PHPMailer enforce TLS1.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

22/04/2020 14:15:15
Quote Anchor link
Hi all,

Nieuwe security standards forceren TLS1.2 op de smtp server.
Ik maak gebruik van PHPMailer, maar ik raak maar niet verbonden.

De server ondersteund geen STARTTLS, alleen puur TLS1.2

Via een shell sessie krijg ik het alleen voor elkaar om te verbinden met netcat:
ncat --tls smtp.mycompany.com 25

Vervolgens kan ik simpelweg EHLO, AUTH LOGIN etc etc doen

Als ik handmatig in de de stream_context_create options toevoeg, raak ik wel verbonden maar ik krijg geen reacties.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256'
      )
   );


Result:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
2020-04-22 11:56:28    Connection: opening to smtp.mycompany.com:25, timeout=300, options=array (
                                           'ssl' =>
                                           array (
                                             'crypto_method' => 33,
                                           ),
                                         )
2020-04-22 11:56:28    Connection: opened
2020-04-22 12:01:28    SMTP -> get_lines(): select timed-out in (300 sec)
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    CLIENT -> SERVER: EHLO mycompany.com
2020-04-22 12:01:28    SMTP INBOUND: ""
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    SMTP ERROR: EHLO command failed:
2020-04-22 12:01:28    SMTP NOTICE: EOF caught while checking if connected
2020-04-22 12:01:28    Connection: closed
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.


Is er iemand die meer kennis heeft van PHPMailer die mij hier mee kan helpen?
Gewijzigd op 22/04/2020 14:30:45 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:23:12
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2020 23:24:46
Quote Anchor link
Hoe luidt jouw PHP-versie? Want blijkbaar betekende de constante STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT verschillende dingen voor/na PHP versie 5.6.7.

Is OpenSSL geinstalleerd?

Wat zeggen phpinfo() en openssl_get_cipher_methods() over de aanwezige/ondersteunde ciphers?

Welke versie van PHPMailer gebruik je?

Hoe luidt de configuratie van gebruik van PHPMailer? Geef je bijvoorbeeld het protocol (ssl://) aan in de Host? Dit overschrijft mogelijk andere configuratie zoals SMTPSecure, dus hoe je de configuratie opstelt komt blijkbaar nogal nauw.

Communiceer je via de juiste poort? Poort 25 is dan standaard voor SMTP, maar andere poorten (denk aan 465 en 587) worden default voor SSL/TLS gebruikt als ik de WIKI mag geloven.
Gewijzigd op 22/04/2020 23:27:00 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/04/2020 12:49:41
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Goede vragen! Ik dacht misschien is het iets standaards..
PHP Version (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Core

PHP Version => 7.2.24-0ubuntu0.18.04.4


OpenSSL (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
openssl

OpenSSL support => enabled
OpenSSL Library Version => OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
OpenSSL Header Version => OpenSSL 1.1.1  11 Sep 2018
Openssl default config => /usr/lib/ssl/openssl.cnf



PHPMailer: Master Branch: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/tree/master/src
Ik verneem dat dit versie 6.1.5 is vanuit de Readme

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
error_reporting(E_ALL);

use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\SMTP;
use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

require __dir__ . '/phpmailer/Exception.php';
require __dir__ . '/phpmailer/PHPMailer.php';
require __dir__ . '/phpmailer/SMTP.php';


$mail = new PHPMailer(true);
try {


  $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_LOWLEVEL;

   $mail->isSMTP();
   $mail->Host = 'smtp.mycompany.com';
   $mail->SMTPAuth = TRUE;
   $mail->SMTPSecure = 'tls';
   $mail->Username = 'username';
   $mail->Password = 'pass';
   $mail->Port = 25;
   $mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256' // (met of zonder cipher keuze maakt niet uit) Results blijft hetzelfde
      )
   );
   $mail->setFrom('[email protected]','NoReply');
   $mail->addAddress('[email protected]','Dennis');
   $mail->Subject = 'New SMTP Server';
   $mail->Body  = 'Hello Dennis, new SMTP server here';

   $mail->send();
   echo 'Message has been sent';
} catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}


mbt de server, is inderdaad port 25 gebruikt hoewel default bij smtps enz. andere poorten zijn maar dit is aangegeven door de beheerder in US, de andere porten accepteren geen verbindingen.
STARTTLS wordt geweigerd, ik moet echt met TLSv1.2 verbinding maken wil de server uberhaubt reageren.

Via terminal, over telnet of openssl_connect krijg ik ook geen verbinding voor elkaar (wellicht lack aan kennis ook), maar over netcat lukt het wel: ncat --tls smtp.mycompany.com 25


openssl_get_cipher_methods()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Array
(
    [0] => aes-128-cbc
    [1] => aes-128-cbc-hmac-sha1
    [2] => aes-128-cbc-hmac-sha256
    [3] => aes-128-ccm
    [4] => aes-128-cfb
    [5] => aes-128-cfb1
    [6] => aes-128-cfb8
    [7] => aes-128-ctr
    [8] => aes-128-ecb
    [9] => aes-128-gcm
    [10] => aes-128-ocb
    [11] => aes-128-ofb
    [12] => aes-128-xts
    [13] => aes-192-cbc
    [14] => aes-192-ccm
    [15] => aes-192-cfb
    [16] => aes-192-cfb1
    [17] => aes-192-cfb8
    [18] => aes-192-ctr
    [19] => aes-192-ecb
    [20] => aes-192-gcm
    [21] => aes-192-ocb
    [22] => aes-192-ofb
    [23] => aes-256-cbc
    [24] => aes-256-cbc-hmac-sha1
    [25] => aes-256-cbc-hmac-sha256
    [26] => aes-256-ccm
    [27] => aes-256-cfb
    [28] => aes-256-cfb1
    [29] => aes-256-cfb8
    [30] => aes-256-ctr
    [31] => aes-256-ecb
    [32] => aes-256-gcm
    [33] => aes-256-ocb
    [34] => aes-256-ofb
    [35] => aes-256-xts
    [36] => aria-128-cbc
    [37] => aria-128-ccm
    [38] => aria-128-cfb
    [39] => aria-128-cfb1
    [40] => aria-128-cfb8
    [41] => aria-128-ctr
    [42] => aria-128-ecb
    [43] => aria-128-gcm
    [44] => aria-128-ofb
    [45] => aria-192-cbc
    [46] => aria-192-ccm
    [47] => aria-192-cfb
    [48] => aria-192-cfb1
    [49] => aria-192-cfb8
    [50] => aria-192-ctr
    [51] => aria-192-ecb
    [52] => aria-192-gcm
    [53] => aria-192-ofb
    [54] => aria-256-cbc
    [55] => aria-256-ccm
    [56] => aria-256-cfb
    [57] => aria-256-cfb1
    [58] => aria-256-cfb8
    [59] => aria-256-ctr
    [60] => aria-256-ecb
    [61] => aria-256-gcm
    [62] => aria-256-ofb
    [63] => bf-cbc
    [64] => bf-cfb
    [65] => bf-ecb
    [66] => bf-ofb
    [67] => camellia-128-cbc
    [68] => camellia-128-cfb
    [69] => camellia-128-cfb1
    [70] => camellia-128-cfb8
    [71] => camellia-128-ctr
    [72] => camellia-128-ecb
    [73] => camellia-128-ofb
    [74] => camellia-192-cbc
    [75] => camellia-192-cfb
    [76] => camellia-192-cfb1
    [77] => camellia-192-cfb8
    [78] => camellia-192-ctr
    [79] => camellia-192-ecb
    [80] => camellia-192-ofb
    [81] => camellia-256-cbc
    [82] => camellia-256-cfb
    [83] => camellia-256-cfb1
    [84] => camellia-256-cfb8
    [85] => camellia-256-ctr
    [86] => camellia-256-ecb
    [87] => camellia-256-ofb
    [88] => cast5-cbc
    [89] => cast5-cfb
    [90] => cast5-ecb
    [91] => cast5-ofb
    [92] => chacha20
    [93] => chacha20-poly1305
    [94] => des-cbc
    [95] => des-cfb
    [96] => des-cfb1
    [97] => des-cfb8
    [98] => des-ecb
    [99] => des-ede
    [100] => des-ede-cbc
    [101] => des-ede-cfb
    [102] => des-ede-ofb
    [103] => des-ede3
    [104] => des-ede3-cbc
    [105] => des-ede3-cfb
    [106] => des-ede3-cfb1
    [107] => des-ede3-cfb8
    [108] => des-ede3-ofb
    [109] => des-ofb
    [110] => desx-cbc
    [111] => id-aes128-CCM
    [112] => id-aes128-GCM
    [113] => id-aes128-wrap
    [114] => id-aes128-wrap-pad
    [115] => id-aes192-CCM
    [116] => id-aes192-GCM
    [117] => id-aes192-wrap
    [118] => id-aes192-wrap-pad
    [119] => id-aes256-CCM
    [120] => id-aes256-GCM
    [121] => id-aes256-wrap
    [122] => id-aes256-wrap-pad
    [123] => id-smime-alg-CMS3DESwrap
    [124] => rc2-40-cbc
    [125] => rc2-64-cbc
    [126] => rc2-cbc
    [127] => rc2-cfb
    [128] => rc2-ecb
    [129] => rc2-ofb
    [130] => rc4
    [131] => rc4-40
    [132] => rc4-hmac-md5
    [133] => seed-cbc
    [134] => seed-cfb
    [135] => seed-ecb
    [136] => seed-ofb
    [137] => sm4-cbc
    [138] => sm4-cfb
    [139] => sm4-ctr
    [140] => sm4-ecb
    [141] => sm4-ofb
)
Gewijzigd op 23/04/2020 12:55:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/04/2020 15:47:54
Quote Anchor link
Hm.

En als je dat SMTPOptions in zijn geheel weglaat? Het lijkt mij het beste dat PHPMailer zelf onderhandelt met de SMTP-server voor acceptabele instellingen. Aan de andere kant, het moet wel duidelijk zijn/worden welke instellingen gebruikt zouden moeten worden :/.

Maar omdat je de normale SMTP-poort gebruikt houdt de onderhandeling mogelijk op bij een lager protocol, en dan hangt 'ie dus op :p. Misschien is het noodzakelijk dat je op een andere manier wat extra "hints" geeft hoe je een verbinding wilt maken omdat op grond van de poort of andere instellingen in de huidige configuratie wellicht verkeerde aannames worden gedaan die niet resulteren in het gewenste resultaat.

Zo zou je ssl:// aan je Host toe kunnen voegen, of zelfs tlsv1.2://, dit is blijkbaar een geldige stream wrapper. Of, als dit niet gaat vliegen in PHPMailer zelf, zou je dit wellicht wel kunnen gebruiken voor de voorgestelde tests hieronder. Misschien niet optimaal, maar als dat wel werkt dan heb je in ieder geval een werkende uitgangssituatie, en dat zou ook bewijzen dat het een configuratiekwestie van PHPMailer is waardoor de connectie niet tot stand kan worden gebracht (en dat sterke vermoeden bestaat al omdat het via een andere methode -ncat- wel allemaal lukt).

Weliswaar een oude thread op het PHP bug forum, en niet echt van toepassing op jouw situatie, maar dit kan wellicht inspiratie geven voor het debuggen (gebruik stream_socket_client() om een verbinding te maken en kijk hoever je komt, controleer stream_get_transports(), voeg protocol prefixes toe, kijkt wat print_r(OPENSSL_VERSION_TEXT); retourneert et cetera). Hoe meer informatie je kunt inwinnen over de configuratie en wat er onder water gebeurt, hoe dichter je waarschijnlijk bij een oplossing aanbelandt.
Gewijzigd op 23/04/2020 15:50:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.