_transactions.php");

$number = $_POST['number'];
$date_from = $_POST['date_from'];
$date_till = $_POST['date_till'];
$connect_name = $_POST['select_connect_name'];
$bijschrijvingen = $_POST['bijschrijvingen'];
$afschrijvingen = $_POST['afschrijvingen'];
$opmerkingen = $_POST['opmerkingen'];
$tc = $_POST['tc'];

if($date_from !=""){
$date_from_sql = "$date_from";
}

else{
$date_from_sql = "1970-01-01";
}

if($date_till !=""){
$date_till_sql = "$date_till";
}

else{
$date_till_sql = "2099-01-01";
}

if($bijschrijvingen !=""){
$bijschrijvingen_sql = "AND trans_type = 'C' AND value='$bijschrijvingen'";
}

else{
$bijschrijvingen_sql = "";
}

if($connect_name !=""){
$connect_name_sql = "AND connect_name = '$connect_name'";
}

else{
$connect_name_sql = "";
}

if($afschrijvingen !=""){
$afschrijvingen_sql = "AND trans_type = 'D' AND value='$afschrijvingen'";
}

else{
$afschrijvingen_sql = "";
}

if($opmerkingen !=""){
$opmerkingen_sql = "AND (note1 = '$opmerkingen' OR note2 = '$opmerkingen')";
}

else{
$opmerkingen_sql = "";
}

if($tc !=""){
$tc_sql = "AND trans_code = '$tc'";
}

else{
$tc_sql = "";
}


$load_transactions = "SELECT
id,
date,
trans_type,
value,
connect_name,
trans_code,
note1,
note2 FROM transactions
WHERE number=$number
AND date BETWEEN '$date_from_sql' AND '$date_till_sql'
$connect_name_sql
$bijschrijvingen_sql
$afschrijvingen_sql
$opmerkingen_sql
$tc_sql ORDER BY date DESC"
;

$result = mysqli_query($connect, $load_transactions);

function
getRow($result){
    return $result->fetch_assoc();
}


    try {
        $sheet = new PHPExcel();
        
        // Set metadata
        $sheet->getProperties()->setCreator('www.example.com')
                               ->
setLastModifiedBy('www.example.com')
                               ->
setTitle('TransactieOverzicht')
                               ->
setKeywords('TransactieOverzicht');
        
        // Set default settings
        $sheet->getDefaultStyle()->getAlignment()->setVertical(
                PHPExcel_Style_Alignment::VERTICAL_TOP);
        $sheet->getDefaultStyle()->getAlignment()->setHorizontal(
                PHPExcel_Style_Alignment::HORIZONTAL_CENTER);
        $sheet->getDefaultStyle()->getFont()->setName('Lucida Sans Unicode');
        $sheet->getDefaultStyle()->getFont()->setSize(12);
        
        // Get reference to active spreadsheet in workbook
        $sheet->setActiveSheetIndex(0);
        $activeSheet = $sheet->getActiveSheet();
        
        // Set print options
        $activeSheet->getPageSetup()->setOrientation(
                PHPExcel_Worksheet_PageSetup::ORIENTATION_LANDSCAPE)
                ->
setFitToWidth(1)
                ->
setFitToHeight(0);
        
        $activeSheet->getHeaderFooter()->setOddHeader('&C&B&16' .
                $sheet->getProperties()->getTitle())
                ->
setOddFooter('&CPage &P of &N');
        
        // Populate with data
        $row = getRow($result);
        $colHeaders = array_keys($row);
        $col = 'A';
        $rownum = 1;
        
        // Set column headings
        foreach ($colHeaders as $header) {
            $activeSheet->setCellValue($col . $rownum, $header);
            $activeSheet->getStyle($col . $rownum)->getFont()->setBold(true);
            if ($col == 'G') {
                $activeSheet->getColumnDimension($col)->setWidth(60);
            }
else {
                $activeSheet->getColumnDimension($col)->setAutoSize(true);
            }

            $col++;
        }

        
        // Populate individual cells with data
        do {
            $col = 'A';
            $rownum++;
            foreach ($row as $value) {
                $activeSheet->setCellValue($col++ . $rownum, $value);
            }
        }
while ($row = getRow($result));
        
        // Format individual columns
        $activeSheet->getStyle('B2:B' . $rownum)->getAlignment()
            ->
setHorizontal(PHPExcel_Style_Alignment::HORIZONTAL_LEFT);
        $activeSheet->getStyle('G2:G' . $rownum)->getAlignment()
            ->
setHorizontal(PHPExcel_Style_Alignment::HORIZONTAL_LEFT)
            ->
setWrapText(true);
        $activeSheet->getStyle('D2:D' . $rownum)->getNumberFormat()
            ->
setFormatCode('#,##0');
        $activeSheet->getStyle('F2:F' . $rownum)->getNumberFormat()
            ->
setFormatCode('$#,##0.00');
        
        // Give spreadsheet a title
        $activeSheet->setTitle('Cars');
        
        // Generate Excel file and download
        header('Content-Type: application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet');
        header('Content-Disposition: attachment;filename="cars.xlsx"');
        header('Cache-Control: max-age=0');
        
        $writer = PHPExcel_IOFactory::createWriter($sheet, 'Excel2007');
        $writer->save('php://output');
        exit;
        
    }
catch (Exception $e) {
        $error = $e->getMessage();
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:31:49
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2014 15:16:06
Quote Anchor link
Waarschijnlijk genereert php foutmeldingen waardoor je bestandsindeling in één keer verknalt wordt.

Het handigste is om regel 153, 154, 155 en regel 158 even te voorzien van twee slashes zodat het slechts commentaar wordt en dan deze pagina even rechtstreeks aanroepen vanuit de browser. Je krijgt dan in ieder geval foutmeldingen dat er $_POST variabelen niet bestaan. In bovenstaande code zou je daar ook rekening mee moeten houden :-)

Eventueel kun je in php gewoon even zelf een $_POST var aanmaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_POST
['number'] = 33;
?>


Dit is niet een nette oplossing maar om even te testen moet het wel kunnen.



Toevoeging op 07/10/2014 15:19:00:

Als je uiteindelijk weer een script hebt zonder foutmeldingen dan haal je de slashes weer weg

Toevoeging op 07/10/2014 15:23:45:

Voorbeeldje voor het opvangen van ontbrekende post vars:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$number
= 'Onbekend';
if(isset($_POST['number']))
    $number = $_POST['number'];
?>
Gewijzigd op 07/10/2014 15:19:47 door Frank Nietbelangrijk
 
Stefan H

stefan H

07/10/2014 16:08:52
Quote Anchor link
krijg nu de volgende fout meldingen in php errorreport . enig idee wat deze betekenen?

Warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, null
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php // Populate with data
        $row = getRow($result);
        $colHeaders = array_keys($row);
        $col = 'A';
        $rownum = 1;
?>


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?phpforeach ($colHeaders as $header) {
            $activeSheet->setCellValue($col . $rownum, $header);
            $activeSheet->getStyle($col . $rownum)->getFont()->setBold(true);
            if ($col == 'G') {
                $activeSheet->getColumnDimension($col)->setWidth(60);
            } else {
                $activeSheet->getColumnDimension($col)->setAutoSize(true);
            }
            $col++;
        }
?>


) Warning: Invalid argument supplied for foreach() in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($row as $value) {
                $activeSheet->setCellValue($col++ . $rownum, $value);
            }

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2014 16:45:13
Quote Anchor link
Dat betekent dat $row geen array is maar FALSE. fetch_assoc() geeft namelijk FALSE terug wanneer er geen rij voorhanden is.
Jij gaat er op regel 112 gewoon vanuit dat er altijd een (nieuw) record uit de database komt. Maar ook 0 beschikbare records naar aanleiding van een query is heel goed mogelijk.

P.s. je moet je niet druk maken over de tweede of derde foutmelding. Die komt 99 van de 100 keer omdat er al eerder een fout optrad.
Gewijzigd op 07/10/2014 16:52:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Stefan H

stefan H

07/10/2014 17:34:35
Quote Anchor link
Oke klinkt logisch

ik dacht dit misschien op te kunnen lossen door onderstaand
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$row
= getRow($result);
        if(!empty($row)){
        $colHeaders = array_keys($row);
        }

        else{
        $colHeaders = "unknown";
        }

?>


maar nu krijg ik nog steeds de laatste 2 foutmeldingen en nog steeds die rare tekens
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2014 20:05:09
Quote Anchor link
array_keys geeft een array terug, dus dan zal het op zijn minst worden: $colheaders = array('Unknown')

Echter heeft het denk ik niet zo veel zin om een excelsheet te produceren waar verder geen inhoud in staat behalve
25 keer 'Unknown'.

ah..
Ik zie dat je de mysqli_ functies zowel object georiënteerd als procedureel gebruikt. dat gaat denk ik niet werken en is wellicht de reden dat er geen records opgehaald worden.

verander de getRow functie naar het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function getRow($result){
    return mysqli_fetch_assoc($result);
}

?>


Om toch nog even het verhaal 'wat te doen als er geen records gevonden worden' af te maken:
controleer van te voren of je wel minimaal één record hebt gekregen uit de database door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(mysqli_num_rows($result) > 0)
{

    // we hebben minimaal één record in $result klaarstaan, dus we kunnen een excelsheet gaan maken
}
Gewijzigd op 07/10/2014 20:09:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Stefan H

stefan H

09/10/2014 20:42:35
Quote Anchor link
Inmiddels gevonden wat er fout ging , misschien een slordig foutje maar ik maakte het verzoek met een Ajax call . Dat blijkt dus niet te werken met phpexcel .

Bedankt voor de reacties ,
@ frank inderdaad wel even controle toegevoegd of er wel een record gevonden word
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.