phpMailer __autoload() is deprecated,

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donald Boers

Donald Boers

11/05/2018 20:16:36
Quote Anchor link
Ik gebruik phpMailer voor de verwerking van mail verzonden via de website. Vanmorgen kreeg ik opeen de melding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
__autoload() is deprecated,

Ik neem aan dat jullie bekent zijn met PHPMailer maar dit staat in PHPMailerAutoload
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if (version_compare(PHP_VERSION, '5.1.2', '>=')) {
    //SPL autoloading was introduced in PHP 5.1.2
    if (version_compare(PHP_VERSION, '5.3.0', '>=')) {
        spl_autoload_register('PHPMailerAutoload', true, true);
    } else {
        spl_autoload_register('PHPMailerAutoload');
    }
} else {
    /**
     * Fall back to traditional autoload for old PHP versions
     * @param string $classname The name of the class to load
     */
    function __autoload($classname)
    {
        PHPMailerAutoload($classname);
    }
}

Ik gebruik PHP 7.1 dus voldoe aan de norm dus de fall back zou niet eens van toepassing zijn. Weet iemand wat de oorzaak van deze melding kan zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:41:49
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:00:35
Quote Anchor link
http://www.lmgtfy.com/?q=__autoload()+is+deprecated+phpmailer

Eerste resultaat, helemaal naar beneden scrollen.

Quick fix: regel 9 t/m 16 helemaal weg donderen.
Gewijzigd op 11/05/2018 22:00:57 door Rob Doemaarwat
 
Donald Boers

Donald Boers

11/05/2018 22:14:53
Quote Anchor link
@Rob Doemaarwat. Bedankt voor de snelle reactie. Dus: Het hierboven genoemde blok helemaal weglaten bedoel je?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:19:41
Quote Anchor link
@Donald: Ja, "weg donderen" vertaalt in gewoon Nederland naar "weg laten"
 
Donald Boers

Donald Boers

11/05/2018 22:33:30
Quote Anchor link
Hahaha. Komt voor de bakker. Bedankt :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2018 22:47:41
Quote Anchor link
Gebruik dan gewoon enkel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
spl_autoload_register('PHPMailerAutoload', true, true);
?>


Want waarom zou je nog compliant met PHP 5.1 en 5.3 willen zijn? ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.