phpMyAdmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

16/04/2022 08:16:36
Quote Anchor link
Hi

Gesteld dat op meerdere computers dezelfde versie van maria draait kan ik dan de map data gewoon kopieren?
Onder mijn wamp staat de map C:\wamp64\bin\mariadb\mariadb10.7.3\data\ met daarin 1 map per database.

Normaal gezien importeer ik een sql bestand met alle records maar dit lijkt me sneller :)

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:42:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2022 08:29:07
Quote Anchor link
Dikke no-go, omdat deze niet compatibel zijn met andere versies of configuratie instellingen.

De enige snelste beste oplossing is met mysqldump via de commandline. Uit ervaring is 70 MB al in luttele seconden gedaan.
Gewijzigd op 16/04/2022 08:31:07 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

16/04/2022 11:46:22
Quote Anchor link
Daarom dat ik ook vermelde "dezelfde versie" :)
Voor zover ik weet heb ik geen commandline in mijn productie. (one.com)
Ik gebruik dus een eigen systeem gebaseerd op een script dat ik ergens gevonden heb.

Mijn uitvoer is dan een gewoon sql bestand zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
DROP TABLE IF EXISTS provincies;

CREATE TABLE provincies (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  provincie varchar(20) CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=12 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;

INSERT INTO provincies VALUES("1", "Antwerpen");
INSERT INTO provincies VALUES("2", "Brussel");
INSERT INTO provincies VALUES("3", "Henegouwen");
INSERT INTO provincies VALUES("4", "Limburg");
INSERT INTO provincies VALUES("5", "Luik");
INSERT INTO provincies VALUES("6", "Luxemburg");
INSERT INTO provincies VALUES("7", "Namen");
INSERT INTO provincies VALUES("8", "Oost-Vlaanderen ");
INSERT INTO provincies VALUES("9", "Vlaams-Brabant");
INSERT INTO provincies VALUES("10", "Waals-Brabant");
INSERT INTO provincies VALUES("11", "West-Vlaanderen");


Maar dan veel meer tabellen en records :)
± 12 Mib / 40K records in 111 tabellen

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 00:59:59
Quote Anchor link
Eh? Je wilt bestanden kopiëren maar hebt geen CLI? Wat is dat voor onhandige constructie... toch niet zoiets met een webinterface met daarin een file manager? Hoe moet je dan ooit een back-up dump (mysqldump, phpMyAdmin of eigen script) weer inlezen dan? Wil je die opsturen met een webformulier?, dat gaan niet lukken met middelgrote databases van een paar GB?
 
Jan R

Jan R

17/04/2022 07:41:36
Quote Anchor link
Ikzelf heb lokaal wel cli. one.com echter niet of toch niet dat ik weet. Hun oplossing is om het handmatig te doen via phpMyAdmin. Dat deel lukt dus. echter omslachtig. Ik werk dus met een eigen oplossing zoals al geschreven welke eveneens een goed sql bestand levert. Dat kan ik via cli of mijn eigen oplossing inlezen.

Het kopieren is/was bedoeld om tussen de meerdere lokale computer over te zetten. Gewoon over windows netwerk met een xcopy commando.

Ik zoek ook nog hoe ik het betere kan doen op een synology nas. Ook daar is er geen commandprompt, maar misschien lukt het me wel met een script.

Jan
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/04/2022 09:14:27
Quote Anchor link
Met telnet/ssh/putty kan je inloggen op de NAS :

https://www.synology-forum.nl/algemeen/nas-benaderen-met-ssh-winscp-putty/msg134190/#msg134190

En dan een database restore :

https://mariadb.com/kb/en/restoring-data-from-dump-files/


Toevoeging op 17/04/2022 10:00:28:

Aanvullend .

Login met SSH als root op de syno.
je bent nu in de thuismap : /var/services/homes/admin/

voor een dump :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysqldump -p -u root dvd > dvd.sql

dvd.sql staat nu in je thuismap

voor een import:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysql -p -u root dvd < dvd.sql


Om de tabellen te zien :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysqlshow -p -u root dvd
 
Jan R

Jan R

17/04/2022 10:39:36
Quote Anchor link
Je bent me voor adoptive solution :)
Mijn script is klaar was eigenlijk eenvoudig en draait als een taak.
Mijn uitvoer is direct en overschrijft niet. Bestandsnaam met tijd. db_20220417_103205.sql Voor restore kijk ik wat ik kan met wat hierboven staat. Ik zou een deels automatisch oplossing willen waarbij ik enkel moet selecteren welke bestand en klaar is Jan.

script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/volume5/@appstore/MariaDB10/usr/local/mariadb10/bin/mysqldump -uroot -p*** db > /volume5/web2/db/httpd.private/sql/db_$(date +%Y%m%d_%H%M%S).sql
Waarbij db de juistenaam van de database is natuurlijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 13:43:07
Quote Anchor link
Een Synology NAS gebruik ik zelf ook. Prima dingetje, heeft ook gewoon SSH.

Off-topic: voor mij is wel erg jammer dat-ie geen PostgreSQL ondersteunt (niet voor gebruikers).
Aangezien ik binnenkort een nieuwe NAS moet heb ik zitten kijken naar QNAP, die kan iets met Docker, dus dan zou ik een officiële Postgres container kunnen gebruiken: https://hub.docker.com/_/postgres
Docker schijnt ook te werken op nieuwere modellen van Synology dan die ik heb: https://www.synology.com/nl-nl/dsm/packages/Docker
Gewijzigd op 17/04/2022 13:45:31 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2022 15:39:37
Quote Anchor link
Als je geen CLI mogelijkheden voor mysqldump hebt, dan kan je ook altijd kijken naar BigDump.
https://www.ozerov.de/bigdump/

Zelf ben ik wel een beetje klaar met phpMyAdmin. BigDump doet het importeren in stacks, dus je hebt geen last van time-outs bij grote databases.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 20:08:46
Quote Anchor link
Ik wist niet van het bestaan van bigdump, en als het werkt is het wel een optie. Maar het is geen standaard tool, en SSH is dat wel. Wat het beste werkt is de dump eerst kopiëren naar je server met het commando scp of WinSCP (voor wie geen Linux heeft), en dan inlezen met het commando mysql op de server zelf.
Het voordeel is dat je het kopiëren nog even kan controleren met een checksum, anders kan het soms gebeuren dat je data niet klopt zonder dat je het in de gaten hebt..
Gewijzigd op 17/04/2022 20:10:31 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2022 20:19:48
Quote Anchor link
BigDump is ideaal voor wie geen toegang tot SSH oftewel de CLI heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.