Phpmailer steeds in SPAM

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert V

Robert V

24/09/2010 17:13:03
Quote Anchor link
Hallo forumgebruikers,
ik ben momenteel bezig met een contactformulier maar deze wordt steeds in de ongewenste map van hotmail bezorgd. Doe ik nog iets fout of is dit gewoon een probleem van Hotmail?

Ik heb de smtpserver gegevens wel goed staan in het originele bestand.

Hierbij ook de header die ik ontvang bij @hotmail adres:
X-Message-Delivery: Vj0xLjE7dXM9MDtsPTA7YT0wO0Q9MjtTQ0w9NA==
X-Message-Status: n
X-SID-PRA: naam <***@hotmail.com>
X-SID-Result: SoftFail
X-DKIM-Result: None
X-AUTH-Result: FAIL
X-Message-Info: 6sSXyD95QpVRxHDJGq/uFswQAXbbBkewblTP5G4g+GW7Y2DUa2l15/e+INHhqAUW6O880ezTsU1sUi2J5+PnTJ6TWopHgi0uC3kLcc4ScpA=
Received: from **.**.com ([84.**1.**1.**5]) by snt0-mc2-f14.Snt0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Fri, 24 Sep 2010 07:45:49 -0700
Received: from 131-17.***.**.nl ([8*.2**.1**.1*] helo=**.***.com)
by ***.****.com with esmtpa (Exim 4.69 (FreeBSD))
(envelope-from <*****@hotmail.com>)
id 1Oz9X2-0007no-9T; Fri, 24 Sep 2010 16:45:48 +0200
Date: Fri, 24 Sep 2010 16:45:50 +0200
To: **** <**@***.com>
From: naam <****@hotmail.com>
Subject: Vraag via website van bedrijfsnaam
Message-ID: <cc16b5b4fb81490853fa660a9c41e1f3@***.***.com>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer [version 1.73]
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="b1_cc16b5b4fb81490853fa660a9c41e1f3"
Return-Path: ****@hotmail.com
X-OriginalArrivalTime: 24 Sep 2010 14:45:50.0123 (UTC) FILETIME=[2E40A7B0:01CB5BF7]
X-EsetId: 069F1120E586373853DC


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
<?php
require("class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP();                                      // set mailer to use SMTP
$mail->Host = "smtp.server.com";  // specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = true;     // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "websitenaam";  // SMTP username
$mail->Password = "1234"; // SMTP password

$mail->From = $_POST['email'];
$mail->FromName = $_POST['naam'];
$mail->AddAddress("[email protected]", "naam");
$mail->AddBCC($_POST['email'], $_POST['naam']);


$mail->WordWrap = 50;                                 // set word wrap to 50 characters
$mail->AddAttachment("/var/tmp/file.tar.gz");         // add attachments
$mail->AddAttachment("/tmp/image.jpg", "new.jpg");    // optional name
$mail->IsHTML(true);                                  // set email format to HTML

if (IsSet($_POST['submit']))

{



    if($_POST['naam'] == ""){

        echo "U bent verplicht een naam in te vullen<BR />";

    }


    if($_POST['telefoon'] == ""){

        echo "U bent verplicht een telefoonnummer in te vullen<BR />";

    }


    if($_POST['email'] == ""){

        echo "U bent verplicht een e-mail adres in te vullen";

    }

    
    if($_POST['bericht_verzender'] == ""){

        echo "U bent verplicht een vraag of opmerking in te vullen";

    }


    


    else{
    
    $bedrijfsnaam_verzender = $_POST['bedrijfsnaam'];

    $aanhef_verzender = $_POST['aanhef'];
    
    $naam_verzender = $_POST['naam'];

    $adres_verzender = $_POST['adres'];

    $postcode_verzender = $_POST['postcode'];
    
    $plaats_verzender = $_POST['plaats'];

    $telefoon_verzender = $_POST['telefoon'];

    $email_verzender = $_POST['email'];
    
    $bericht_verzender = $_POST['bericht_verzender'];

$mail->Subject = "Reactie via website";
$mail->Body    = "<p>--------<B>algemene info</B>--------<BR />

Bedrijfsnaam: "
.$bedrijfsnaam_verzender."<BR />

Aanhef: "
.$aanhef_verzender."<BR />

Naam: "
.$naam_verzender."<BR />

Adres: "
.$adres_verzender."<BR />

Postcode: "
.$postcode_verzender."<BR />

Plaats: "
.$plaats_verzender."<BR />

Telefoon: "
.$telefoon_verzender."<BR />

Email: "
.$email_verzender."<BR />

-----------------------------</p>

<p>Vragen/opmerkingen:<BR />

"
.$bericht_verzender."</p>";

$mail->AltBody = "--------algemene info--------

Bedrijfsnaam: "
.$bedrijfsnaam_verzender."

Aanhef: "
.$aanhef_verzender."

Naam: "
.$naam_verzender."

Adres: "
.$adres_verzender."

Postcode: "
.$postcode_verzender."

Plaats: "
.$plaats_verzender."

Telefoon: "
.$telefoon_verzender."

Email: "
.$email_verzender."

-----------------------------

<p>Vragen/opmerkingen:

"
.$bericht_verzender."";

if(!$mail->Send())
{

   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}


echo "Geachte ".$aanhef_verzender." ".$naam_verzender.",</BR></BR>

    Uw aanvraag om informatie is succesvol "
.$naam_ontvanger.", tevens wordt er een kopie gestuurd naar ".$email_verzender.".  </BR>

    Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.</BR></BR>

    Met vriendelijke groet,</BR>

    "
.$naam_ontvanger."";
}
}

?>


<form action="" method="post">

<table width="100%" border="0" class="stijl_text">

<tr>

<td width="79">Bedrijfsnaam</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="bedrijfsnaam" /></td>
</tr>

<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>

<td>Aanhef</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><select name="aanhef">

<option value="" selected="selected"></option>

<option value="familie">familie</option>

<option value="de heer">heer</option>

<option value="mevrouw">mevrouw</option>

</select></td>
</tr>

<tr>

<td>Naam* </td>

<td width="23">&nbsp;</td>
<td width="890"><input type="text" name="naam"></td>
</tr>

<tr>

<td>Adres</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="adres" /></td>
</tr>

<tr>

<td>Postcode</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="postcode" /></td>
</tr>


<tr>
<td>Plaats</td>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="plaats" /></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>

<td>Telefoon*</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="telefoon" /></td>
</tr>

<tr>

<td>E-mail*</td>

<td>&nbsp;</td>
<td><input type="text" name="email" /></td>
</tr>


<tr>
<td colspan="3">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>

<td colspan="3">Vragen/opmerkingen:*<br>

<textarea name="bericht_verzender" cols="40" rows="7"></textarea></td>
</tr>

<tr>

<td colspan="3">* deze velden zijn verplicht <br />
<input type="submit" name="submit" value="Versturen"></td>
</tr>
</table>

</form>
Gewijzigd op 24/09/2010 17:45:15 door Robert V
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:22:33
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2010 18:07:13
 
Robert V

Robert V

24/09/2010 18:10:46
Quote Anchor link
Ik heb class.phpmailer.php helemaal in takt gelaten. Dan zou hij toch de juiste headers moeten sturen? Daar is phpmailer toch voor gebouwd om zelf niet meer deze headers te moeten maken.

Of heb ik door mijn script weer de headers aangepast?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2010 18:13:17
Quote Anchor link
Geef je bij From wel jouw eigen emailadres op? Zie mijn linkje.
 
Aad B

Aad B

24/09/2010 18:15:54
Quote Anchor link
o.a. $_POST['email'] moet je nog wel beveiligen tegen email injection.
Heb je de from goed ingevuld ? Hotmail is nogal streng, als je verzend van a.com en je geeft een afzender mee @b.com dan vertrouwt hotmail het al niet en kom je in de junk bak.
@Santhe: Is jouw genoemde link ook voor phpmailer ??
Gewijzigd op 24/09/2010 18:20:43 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2010 18:20:12
Quote Anchor link
Aad B op 24/09/2010 18:15:54:
@Santhe: Is jouw genoemde link ook voor phpmailer ??


Zover ik weet werkt het altijd met die headers uit de link. Bij phpmailer vul je zelf de waarden in. Maar dat moet je dan wel in de juiste $vars stoppen en niet in de verkeerde. Het emailadres van de bezoeker zet je normaliter in de Reply-to en niet in de From.
 
Robert V

Robert V

24/09/2010 18:28:52
Quote Anchor link
Ik heb nu uw script gebruikt en krijg hem op me stmp mailbox weer gewoon binnen maar niet bij Hotmail. Klopt het dat er met uw script nog geen kopie wordt gestuurd naar Hotmail (het adres dat ik in het formulier ingeef).
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2010 18:34:03
Quote Anchor link
Als je bij To het juiste emailadres zet waar het heen moet en bij From jouw eigen adres dan zou het moeten werken. Gebruik indien mogelijk alle headers die er staan.
 
Robert V

Robert V

24/09/2010 18:36:17
Quote Anchor link
Ja ik wil eigenlijk dus dat ik hem sowieso ontvang en dat die persoon die op me website het formulier invult een kopie krijgt zodat hij ook altijd iets heeft wat hij heeft gestuurd.


Toevoeging op 24/09/2010 18:40:13:

Ow domme vraag, gewoon de bcc invullen. Hartelijk dank voor uw hulp. Hij komt nu wel bij mij binnen.
 
Pim -

Pim -

24/09/2010 19:17:13
Quote Anchor link
De if-structuur bij de checks klopt niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.