php-functie wordt niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 19:13:29
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$("#preview").click(function(){
    $.ajax({
    url:"../proc/close.php",
    data: {nr: 0},  
    type:"POST",
    success:function(){
      $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/afbeelding.png" height="60" width="85">');
       $("#preview").html('');
    }
     }).error(function(){alert("wrong");});
 });
 


Hoewel het pad naar de php-functie m.i. goed is (er wordt geen error gemeld) wordt de php-functie niet uitgevoerd.
Weet iemand wat ik hier mis....?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:02:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2015 19:16:02
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je het PHP-script handmatig oproept op de manier zoals jQuery dat normaal doet?
 
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 19:55:40
Quote Anchor link
Hoe doe je dat?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2015 19:58:33
Quote Anchor link
../proc/close.php rechtstreeks aanroepen, of kijken naar de response in de netwerk-tab van je browser (functietoets F12).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2015 20:01:18
Quote Anchor link
In de browser kan je deze uitvoeren.

Ook kan je met de FireBug-extentie in Firefox kijken naar wat de uitvoer van het script is.
Kijk dan in Firebug naar het 'Net'-tabblad, zoek je request naar je bestand op, en kijk bij 'Antwoord'.
 
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 22:38:56
Quote Anchor link
Thx! Ik ben er inmiddels bijna uit. De php functie doet precies wat die moet doen, maar om dat zeker te weten wil ik een waarde terugsturen. Ik doe dat door in ajax script toe te voegen var msg en alert msg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$("#preview").click(function(){
    $.ajax({
    url:"../proc/close.php",
    data: {nr: 0},  
    type:"POST",
    success:function(){
      $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/afbeelding.png" height="60" width="85">');
      $("#preview").html('');
      var msg = $.parseJSON(result.test);
      alert(msg);
    }
     }).error(function(){alert("wrong");});
 });


En aan php toe te voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
header('Content-Type: application/json');
echo json_encode(array('test' => 'YES'));


Maar de alert geef de waarde null. Ik krijg hier maar geen vinger achter. Hebben jullie een idee??
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2015 23:48:12
Quote Anchor link
Je kunt in je AJAX-call aangeven wat de vorm van je terugkoppeling is (JSON) met de parameter dataType. Je hoeft dan je resultaat ook niet te parsen als JSON.

In je callback functie (success) staat geen parameter "result", als je die toevoegt (success: function(result) { ... }) zou het, in combinatie met het toevoegen van de bovenstaande parameter (dataType: 'json') moeten werken.
Gewijzigd op 23/02/2015 23:49:48 door Thomas van den Heuvel
 
Jovank vank

jovank vank

24/02/2015 09:15:33
Quote Anchor link
Yes, dataType toegevoegd in de aanroep. Dat is het. (De parameter result stond hier weliswaar niet, maar was er 'in het echt' inmiddels wel.)
Dank jullie!
 
CNEPHP -

CNEPHP -

24/02/2015 10:00:24
Quote Anchor link
Ik ben wel benieuwd hoe je code er inmiddels uitziet. Zouden wij 't mogen zien?


Corné
 
Jovank vank

jovank vank

24/02/2015 15:53:09
Quote Anchor link
Ik gebruik dit als de verwijderfunctie binnen een geheel van interactief afbeeldingen selecteren, tonen en verwijderen.

Als je klikt op een afbeelding ("#previewax") wordt onderstaand script geactiveerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
  $("#previewax").click(function(){
    $.ajax({
      url:"../proc/chgafbarr.php",
      type:"POST",
      data: {afbnr:0},
      dataType: 'json',
      success:function(result){
    if (result.fout == 'fout') {
          alert('Er is iets fout gegaan');
          return;
        }
    $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/toestel.png" height="60" width="85">');
    $("#previewax").html('');
      }
    }).error(function(){alert("wrong");});
  });


Dit script activeert onderstaande php functie die de afbeelding met nr 0 unlinked. Als de aanroep niet lukt treedt de .error(function) in werking, anders de .succes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
include "../incl/config.php";

$afbnr = $_POST['afbnr'];
$afbnaam = $_SESSION['afb'][$afbnr];
$cleanafb = "../thumbs/".$afbnaam;
unlink($cleanafb);
$_SESSION['afb'][$afbnr] = '';

//als er hoe dan ook een fout optreedt dan
//  $data = array('fout' => 'foutcode');
// anders


$result= array('fout' => 'goed');
header('Content-Type: application/json');
echo json_encode($result);
?>


Als er echter binnen de php-functie een fout optreedt geeft de functie dat door in 'result'. Die fout wordt in het script als callback opgevangen, getoond en het script stopt. Als er geen fout optreedt wordt vervolgens iets gedaan met de afbeelding op de pagina.

Hoop dat je hier iets aan hebt en dat ik het begrijpelijk heb uiteengezet. Ik ben geen specialist.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.