phpmailer met voorwaarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:15:28
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

heb een kleine vraag mbt tot phpmailer.

Mijn vraag is simpel, ik wil dat phpmailer enkel een mail
stuurt wanneer er aan een voorwaarde voldaan wordt.

In dit geval als de variable $datum == date(Y-m-d) dan pas
mag hij de email sturen.

Ik had het simpel in een if / else gemaakt zoals hieronder
maar geen geluk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($datum == date('Y/m/d')) {
if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else {
  echo "Message sent!";
}
}

?>


de waarde van $datum klopt dus dat is het probleem al zeker niet.

Iemand een idee?

thanks,

Yannick
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:07:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 21:20:26
Quote Anchor link
Echo beiden eens...
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:22:04
Quote Anchor link
op beiden echo gedaan en waarden zijn identiek...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 21:26:13
Quote Anchor link
En wat zie je dan?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:30:30
Quote Anchor link
@ Aar:
$datum = 2013-11-18
date('Y/m/d') = 2013-11-18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 21:34:07
Quote Anchor link
Ja, en welke voorwaarde wordt er uitgevoerd in de if?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:36:07
Quote Anchor link
@Aar:
Hoe bedoel je exact? Sorry voor de domme vraag maar ben maar heel sporadisch bezig
met php...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2013 21:37:04
Quote Anchor link
wat gebeurt er nu wel?

wordt er nu altijd een email verstuurd of wordt er nooit een email verstuurd?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:37:39
Quote Anchor link
er wordt nooit een email verstuurd.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/11/2013 21:38:21
Quote Anchor link
Yannick Bogaert op 18/11/2013 21:30:30:
$datum = 2013-11-18

Zou kunnen.

Yannick Bogaert op 18/11/2013 21:30:30:
date('Y/m/d') = 2013-11-18

Niet mogelijk.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/11/2013 21:40:27
Quote Anchor link
Yannick Bogaert op 18/11/2013 21:30:30:
@ Aar:
$datum = 2013-11-18
date('Y/m/d') = 2013-11-18


Euh
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo date('Y/m/d');

Geeft als output: 2013/11/18
Gewijzigd op 18/11/2013 21:40:44 door Ger van Steenderen
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

18/11/2013 21:40:44
Quote Anchor link
@ -San The-
bedankt voor mij op mijn domme fout te wijzen nu werkt het had enkel in de echo
date('Y-m-d') genomen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.