php/mysql -->datum script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

22/09/2003 15:43:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem.. das logisch anders zou ik het niet posten.
Ik heb dus een database met gegevens erin.
Ik heb dus een row met weeknummer`s en jaren en nog een paar gegevens..

Mijn vraag is nu:
Ik wil nu dus dat ie automatisch berekend welke maand ie nu heeft.. en het verschilt per maand hoeveel weken erin zit .. als bijvoorbeeld : van week 5 .. maandag,dinsdag,woensdag in die week nog vallen . dat dan die week bij januari nog hoort.

de vraag is hoe doe ik dit nu ff
dus het moet een goeie formule zijn dus niet zoiets als
week * 4 ofzo??

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:58:49
 

22/09/2003 16:11:00
Quote Anchor link
lastig probleem inderdaad.

check deze kalender die ik gebruik is misschien wel handig voor je om even te bestuderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
function kalender($mm,$yyyy)
{

    list($d,$t) = split(",", date("t,w",mktime(0, 0, 0, $mm, 1, $yyyy)));
    $w = ceil(($d + $t + 1) / 7);
    
    $kalender = "<table>";
    $kalender .= "<tr><td>Zo</td><td>Ma</td><td>Di</td><td>Wo</td><td>Do</td><td>Vr</td><td>Za</td></tr>";
    $f="0";
    for($i=1; $i <= $w; $i++)
    {

        $kalender .= "<tr>";
        for($j=0; $j <= 6; $j++)
        {

            $kalender .= "<td>";

            if (($j >= "$t") && ($f == "0"))
                $f="1";
            if (($f > "0") && ($f <= $d))
            {

                $kalender .= "$f";
                $f++;
            }

            $kalender .= "</td>";
            
        }

        $kalender .= "</tr>";
    }

    $kalender .= "</table>";
    
    return $kalender;
}


$kalenderalender = kalender(09, 2003);
echo $kalenderalender;
?>
 

22/09/2003 16:16:00
Quote Anchor link
ik zeg het ook nog verkeerd.

het moet zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$kalender
= kalender(9, 2003)
echo $kalender;
?>


zonder de 0 van 09 dus, alleen een 9
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.