[PHPmailer] mail naar één hotmail adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Anderson

Lars Anderson

24/12/2013 16:45:30
Quote Anchor link
Ik heb het volgende PHPmailer test script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
require_once('PHPMailer/class.phpmailer.php');

$mailer = new PHPMailer(true); // the true param means it will throw exceptions on errors, which we need to catch
$mailer->IsSMTP(); // telling the class to use SMTP

try {
  $mailer->Host       = "mail.test.nl"; // SMTP server
  $mailer->SMTPDebug  = 2;                     // enables SMTP debug information (for testing)
  $mailer->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
  $mailer->Port       = 25;                    // set the SMTP port for the GMAIL server
  $mailer->Username   = "[email protected]"; // SMTP account username
  $mailer->Password   = "testtest";        // SMTP account password
  $mailer->AddAddress('[email protected]', Ttest Test');
  //$mailer->AddAddress('
test@test.nl', 'Test2 Test2');
  $mailer->SetFrom('
no-reply@test.nl', 'Test123');
  $mailer->Subject = '
PHPMailer Test Subject via mail(), advanced';
  $mailer->AltBody = '
To view the message, please use an HTML compatible email viewer!'; // optional - MsgHTML will create an alternate automatically
  $mailer->MsgHTML(file_get_contents('
contents.html'));
  $mailer->Send();
  echo "Message Sent OK<p></p>\n";
}

catch (phpmailerException $e) {
  echo $e->errorMessage(); //Pretty error messages from PHPMailer
}
catch (Exception $e) {
  echo $e->getMessage(); //Boring error messages from anything else!
}
?>


Zoals je ziet staat het tweede TO address in de comment. In deze situatie komt mijn mail simpelweg NIET aan op het hotmail adres.

Wanneer ik het tweede (niet hotmail adres) uit het commentaar haal en de mail dus naar twee mail adressen gaat dan komt deze zowel op het hotmail als op het tweede mail adres aan.

Wanneer ik het hotmail adres in de comment zet en het andere adres laat staan, komt de mail hier ook gewoon aan.

De volgorde maakt overigens niet uit (dit heb ik al geprobeerd). Ook wanneer ik 2 x een (verschillend) hotmail adres er in zet, werkt het niet.

Iemand enig idee wat ik over het hoofd zie waardoor ik niet gewoon naar alleen hotmail adressen kan mailen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:31:40
 
Bodi Boele

Bodi Boele

24/12/2013 17:17:05
Quote Anchor link
Niet om het een of ander, maar is het niet makkelijker om de mail functie van php te gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mail($to, $subject, $message, $headers);
waarin je dan alle variabelen zelf kunt bepalen? Ik heb namelijk geen idee wat je wilt doen met de mails? Bewerken voor verzenden online of??
Gewijzigd op 24/12/2013 17:17:54 door Bodi Boele
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/12/2013 17:49:59
Quote Anchor link
Bodi Boele op 24/12/2013 17:17:05:
Niet om het een of ander, maar is het niet makkelijker om de mail functie van php te gebruiken?

Nee. Het juist instellen van de mailfunctie van php gaat vaak niet goed (vooral headers zijn onjuist/onvolledig).

Kijk in de code naar de kleurtjes. Op regel 14 mist een '
 
- SanThe -

- SanThe -

24/12/2013 20:36:37
Quote Anchor link
Er mist een quootje op regel 14.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/12/2013 22:14:59
Quote Anchor link
Bodi Boele op 24/12/2013 17:17:05:
Niet om het een of ander, maar is het niet makkelijker om de mail functie van php te gebruiken?


Bodi neem eens de moeite om naar PHPMailer te kijken om te zien wat je daar allemaal mee kan zonder je bewust te zijn van de onderliggende technieken en standaards. Je zult heel erg snel de voordelen er van gaan zien.
 
Lars Anderson

Lars Anderson

25/12/2013 08:13:10
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/12/2013 17:49:59:
Bodi Boele op 24/12/2013 17:17:05:
Niet om het een of ander, maar is het niet makkelijker om de mail functie van php te gebruiken?

Nee. Het juist instellen van de mailfunctie van php gaat vaak niet goed (vooral headers zijn onjuist/onvolledig).

Kijk in de code naar de kleurtjes. Op regel 14 mist een '

Ja...oeps...dat is dus foutgegaan met het kopieren van het script en het weghalen van de e-mail adressen. In het echte script staat dat quotje er wel gewoon!
Dan nog iemand een idee?
Gewijzigd op 25/12/2013 08:19:59 door Lars Anderson
 
Ivo P

Ivo P

25/12/2013 08:51:55
Quote Anchor link
Heeft de mail geen body?

$mailer->Body = 'inhoud';

Of kijk ik eroverheen?
 
Lars Anderson

Lars Anderson

25/12/2013 10:33:38
Quote Anchor link
Ivo P op 25/12/2013 08:51:55:
Heeft de mail geen body?

$mailer->Body = 'inhoud';

Of kijk ik eroverheen?


Er staat een MsgHTML in contents.html



Toevoeging op 25/12/2013 14:41:01:

Ik testte vandaag nogmaals exact hetzelfde script (ik heb geen wijzigingen gedaan) en nu werkt het ineens wel. Rare jongens daar bij Hotmail ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.