Php/javascript array probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 14:49:05
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben een oefening aan het maken waarin ik een columnchart wil maken met data (tijd/temperatuur) die ik met php verkregen heb. Het is tot nu toe al gelukt om alle tijdstippen en temperaturen in een tabel te stoppen en gelijk ook in een array.

De code hiervan:

echo "<table>";
for($i=0;$i<40;$i++)
{
echo "<tr>
<td id=\"datatime[$i]\">{$data->list[$i]->dt_txt}</td>
<td id=\"datatemp[$i]\">{$data->list[$i]->main->temp}</td>
</tr>";
}

Nu zit elke temperatuur/datum in eenzelfde array met elke keer een index ++. Het volgende wat ik hiermee wil doen is in javascript met diezelfde data een chart tonen.

code:

google.charts.load('current', {'packages':['corechart']});
google.charts.setOnLoadCallback(drawChart);
function drawChart()
{
for (i=0; i<40;i++)
{

var time =[document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent];
console.log(time);
var temp =[document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent];
console.log(temp);
var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time, parseFloat(temp)]
]);
console.log(time)
var options = {'title':'temperatuur per tijdstip', 'width':2000, 'height':700};

var chart = new google.visualization.ColumnChart(document.getElementById('barchart'));
chart.draw(data, options);
}
}

Het probleem dat ik heb is dat ik enkel de eerste datum/temperatuur verkrijg. In console krijg ik alle datums/temperaturen maar die zitten allemaal in index[0] van time/temp. Iemand die mij kan helpen zodat ik alle datums/temperaturen in mijn chart kan verkrijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:20:26
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/05/2020 16:45:00
Quote Anchor link
Moet je niet eerst die times en temps in een array verzamelen, en pas dan de google.visualization.arrayToDataTable() truc doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function drawChart(){
  var time = [],temp = []; //arrays aanmaken
  for (i=0; i<40;i++){ //arrays vullen
    time.push(document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent);
    temp.push(document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent);
  }
  //arrays gebruiken
 
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 17:49:04
Quote Anchor link
Beste Rob, alvast bedankt voor de hulp. Op jou manier slaag ik er inderdaad in om ze eerst in een array te krijgen. Nu met onderstaande code krijg ik enkel de laatste index waarde. hoe krijg ik elke index waarde in mijn chart?

google.charts.load('current', {'packages':['corechart']});
google.charts.setOnLoadCallback(drawChart);
function drawChart()
{
var time =[], temp=[];
for (i=0;i<40;i++)
{
time.push(document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent);
temp.push(document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent)
}

console.log(time);
console.log(temp);

for (i=0; i<40;i++)
{
var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time, parseFloat(temp)]
]);
var options = {'title':'temperatuur per tijdstip', 'width':2000, 'height':700};

var chart = new google.visualization.ColumnChart(document.getElementById('barchart'));
chart.draw(data, options);
}
}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/05/2020 17:59:21
Quote Anchor link
@Anthony heb je gecontroleerd hoe (in welke structurering/sortering) je de data dient aan te leveren aan de chart? Mogelijk is dat dus in een andere vorm dan de vorm waarin jij dat doet, aangezien je niet het gewenste resultaat krijgt.

Waarom staat het bovenstaande nogmaals in een for-loop? "time" en "temp" zijn beide arrays, hier een parseFloat op loslaten levert waarschijnlijk niet het gewenste resultaat op...
 
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 18:47:40
Quote Anchor link
@thomas ik heb het niet echt gecontroleerd. ik had al eens een chart gemaakt met deze code maar dat waren vaste waarden zonder arrays. Het bovenste staat in een for loop om de 40 waarden van time/temp in de arrays te steken. Parsefloat had ik toegepast omdat de browser geen strings toeliet op de x-axys van de chart.

Toevoeging op 14/05/2020 19:18:32:

Onderstaande code is eigelijk wat ik wil bereiken. Maar dan met een for lus. Zodat ik niet 40x die regel code moet gebruiken.

var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time[0], parseFloat(temp[0])],
[time[1], parseFloat(temp[1])],
[time[2], parseFloat(temp[2])],
[time[3], parseFloat(temp[3])],
[time[4], parseFloat(temp[4])],
[time[5], parseFloat(temp[5])] ...[40]
]);
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/05/2020 22:37:02
Quote Anchor link
Hm, het lijkt mij handiger om dit rechtstreeks vanuit PHP te doen?

Het is niet echt logisch om dit eerst in HTML te gieten en het hier vervolgens weer uit te pulken.

Dus zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$chartData
= array(array('datum', 'temperatuur'));

for ($i=0; $i < 40; $i++) {
    $chartData[] = array(
        $data->list[$i]->dt_txt,
        $data->list[$i]->main->temp,
    );
}

?>


NB deze chart data zou je dus ook kunnen gebruiken voor het uitdraaien van de HTML-tabel.

En in het JavaScript gedeelte doe je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var data = google.visualization.arrayToDataTable(<?php echo json_encode($chartData); ?>);


Dit maakt de broncode tevens een stuk overzichtelijker/beter leesbaar.
Gewijzigd op 14/05/2020 23:03:28 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.