phpmailer smtp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Space gremlin

space gremlin

18/05/2015 22:33:41
Quote Anchor link
Goededag ik had mijn provider gemailt omdat ik steeds problemen had.
met het ontvangen met mail via de sendmail op mijn website.

Nu snap ik dit toch steeds niet , want altijd werkt alles gewoon. en ineens
zonder dat ik dingen aan pas werkt het niet meer goed. en word mij gemeld dat ik.
dingen moet veranderen. buiten dit alles vind ik dit geen probleem maar toch apart.

ik moet nu dus van sendmail (dit schijnt oeroud te zijn) naar phpmailer want dit is nieuw.

nu heb ik de volgende script even gepakt van het internet om gewoon even te zien of ik wat binnen krijg.
zodoende kan ik verder kijken. Echter krijg ik niks binnen en krijg ook geen foutmelding op mijn site.
Wat mis ik, en wat vergeet ik. alvast weer bedankt.

het valt mij nu trouwens op dat er geen To bij zit ligt daar mijn probleem?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

require("class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP();  // telling the class to use SMTP
$mail->Host     = "stmp.servervanmij.nl"; // SMTP server

$mail->From     = "[email protected]";
$mail->AddAddress("[email protected]");

$mail->Subject  = "First PHPMailer Message";
$mail->Body     = "Hi! \n\n This is my first e-mail sent through PHPMailer.";
$mail->WordWrap = 50;

if(!$mail->Send()) {
  echo 'Message was not sent.';
  echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
}
else {
  echo 'Message has been sent.';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:56:36
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2015 22:40:01
Quote Anchor link
Sendmail is mailserversoftware.
En phpmailer is een php-script.
Zijn dus niet te vergelijken.

Er is uiteraard altijd een To nodig.
 
Space gremlin

space gremlin

18/05/2015 22:41:31
Quote Anchor link
okee , maar moet ik dus zelf de phpmailer gaan toevoegen aan mijn gehuurde server.
want ik had het idee dat dit gewoon ondersteund word.

maar het komt er op neer dat je dit dus zelf moet schrijven?
buiten wat ik nu al heb staan.

bedankt.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2015 22:43:29
Quote Anchor link
Je moet phpmailer compleet op je server zetten.
 
Space gremlin

space gremlin

18/05/2015 22:46:47
Quote Anchor link
thanks, ga ik daar eerst eens even na kijken.

Waarom is dat, willen de providers van het gedoe af.
of is dit gewoon de nieuwe betere optie
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/05/2015 22:56:36
Quote Anchor link
Gehuurde server? Dan ben je zelf de baas lijkt me?

anyway: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer
 
Space gremlin

space gremlin

18/05/2015 22:58:55
Quote Anchor link
ja gewoon domain met server ruimte van webreus.

bedankt de link was ik inderdaad al even meebezig


Toevoeging op 18/05/2015 23:28:49:

Nog even een kort vraagje.

Ik wil via smtp gaan werken, nu vragen ze om de mail server.
maar ook om login gegevens. zie ik het verkeerd dat ik gewoon mijn eigen emailserver kan gebruiken. zonder inloggegevens. of moet dit toch?
ik heb namelijk bij de provider ook gewoon het kunnen aanmaken van emailadressen dus een webserver. Daarbij kan ik deze ook gewoon via pop inlezen.
Alleen bedenk ik mij net ik kan natuurlijk niet versturen op deze server via smtp.
Of kan ik dit wel en moet ik om deze gegevens vragen bij mijn provider?
Of is het gewoon normaal dat je dus een gmail account aanmaakt hiervoor?
Wat ik dan weer een lange draad vind voor het kunnen mailen via je website?
Of de gegevens gebruiken van je internet provider?
Gewijzigd op 18/05/2015 22:59:25 door space gremlin
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/05/2015 23:45:34
Quote Anchor link
PHPmailer kun je ook gewoon gebruiken met sendmail.

Je maakt zelf de keuze of je sendmail of SMTP gebruikt, jij doet dit met de volgende regel:
$mail->IsSMTP()

Persoonlijk gebruik ik op de externe server altijd gewoon sendmail.

Op mijn NAS heb ik sendmail gekoppeld aan een GMail adres en kan op die manier ook op de NAS sendmail gebruiken en dus de mail testen op dezelfde manier als ik op de externe server werk.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/05/2015 00:00:10
Quote Anchor link
Er zijn vele smtp servers. Voorbeelden zijn die van hostingproviders maar ook van kabelmaatschappijen als ziggo.nl en ook gmail heeft smtp servers.

Je moet tegenwoordig meestal wel klant zijn en inlog gegevens gebruiken. Bijna elke dienst heeft op zijn website wel ergens staan hoe je kunt verbinden met hun smtp server. Daarnaast gebruiken veel servers al een encrypted verbinding. dit kan SSL of TLS zijn. Ook moet je goed opletten op welke poort je moet verbinden.
 
Space gremlin

space gremlin

19/05/2015 00:03:14
Quote Anchor link
bedankt voor de info. inderdaad.

verlopig test ik het even met mijn eigen provider met inlog om het eerst aan de praat te krijgen. als ik dat aan de praat heb ga ik eens informeren of ik een smtp server heb van mijn website. maar ik ben bang van niet.
echter heb ik wel het idee dat de meeste gmail er voor gebruiken.
maar eerst moet ik het even werkend krijgen, dit is nieuw voor mij dus word weer even puzzelen.
ik zal meteen eens kijken wat ik in mijn pakket heb als ik dat kan zien als ik inlog



Toevoeging op 19/05/2015 00:05:46:

Nou dacht ik dus al ik heb wel smtp. maar is weer niet met mijn domain naam maar die van webreus zelf.
smtp.webreus.nl maar daar ga ik later wel op in, eerst even werkend krijgen met upc waar ik zeker weten
de goede gegevens van heb
Gewijzigd op 19/05/2015 00:03:57 door space gremlin
 
Aad B

Aad B

19/05/2015 16:29:55
Quote Anchor link
==>>smtp.webreus.nl
Is de mailserver die je moet gebruiken maar je kan de FROM altijd zetten op jouw eigen naam (string). Ik gebruik voor alles en nog wat de smtp.ziggo.nl (unauthenticated) maar je krijgt gewoon als FROM mijn gegevens te zien. Je kan dat in de php mail() functie gebruiken (alle headers wel zorgvuldig goed zetten) of je kan als library PHP mailer gebruiken (php scripts downloaden en op je server zetten) maar verplicht is onzin. php mailer is alleen maar een hulpscript die intern toch weer gebruik maakt van de php mail functie.
 
Space gremlin

space gremlin

20/05/2015 01:12:08
Quote Anchor link
We zijn nog ijverig bezig. maar ik snap er de ballen van.
Terwijl het eigenlijk toch vrij simpel is. ik krijg dom weg gewoon geen mail binnen.
Ps: was even een opmerking geen vraag.

groet.
 
Space gremlin

space gremlin

22/05/2015 21:35:21
Quote Anchor link
hoi het smtp gebeuren heb ik nog niet aan de praat gekregen.
dus ik denk laat ik het eerst eens op de normale manier doen dus sendmail.

echter krijg ik de melding

Mailer Error: Could not execute: /usr/sbin/sendmail -t -i

zou iemand mij kunnen zeggen, wat ik hier mee aan moet, wat er aan de hand is.

bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2015 21:43:59
Quote Anchor link
Klinkt mij als het niet aanwezig zijn van Sendmail.
Of Sendmail geeft direct een error.
 
Space gremlin

space gremlin

22/05/2015 22:47:04
Quote Anchor link
ik gebruik nu momenteel wel sendmail op de site, daarom ga ik nu naar phpmailer.
daar ik problemen heb met sendmail.


ik neem aan dat hier in de phpmailer toch de zelfde sendmail gebruikt word als die ik nu nog gebruik zonder phpmailer.


Toevoeging op 22/05/2015 22:49:07:

ps ik heb trouwens in de technische gegeven gekeken op de website, waar de sendmail hoort te staan.
in dit klopt met mijn gegevens.


Toevoeging op 22/05/2015 23:05:04:

ik ben maar even door gegaan met het smtp gebeuren met foutmelding weergave, waardoor ik kon zien wat er fout ging.
eindelijk werkt dat nu.

dus verzenden via smtp. nu had ik alleen even de volgende vraag.

als je nu gaat verzenden heb je dus je login gegevens in de php staan. kan een ander dit dan niet zomaar van mijn
website trekken, en vervolgens zo inloggen op mijn email account?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/05/2015 23:32:42
Quote Anchor link
Space gremlin op 22/05/2015 22:47:04:
ik neem aan dat hier in de phpmailer toch de zelfde sendmail gebruikt word als die ik nu nog gebruik zonder phpmailer.


PHPMailer kan zowel de PHP mail() functie gebruiken als rechtstreeks met een SMTP server communiceren.

Welke van de twee PHPMailer gebruikt hangt af van deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mail
->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
?>


Welke toepassing er op de server gebruikt wordt met de mail() functie hangt af van de instellingen in php.ini. Doorgaans is dat echter sendmail.

Het mooie van SMTP is dus eigenlijk dat je helemaal niet meer via de PHP instellingen of server configuratie werkt. Je maakt direct contact met een SMTP server van je keuze.

Space gremlin op 22/05/2015 22:47:04:
als je nu gaat verzenden heb je dus je login gegevens in de php staan. kan een ander dit dan niet zomaar van mijn website trekken, en vervolgens zo inloggen op mijn email account?


Nee Onder normale omstandigheden kan dat niet. Een webserver is zo ingericht dat deze wel php code uitvoert maar nooit de code zelf terug zal sturen naar de browser. Je moet wel zorgen dat je configuratiebestand een .php extensie heeft OF in een directory staat die niet publiek toegankelijk is.

Om die laatste reden zetten veel programmeurs hun configuratie bestanden buiten de webroot.
 
Space gremlin

space gremlin

22/05/2015 23:43:56
Quote Anchor link
Duidelijk

Even kijken hoe dat allemaal werkt op mijn server.

Mijn voorkeur geniet inderdaad ook SMTP vanwege diversen voordelen.
En zoals je boven al zag werkt op 1 of andere manier sendmail via phpmailer niet eens bij mij.
maar omdat ik smtp wil gebruiken ga ik mij daar ook niet in verdiepen.



Toevoeging op 23/05/2015 22:19:37:

ik had nog even een kort vraagje betreft het plaatsen van de bestanden.

phpmailer pakket, en bijv. de smtp.php met mijn logingegevens.

het advies is om deze dus in een niet toegankelijk dir te zetten voor de website kant.

ik heb even een screenshot van mijn webdir gemaakt, waar zou ik dit dan moeten plaatsen.
en als ik dit dan heb gedaan hoe zou ik dit dan aan moeten roepen.
of moet ik een dir aanmaken in mijn normale website dir, en daar de toegang van aanmoeten passen. ik hoop dat ik duidelijk heb uitgelegd wat ik bedoel.

zie bijlage de eerste foto is mijn eerste dir, en via webspace kom ik in de 2de dir zie foto2. op de 2de foto zie je dan httpdoc, en dat is de plek van mijn website.
dan heb ik nog de foto 3 welke daarna komt, en daar kan ik ook dirs maken. de msxflash.nl staat daadwerkelijk mijn website.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gewijzigd op 23/05/2015 22:20:34 door space gremlin
 
Johan de wit

johan de wit

24/05/2015 01:30:08
Quote Anchor link
Je kan beyer Filezilla gebruiken kan op deze manier is minder veilig, al helemaal wanneer je update fuctie uit hebt staan.
 
Space gremlin

space gremlin

24/05/2015 01:38:40
Quote Anchor link
thanks gebruik ik normaal ook, maar kon hem even niet vinden op mijn pc.
of had hem nog niet geinstalleerd?

en ik begrijp dat deze link natuurlijk weer uit mijn pc moet.
vind hem toch onhandig haha.
Gewijzigd op 24/05/2015 01:40:14 door space gremlin
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/05/2015 01:50:35
Quote Anchor link
Je settings (geldt ook voor je database username en password) kun je het beste in jouw geval niet in httpdocs of een subdirectory daarvan plaatsen.

maak in plaats daarvan in de map 'webspace' een subdirectory 'config' en zet daar iets als config.php in.

Je hebt dan deze bestanden:
computer/ftp.msxflash.nl/webspace/config/config.php
computer/ftp.msxflash.nl/webspace/httpdocs/index.php

In index.php doe je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include_once '../config/config.php';
?>
 
Space gremlin

space gremlin

24/05/2015 02:06:01
Quote Anchor link
ik mag dus in webspace geen dir aanmaken.
op de plek httpdocs wel.
nu is het wel zo dat in de dir httpdocs ik nog de dir msxflash.nl heb. en daar staat mijn
website in.
staan dan evengoed mijn files in de httpdocs niet veilig zoals jij vermeld?
of moet ik echt in mijn plesk te werk gaan dat ik mogelijk daar wel het 1 en ander mag doen.

ik informeer even zodat ik aan de hand van jullie info kan gaan zoeken en checken.
want zoeken op een plek waar het onmogelijk kan is ook zonde.

(ps ik noem het plesk maar het schijnt een nieuwere versie te zijn of zo. wat de nieuwe plesk is? (het is linux shared hosting))
Gewijzigd op 24/05/2015 02:08:32 door space gremlin
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.